Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Potvrđen Mercedes AMG hypercar / Mercedes AMG R50 / Mercedes AMG ONE

Recommended Posts

155605-mercedes%20r50.jpg

 

Prvo smo pre nekoliko meseci čuli glasine i najave iz ''dobro obaveštenih izvora'', a sada je i sam Mercedes potvrdio da će sledeće godine predstaviti novi supersportski automobil. Za to će se u stvari pobrinuti Mercedes AMG koji će pripremiti novi hypercar, legalizovan za vožnju po putevima i sa tehnologijom iz Formule 1. Njegov naziv bi trebalo da bude Mercedes AMG R50, u čast AMG-ove 50-godišnjice. Kako stvari sada stoje, AMG R50 će navodno dobiti 1.6 litarski V6 motor iz W07 F1 bolida i par elektromotora. Benzinac će ovde imati dva turbo punjača i razvijaće 671 kW/900KS, dok će elektromotori dodati još 119 kW/160KS. Mercedes AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na samo 1000 kg težine, a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2.5 sekunde (najveća brzina će biti 354 km/h). Mercedes je objavio i jednu teaser sliku na kojoj je silueta automobila, a kako se očekuje ovaj supersportski dvosed bi trebalo da ima i ''gullwing'' vrata. Serija će najverovatnije biti ograničena, a što se cene tiča ona bi trebalo da iznosi oko 4 miliona američkih dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG hypercar: novi renderi

 

amg%20r50%201.jpg

 

Mercedes je prošlog meseca i definitivno potvrdio da će sledeće godine predstaviti novi supersportski automobil, koji bi možda mogao da izgleda kao na ovim nezvaničnim renderima iz Auto Zeitunga. Ovaj novi hypercar, legalizovan inače za vožnju po putevima i sa tehnologijom iz Formule 1, u stvari priprema Mercedes-AMG. Njegov naziv bi trebalo da bude Mercedes-AMG R50, u čast AMG-ove 50-godišnjice, a ovaj supersportski dvosed bi trebalo da ima i gullwing vrata.

 

amg%20r50%2011.jpg

 

Kako stvari sada stoje, AMG R50 će navodno dobiti 1.6 litarski V6 motor iz W07 F1 bolida i par elektromotora. Benzinac će ovde imati dva turbo punjača i razvijaće 671 kW/900KS, dok će elektromotori dodati još 119 kW/160KS. Mercedes AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na samo 1.000 kg težine, a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2.5 sekunde (najveća brzina će biti 354 km/h). Serija će najverovatnije biti ograničena, a što se cene tiča ona bi trebalo da se oko 4 miliona američkih dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG R50 skoro rasprodat

 

amg%20r50%201.jpg

 

Iako će Mercedes AMG-ov sportski model, koji će pokretati F1 pogonski sklop, na tržište stići za otprilike dve godine i iako se pominje vrtoglava cena od preko 3 miliona evra, izgleda da je cela serija skoro rasprodata. Podsetimo, AMG-ov šef Tobias Moers je rekao da će biti proizvedeno između 200 i 300 primeraka i da će ovaj automobil predstavljati sam vrh trenutnih tehničkih mogućnosti auto industrije. Kada se pomenu brojke koje kažu da će masa iznositi oko 1.000 kg, a snaga oko 1.000KS nema razloga za sumnju da će to zaista i biti tako. Štaviše, očekuje se i ubrzanje do 100 km/h za oko 2.5 sekundi kao i najveća brzina od oko 355 km/h. Većina automobila će biti proizvedena od naprednih i laganih materijala, a veliki naglasak će biti stavljen na vrhunske aerodinamičke osobine. Zvanična premijera bi mogla da se održa na sledećem frankfurtskom auto salonu, a prve isporuke se očekuju 2018.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG R50 na novoj slici

 

Mercedes-AMG3.jpg

 

Mercedes je prošle godine i definitivno potvrdio da će tokom 2017. predstaviti novi supersportski automobil, čija navodna slika je sada pred nama. Ovaj novi hypercar, legalizovan inače za vožnju po putevima i sa tehnologijom iz Formule 1, u stvari priprema Mercedes-AMG. Njegov naziv bi trebalo da bude Mercedes-AMG R50, u čast AMG-ove 50-godišnjice, pri čemu bi ovaj supersportski dvosed trebalo da ima i gullwing vrata. AMG R50 će po nekim ranijim najavama dobiti 1.6 litarski V6 motor iz F1 bolida i par elektromotora. Benzinac će ovde imati dva turbo punjača i razvijaće oko 1000KS, dok će elektromotori dodati još KS, samo je pitanje koliko tačno.  Mercedes AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na ''značajno manje od 1000 kg težine'', a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2.5 sekunde (najveća brzina će biti 355 km/h). Serija će biti ograničena na 200 do 300 komada, a što se cene tiča ona bi trebalo da bude oko 2 miliona evra (bez poreza). Zvaničnu premijeru možemo da očekujemo u septembru na sajmu u Frankfurtu a isporuke u prvoj polovini 2018.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project ONE

 

mercedes%20project%20one.jpg

 

Mercedes je objavio teaser sliku novog supersportskog automobila, čija promocija će se održati kasnije ove godine. Takođe, na Mercedesoovm sajtu se ovaj automobil vodi kao Project ONE, ali treba videti da li je ovo definitivni naziv ili će na kraju poneti neko drugo ime. Novi hypercar, legalizovan inače za vožnju po putevima i sa tehnologijom iz Formule 1, u stvari priprema Mercedes AMG, u čast njihove 50-godišnjice.

 

mercedes%20one.jpg

Neke ranije informacije kažu da bi ovaj supersportski dvosed trebalo da ima i gullwing vrata. Kako stvari sada stoje, Project ONE će dobiti 1.6 litarski V6 motor iz F1 bolida i elektromotor/elektromotore. Benzinac će ovde imati dva turbo punjača, a kombinovana snaga sistema će iznositi ''više od 1000KS''. Mercedes AMG planira da ovaj automobil ima značajno manje od 1000 kg težine, a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2.5 sekunde dok će najveća brzina biti 355 km/h. Serija će biti ograničena na 200 do 300 komada, a što se cene tiča ona bi trebalo da bude oko 2 miliona evra (bez poreza). Zvaničnu premijeru možemo da očekujemo u septembru na sajmu u Frankfurtu a isporuke u prvoj polovini 2018.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je ovo Mercedes AMG Project One?

 

mercedes%20project%201.jpg

 

Pojavila se nova slika na kojoj bi možda mogao da bude ranije najavljeni Mercedes-AMG hypercar, za sada poznat kao Project One.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je ovo Mercedes AMG Project One?

 

mercedes%20amg%20po.jpg

 

Pojavila se nova slika na kojoj se nalazi maketa nepoznatog Mercedesovog sportiste, a koji bi možda mogao da bude ranije najavljeni Mercedes-AMG hypercar, za sada poznat kao Project One.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda Mercedes AMG Project One

 

mercedes%20amg%20hyper.jpg

 

Pojavio se novi nezvanični render kojim italijanski OmniAuto pokazuje kako zamišlja još ranije najavljeni Mercedes AMG hypercar, za sada poznat kao Project One.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project One će koštati 2.275.000 evra

 

mercedes%20one.jpg

 

Mercedes AMG će svoj hypercar predstaviti u septembru ove godine na sajmu automobila u Frankfurtu, dok će isporuke prvim kupcima početi 2019. Automobil se vodi se kao Project One, a po najnovijim vestima iz fabrike njegova cena će iznositi 2.275.000 evra. Za poređenje, Bugatti Chiron košta oko 2.4 miliona dok će za Aston Martin Valkyrie morati da se izdvoji 2.8 miliona evra.

 

mercedes%20amg%20hyper.jpg

 

Mercedes AMG hypercar će biti legalizovan za vožnju po putevima i sa tehnologijom iz Formule 1, pri čemu su neke ranije vesti nagoveštavale da bi njegov naziv trebalo da bude Mercedes-AMG R50, u čast AMG-ove 50-godišnjice. AMG R50 će po najavama dobiti 1,6 litarski V6 motor iz F1 bolida i par elektromotora. Benzinac će ovde imati dva turbo punjača i razvijaće oko 1000KS, dok će elektromotori dodati još KS, samo je pitanje koliko tačno. Mercedes AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na ''značajno manje od 1000 kg težine'', a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2.5 sekunde (najveća brzina će biti 355 km/h). Automobil će imati i pogon na sva četiri točlka, dok će serija biti ograničena na 275 komada.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U SAD-u rasprodat Mercedes-AMG Project One, cena superautomobila 2.4 miliona dolara

 

mercedes%20one.jpg

 

Mercedes AMG će proizvesti samo 275 primeraka superautomobila Project One, a već su svi rasprodati u SAD-u. Kompanija je još pre mesec dana napravila listu potencijalnih kupaca, a oni koji su bili dovoljno srećni da se njihovo ime nađe na listi sada ponovo moraju da čekaju kako bi saznali da li će postati ponosni vlasnici automobila vrednog 2.4 miliona dolara. Kako bi ušli u elitni klub, potencijalni kupci su morali da budu dugogodišnje Mercedesove mušterije, ali su morali i uveriti kompaniju da će zaista koristiti automobil i da ga neće čuvati u garaži godinama i zatim ga prodati za profit. Proizvodnja je ograničena na samo 275 automobila.

Mercedes AMG Project One je preedstavljen iza zatvorenih vrata na Sajmu automobila u Ženevi. To nije bila finalna verzija, ali će produkcijski model preuzeti 85 posto njegovog dizajna. Project One pokreće 1.6 litarski V6 motor preuzet iz W07 F1 bolida, koji je adaptiran za ovaj automobil. Nakon 50.000 kilometara, motor koji razvija 1.000KS će zahtevati dosta posla. Svetska premijera je zakazana za septembar na Sajmu automobila u Frankfurtu, a isporuke se očekuju tek 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project One će imati 1.020KS

 

mercedes%20project%20one.jpg

 

Kao što je već poznato, ''hiperautomobil'' Mercedes AMG Project One je predstavljen iza zatvorenih vrata na Sajmu automobila u Ženevi, a već je potvrđeno da će svetsku premijeru doživeti u septembru u Frankfurtu. Sada se pojavila i informacija o njegovoj snazi. Jedan od retkih kupaca koji je imao priliku da vidi opaki dvosed rekao je da se radi o ''divljem i ekstremnom automobilu u svakom aspektu''. Nove informacije otkrivaju nešto o njegovom pogonu, odnosno 1.6 litarskom V6 motoru sa turbo punjačem, koji je preuzet iz bolida tima Mercedes AMG, a to je W07 Formula 1. Taj motor će isporučivati 748KS, a radiće zajedno sa četiri električna motora. Dva će pokretati prednje točkove, dok će dva biti namenjena turbo punjaču i radilici. Ta četiri motora isporučuju 408KS, dok će kombinovana snaga iznositi 1.020KS. Automobil će biti težak manje od 1.315 kg, a korišćenjem samo električnog pogona biće u mogućnosti da pređe 48 km. U SAD-u je već rasprodat, a planirana je proizvodnja 275 jedinica. Cena je 2.4 miliona dolara, a nakon svakih pređenih 50.000 km će biti potreban ozbiljan servis.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG Project One: novi detalji

 

amg%20p%201111.jpg

 

Mercedes-AMG će svoj hypercar zvanično predstaviti u septembru ove godine na sajmu automobila u Frankfurtu (u čast AMG-ove 50-godišnjice), dok će isporuke prvim kupcima početi 2019. Do tada, objavljeno je nekoliko novih detalja. Automobil se inače vodi se kao Project One, a po ranijim najavama iz fabrike njegova cena će iznositi 2.275.000 evra.

 

amg%20p%201.jpg

 

Treba napomenuti da će Mercedes-AMG hypercar biti legalizovan za vožnju po putevima i da će raspolagati sa tehnologijom iz Formule 1.

 

amg%20p%2011.jpg

 

Konkretnije, automobil će dobiti 1,6 litarski V6 turbo motor iz F1 bolida (759KS pri 11.000 o/min.), četiri elektromotora (tri sa po 120kW/163KS i jedan sa 80 kW/109KS), litijum-jonske baterije, pogon na sva četiri točka i automatizovanu manuelnu transmisiju.

 

amg%20p%20111.jpg

 

Kombinovana snaga iznosi 1035KS, a treba reći da će biti moguća i vožnja samo na struju (tada će moći da pređe oko 30 km).

Mercedes-AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na "manje od 1300 kg težine", a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2,5 sekunde (najveća brzina će biti 355 km/h). Na kraju, serija je ograničena na samo 275 komada, dok više detalja tek sledi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project One: novi render

 

mercedes%20po.jpg

 

Mercedes AMG će svoj hypercar zvanično predstaviti u septembru ove godine na sajmu automobila u Frankfurtu (u čast AMG-ove 50-godišnjice), dok će isporuke prvim kupcima početi 2019. Do tada, pred nama je novi nezvanični render koji je objavio britanski magazin Auto Express.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro i Mercedes-AMG Project One

 

169522-mercedes%20po.jpg

 

Mercedes-AMG će svoj hypercar Project One zvanično predstaviti sledećeg meseca na sajmu automobila u Frankfurtu (u čast AMG-ove 50-godišnjice), dok će isporuke prvim kupcima početi 2020. Do tada, pred nama je ovaj novi render iz Mercedesovog press saopštenja vezan za sajam u Frankfurtu, a koji možda prikazuje Mercedes-AMG Project One (a možda se ipak radi samo o doteranoj verziji već poznatog Vision Gran Turismo concepta). Treba napomenuti da će Mercedes-AMG hypercar biti legalizovan za vožnju po putevima i da će raspolagati sa tehnologijom iz Formule 1. Konkretnije, automobil će dobiti 1,6 litarski V6 turbo motor iz F1 bolida (759KS pri 11.000 o/min.), elektromotore, litijum-jonske baterije, pogon na sva četiri točka i 8-stepeni menjač.

 

Kombinovana snaga iznosi 1035KS, a treba reći da će biti moguća i vožnja samo na struju (tada će moći da pređe 24-30 km).Mercedes-AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na "manje od 1300 kg težine", a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2,5 sekunde (najveća brzina će biti 355 km/h). Za zaustavljanje će se inače brinuti karbon-keramičke kočnice. Na kraju, serija je ograničena na samo 275 komada (svi su već prodati), pri čemu će po ranijim najavama iz fabrike njegova cena iznositi 2.275.000 evra.

 

mercedes%20eq.jpg

 

Ovo naravno nije jedini novitet koji Mercedes priprema za sajm u Frankfurtu, jer će posetioci između 14. i 24. septembra između ostalog moći da vide i restilizovane verzije S klase Coupe i Cabrio, X klasu pick-up, pa kompaktni EQ concept sa elektropogonom, GLC F-Cell EQ Power sa vodoničnim gorivim ćelijama i autonomijom od oko 500 km, kao i novi električni Smart concept.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Mercedes-AMG Project One

 

mercedes%20project%20one%20amg%2011.jpg

 

Mercedes-AMG će svoj hypercar Project One zvanično predstaviti na sajmu automobila u Frankfurtu (u čast AMG-ove 50-godišnjice), a do tada pred nama je ova nova teaser slika kao najava njegove skore premijere. Treba napomenuti da će Mercedes-AMG hypercar biti legalizovan za vožnju po putevima i da će raspolagati sa tehnologijom iz Formule 1. Konkretnije, automobil će dobiti 1,6 litarski V6 turbo motor iz F1 bolida (759KS pri 11.000 o/min.), elektromotore, litijum-jonske baterije, pogon na sva četiri točka i 8-stepeni menjač. Kombinovana snaga iznosi više od 1.000 KS (nezvanično 1035KS), a treba reći da će biti moguća i vožnja samo na struju (tada će moći da pređe 24-30 km).

 

Mercedes-AMG ima cilj da ovaj automobil zadrži na "manje od 1300 kg težine", a pominje se da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 2,5 sekunde (najveća brzina će biti 350 km/h). Za zaustavljanje će se inače brinuti karbon-keramičke kočnice. Na kraju, serija je ograničena na samo 275 komada (svi su već prodati), pri čemu će po ranijim najavama iz fabrike njegova cena iznositi 2.275.000 evra. Ovo nije jedini novitet koji Mercedes priprema za sajam u Frankfurtu, jer će posetioci između 14. i 24. septembra moći da vide i restilizovane verzije S klase Coupe i Cabrio, X klasu pick-up, pa kompaktni EQ concept sa elektropogonom, GLC F-Cell EQ Power sa vodoničnim gorivim ćelijama i autonomijom od oko 500 km, kao i električni Smart Vision EQ ForTwo concept.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG Project One: prve slike

 

amg%20po%2033333.jpg

 

Mercedes-AMG novinarima i zvanično predstvalja svoj hypercar Project One (zatim će ga videti i posetioci sajma u Frankfurtu), pri čemu treba podsetiti da je automobil napravljen u čast AMG-ove 50-godišnjice).

 

amg%20po%20333.jpg

 

Treba napomenuti da će Mercedes-AMG hypercar biti legalizovan za vožnju po putevima i da će raspolagati sa tehnologijom iz Formule 1.

 

amg%20po%2033.jpg

 

Konkretnije, automobil je dobio 1.6 litarski V6 turbo motor iz F1 bolida (ovde raspolaže sa 603KS pri 11.000 o/min.), četiri elektromotora (dva napred i dva pozadi), litijum-jonske baterije, pogon na sva četiri točka i automatizovani manuelni 8-stepeni Xtrac menjač.

 

amg%20po%203.jpg

 

Kombinovana snaga iznosi 1086KS (sa overboostom 1134KS) a treba reći da će biti moguća i vožnja samo na struju (tada će moći da pređe oko 25 km).

 

amg%20po%203333.jpg amg%20po%207777.jpg

 

 

Mercedes-AMG je imao cilj da ovaj automobil zadrži na "manje od 1300 kg težine", od 0 do 100 km/h će ubrzavati za manje od 3 sekunde, dok do 200 km/h stiže za tačno 6 sekundi (najveća brzina će biti 350 km/h). Za zaustavljanje će se inače brinuti karbon-keramičke kočnice, dok su točkovi od 19 i 20 inča.

 

 

amg%20po%20777777.jpg amg%20po%2077777777.jpg

 

Na kraju, serija je ograničena na samo 275 komada (svi su već prodati), pri čemu će po ranijim najavama iz fabrike njegova cena iznositi 2.275.000 evra. Isporuke prvim kupcima kreću od drugog kvartala 2019. godine.

 

amg%20po%20777.jpg amg%20po%2077777.jpg

 

Ovo nije jedini novitet koji Mercedes priprema za sajam u Frankfurtu, jer će posetioci između 14. i 24. septembra moći da vide i restilizovane verzije S klase Coupe i Cabrio, X klasu pick-up, pa kompaktni EQ concept sa elektropogonom, GLC F-Cell EQ Power sa vodoničnim gorivim ćelijama i autonomijom od oko 500 km, kao i električni Smart Vision EQ ForTwo concept.

 

amg%20po%2077.jpg amg%20po%207.jpg

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG Project One - Naslednik bi mogao da stigne već 2025. godine i to u formi električnog vozila

 

Dok Project One koristi tehnologiju kakva se nalazi u bolidima Formule 1, njegov naslednik bi sve to podigao na viši nivo. Project One je praktično već automobil koji je spreman za proizvodnju, iako neće početi da se prodaje pre 2019. godine. Međutim, Mercedes je već nestrpljiv kada je reč o njegovom nasledniku, odnosno automobile koji će se naći na vrhu njihove game u sledećoj deceniji.  Šef kompanije Mercedes i predsednik odbora Daimlera Diter Zetše, najavio je da će sledeći hiper automobil verovatno odbaciti motor sa unutrašnjim sagorevanjem i da će preći na potpuno električni pogon. Tokom sledeće godine Formula E će otvoriti svoja vrata Mercedesu. Što se novog hiper automobila tiče, on će iskoristiti sve prednosti bolide koji se takmiče u Formuli E, ali se neće pojaviti pre 2025. godine. Potpuno električni performantni model će biti prvi model ovog tipa kompanije Mercedes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project One bi mogao da se proizvodi u Velikoj Britaniji

 

amg%20po%20777777.jpg

 

Kako pišu pojedini britanski mediji, postoje dobre šanse da će se Mercedes AMG Project One proizvoditi u Velikoj Britaniji, navodeći da je takvu mogućnost nagovestio i AMG-ov šef Tobias Moers. Budući da je ionako planirano da se motor ovog hypercara, kao i brojni delovi karoserije, šasije i oslanjanja prave zajedno sa F1 komponentama u Mercedes F1 postrojenjima u Brixworthu i Brackleyu, to na kraju i ne bi bilo iznenađujuće. Treba podsetiti da je Project One predstavljen nedavno na sajmu u Frankfurtu, pri čemu je automobil napravljen u čast AMG-ove 50-godišnjice.

 

Ovaj Mercedes AMG hypercar će biti legalizovan za vožnju po putevima i raspolagaće sa tehnologijom iz Formule 1. Konkretnije, automobil je dobio 1.6 litarski V6 turbo motor iz F1 bolida (ovde raspolaže sa 603KS pri 11.000 o/min.), četiri elektromotora (dva napred i dva pozadi), litijum-jonske baterije, pogon na sva četiri točka i automatizovani manuelni 8-stepeni Xtrac menjač. Kombinovana snaga iznosi 1.086KS (sa overboostom 1.134KS), a treba reći da će biti moguća i vožnja samo na struju (tada će moći da pređe oko 25 km). Mercedes AMG je imao cilj da ovaj automobil zadrži na ''manje od 1300 kg težine'', od 0 do 100 km/h će ubrzavati za manje od 3 sekunde, dok do 200 km/h stiže za tačno 6 sekundi (najveća brzina će biti 350 km/h). Za zaustavljanje će se inače brinuti karbon-keramičke kočnice, dok su točkovi od 19 i 20 inča. Na kraju, serija je ograničena na samo 275 komada (svi su već prodati), pri čemu će po ranijim najavama iz fabrike njegova cena iznositi 2.275.000 evra. Isporuke prvim kupcima kreću od drugog kvartala 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemac preprodaje Mercedes AMG Project One

 

amg%20po%2077.jpg

 

Kažu da je u životu najteže zaraditi prvi milion, ali da je kasnije puno lakše. Verovatno je ta izreka tačna, a savršen primer je nemački prodavac automobila iz Minhena. On je naručio Mercedes-AMG Project One, ali nema nameru da ga vozi, već da ga preproda. Objavio je oglas i cenu od 4.51 milion evra. Ako neko pristane na njegov zahtev, pomenuti prodavac će zaraditi čak 2.2 miliona evra. I to bez da je išta posebno napravio. Originalna cena nemačkog hiperautomobila, koji će biti proizveden u 275 primeraka, iznosi 2.3 miliona evra. Mercedes-AMG Project One je prvi drumski automobil sa pogonskim sklopom iz Formule 1. Radi se o 4-cilindarskom 1.6L turbo benzincu, koji u kombinaciji s četiri električna motora razvija ukupno 1.000KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG Project One je 700 kg aerodinamičkog potiska

 

Mercedes-AMG Project One

 

Mercedes-AMG je otkrio da će njihov Project One hiperautomobil imati aerodinamički potisak od skoro 700 kilograma, što je više od bilo kog drugog ulično legalnog automobila na svetu. Tobias Moers, direktor Mercedes-AMG-ja, nedavno je otkrio da će ovo vozilo imati između 1300 i 1400 kg, pa će njegov aerodinamički potisak iznositi između 650 i 700 kg. Poređenja radi, on kod trkačkog McLaren P1 GTR modela iznosi 660 kg, pri brzini od 241 km/h. Međutim, kad se nađe na tržištu, Project One neće imati najveći aerodinamički potisak; tu titulu osmatra McLaren Senna i njegovih 800 kg, ali nijedan nema šanse pored Aston Martin Valkyrie i njegovih 1.800 kg  potiska. Mercedes-AMG Project One pokreće 1.6-litarski V6 hibrid iz Mercedes Formula 1 automobila. Motor obezbeđuje između 1000 i 1100 konjskih snaga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project One napada rekord Nirburgringa

 

amg po 777777.jpg

 

Šef AMG-a Tobias Moers je rekao da je realno očekivati da hiperautomobil Project One ''napadne'' rekordno vreme kruga na stazi Nirburgring. Da bi se oborio rekord kruga, potrebno je ostvariti vreme od 6 minuta i 11.1 sekundu ili brže od toga, a trenutni vlasnik rekorda je Stefan Bellof u Porscheu 956. Rekord je postavljen 1983. godine. U AMG-u su detaljno proučili prethodne rekorde uključujući rekord Stefana Bellofa, koji ga je ostvario vozeći sportski Porsche 956 tokom kvalifikacija za urku na 1.000 km. On je i tokom same trke postavio rekord kruga s vremenom 6 minuta i 25.9 sekundi. Rekord kruga za produkcijski automobil iznosi 6 minuta i 47 sekundi, a pripada Porscheu 991 GT2 RS. Moers je rekao da će najveći izazov za Project One u postavljanju novog rekorda biti pronalazak ''pravog vozača''. Aerodinamika hiperautomobila će stvarati 675 kg downforcea uprkos tome što on nema ogromni fiksni zadnji spojler poput nedavnog predstavljenog McLarena Senne. Moers je izjavio i da će downforce biti otprilike jednak polovini ukupne mase automobila i povrdio da će ta ukupna masa iznositi između 1.300 i 1.400 kg. Ako uzmemo srednju vrednost od 1.350 kg, očekuje se 675 kg downforcea, manje u odnosu na Sennu u čijem slučaju downforce iznosi 800 kg. Vozač Projecta One će moći da spusti automobil pre vožnje, čime će se povećati downforce. Iako automobil košta oko 2.8 miliona evra, AMG je već dobio 1.100 zahteva kupaca, a biće proizvedeno samo 275 primeraka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project One ima problema sa usponom

 

amg po 77.jpg

 

Mercedes AMG je uspešno implementirao tehnologiju Formule 1 na svoj impresivan hiper automobil Project One. Ovaj automobil se već nekoliko puta pojavljivao na većim sajmovima automobila, a video snimak ispod teksta je snimljen na Floridi. Naime, prošlog meseca, dok smo izveštavali sa Sajma automobila u Ženevi je i na Floridi održan događaj na kojem su prikazani brojni automobili. Među njima je bio i Project One, a video snimak ispod teksta je privukao našu pažnju.

 

Video je daleko od onih komercijalnih kakve smo navikli da viđamo, ali budući da Mercedesovo čudo neće izaći na puteve bar još godinu dana, svakako je lepo videti ga kako izgleda na prirodnom svetlu. Dok ovaj Mercedes izgleda zaista impresivno, i kreće se (doduše polako) samo na električnu energiju, ima problema sa usponom. Verovatno mu je zbog toga što su baterije bile skoro prazne bila potrebna pomoć. Naime, četiri čoveka su morala da ga guraju uz uspon. AMG obećava da će, u svojoj serijskoj verziji, Project One od 0 do 200 km/h ubrzavati za manje od 6 sekundi i da će moći da postigne maksimalnu brzinu od 350 km/h, zahvaljujući pogonskom sklopu koji je preuzet iz Formule 1. Ovaj model će imati V6 agregat zapremine 1.6 litara i četiri elektromotora koji će proizvoditi preko 1.000 konjskih snaga. Biće napravljeno svega 275 jedinica, a sve su već rezervisane. Prve isporuke se očekuju sredinom 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes neće dozvoliti preprodaju svog najskupljeg automobila

 

amg po 777.jpg

 

Proizvođač sa logom trokrake zvezde će početkom sledeće godine krenuti sa isporukom 275 primeraka svojeg najluđeg i najskupljeg automobila - Project One. Ograničena količina je odavno razgrabljena po ceni od 2.27 miliona evra po primerku, ali budući da je potražnja debelo nadmašila ponudu, u Mercedesu su svesni da će mnogi budući vlasnici teško odoleti mogućnosti brze zarade.

 

amg po 77.jpg

 

Već smo navikli da vidimo ponude za prodaju proizvodnih ''slotova'' kada su ovakva egzotična vozila u pitanju, a ni Project One nije izuzetak, pa je tako na Mobile.de nedavno osvanuo oglas u visini od 5.2 miliona evra. Prodavac koji je planirao da udvostruči investiciju je ubrzo uklonio ponudu sa interneta, ali u Mercedesu stvari ne prepuštaju slučaju. Navodno su Nemci u kupoprodajne ugovore uvrstili klauzulu koja novopečenim vlasnicima zabranuje brzu preprodaju automobila. Kako Nemci planiraju da nastave sa sprovođenjem stroge kontrole nakon što isporuče automobil i ključeve - ostaje da se vidi.

Project One je hibridni hiperautomobil zasnovan na tehnologiji Lewis Hamiltonovog pobedničkog bolida Formule 1 iz sezone 2015. Ovo čudo raspolaže s četiri motora i srcem Formule 1 - 1.6 litarskim turbo punjenim četvorocilindrašem koji se vrti do 11.000 o/min. Automobil od 1.100KS će se proizvoditi u Velikoj Britaniji, rame uz rame sa Mercedes AMG-ovim bolidima F1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG Project ONE tokom testiranja

 

Mercedes-AMG-Project-ONE 1.jpg

 

Prvi hipersportski automobil iz Mercedesovih pogona, Project ONE, nalazi se u završnoj fazi testiranja, a uskoro bismo mogli da ga vidimo i u premijernom serijskom izdanju. Mercedes uveliko radi na hipersportskom serijskom automobilu koji je još 2017. godine na Salonu automobila u Frankfurtu, predstavljen u formi koncepta pod nazivom Project ONE. Ovih dana, nemački gigant je objavio i prve fotografije automobila u fazi testiranja u Millbrook test centru, najavljujući moguću premijeru u Parizu.

 

Mercedes-AMG-Project-ONE 11.jpg

 

Podsetimo, za pokretanje se koristi pogonska jedinica veoma slična onoj u Formuli 1, što će reći 1.6-litarski turbo V6 hibrid, koji se vrti do 11.000 obrtaja u minutu, uz čak četiri elektromotora što sve ukupno obezbeđuje gotovo 1.000 konjskih snaga!

 

Mercedes-AMG-Project-ONE 111.jpg

 

Mercedes tvrdi da je maksimalna brzina preko 350 kilometara na čas, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h nije poznato. Ipak, potvrđeno je da Project ONE dostiže 200 km/h za manje od šest sekundi, što zvuči još impresivnije! Ukupno će biti proizvedeno 275 primeraka, za kojih se do sada “prijavilo” preko 1100 klijenata, uprkos astronomskoj ceni od 2.7 miliona evra!

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...