Milutinac 6065 Posted June 3 Aha, mislim da je neka slama, posto sam tu neposredno posle poljo. sajma Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5920 Posted July 15 Slamarica, kad povučeš tu slamčicu ispadne lilava iz crnog fonda za sređivanje debelog (a da žena ne zna)... 1 ostoja reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted August 20 (edited) Jedan "mali" update... Opet more i opet debeli na svom omiljenom zadatku... Jos jedno more koje se zavrsava sa 5.x potrosnjom, ovaj put najmanje 5.2, rekord je vrtoglavnih 5.5! Da se ne zavrsi update na morskim šljikama pobrinuo se... ... ... Na zimu i dok se i mrvicu ne ugreje motor pocelo je neko sitno zveckanje, stisnem kvacilo - ono prestane, aha rekoh ok, videcemo se uskoro... Onda pocnes da osluskujes, cuje se ovo, cuje se ono, i vise nisi opusten u kolima, dosli sa mora, rekoh hvala i dovidjenja, zamajac out... Skidanje menjaca - zamajac nije bio dobar, korpa i lamela su bili ok, i mogli su jos neko vreme...ali sve i da je zamajac bio top sa 430nM sve bi to doslo svakako uskoro na zamenu. i vaganje na koju stranu ici...odlucim se za ovo Jedna ozbiljna firma, bukvalno fabrika, ozbiljne masine za obradu, za balansiranje, daju garanicju 2 godine, i rekoh ajde da probam... http://www.kvacila-gajic.rs/ Nekih 500-600km kasnije - kvacilo je jako mekano, sve se jako lepo ponasa, nema nikakvih zvukova, itd. Eto toliko za sada - jedan "mali" izlet u mehaniku Edited August 20 by Milutinac 14 darkman14, ISV_01, MS PK and 11 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6231 Posted August 20 Samo da si se ti protokomera resio Salim se. Citam opet more, pomislio pa skoro si se vratio kako opet Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted August 20 Nou nou, nisam stigao da se bavim pisanijima, skidao sam menjac 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted August 20 Posto je kod njega sve? Posto znamo da je zamajac za 2.0mjt bagatela inace Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted August 20 36.000 je komplet remont - kvacilo + zamajac Na to dodati 9000 za druk i semering radilice + ruke, i to je to... Ulje menjano pre 2-3 meseca tako da sam ga "hvatao" 4 horvat, Mijailović P., nemanja84bg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted August 20 Pa odlicno si prosaoSent from my SM-A346B using Tapatalk 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 755 Posted August 21 Jos tamna stakla i nema dalje Zivo me zanima koji ces auto uzeti posle brava? 2 horvat and Milutinac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted August 21 5 hours ago, danijel55 said: Jos tamna stakla i nema dalje Zivo me zanima koji ces auto uzeti posle brava? Bukvalno sledeca stvar su stakla... Jedini pik trenutno i ono sto bi me povuklo da ga prodam i idem na nesto drugo je neka dobra varijanta Giulia/Stelvio. Bukvalno me nista drugo ne radi... 2 skile86 and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted September 2 7 Ivan, ISV_01, gorank82 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3650 Posted September 2 Sve mu čučnulo pa i one maglenke sa žutim kleštima... 2 2 PremieRacing, Ivan, nemanja84bg and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted September 2 As we speak... Najveci problem je da je slobodna dizalica kod drugara i da to da ga handrim za takvu glupost...ali sta da se radi 2 nemanja84bg and Mijailović P. reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19969 Posted September 2 (edited) Kad se setim da sam, bar kod sebe na MultiAir, morao da skidam ceo branik da bih zamenio je*enu levu maglenku: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/81506-nuova-bravo-zamena-i-stelovanje-prednje-maglenkeskidanje-prednjeg-branika/ Smetalo je veliko (doduse pohvalno, metalno) crevo od Intercoolera ka usisu, sanse nije imalo da se odsrafi jedan njen sraf ili provuce maglenka. Desna je bila OK i nisam menjao, a mislim da bi isla bez problema, jbg Marfi . Inace, te fabricke maglenke su "Mako", radili su ih Turci za Marelli (AI) i ocajnog su kvaliteta. Maltene sve nagore i pozute (Bravo, Croma,...). "Mako" mislim da kompletno (pod "Magneti Marelli", odnosno kasnije "Mopar" znackom) danas ide na Tipo, ukljucujuci i glavne farove. Edited September 2 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted September 2 Tako je, ne mili mi se taj posao uopste... Ali ovaj put sam presekao, idem da ih kupim pa neka se voze neko vreme u gepeku... 1 1 Mijailović P. and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2090 Posted September 2 Jos ako su srafovi istog malo od tocka, a ono 18tice i 1cm prostora , metalni deo spahle nemoze da stane a kamoli srafciger sa rukom Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3650 Posted September 2 2 hours ago, Milutinac said: Uh, baš me lepo potseti da zamenim gif u potpisu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 755 Posted September 2 A meni nikada nece biti jasno,zbog cega poklopci prskalica farova ili sam poklopac kuke branika uvek odbija u tamniju nijansu? Cak i kad se ofarba branik i cep u isto vreme,opet ista prica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4754 Posted September 2 Kapiram da je drugaciji materijal, iako je plastika, mozda drugi tip plastike, kao sto neretko bude razlika u boju izmedju limenih i plasticnih delova "limarije"Послато са SM-A528B помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 21600 Posted September 2 To se i kod novih automobila iz fabrike primeti ponekad da su branici bar malo tamnije nijanse od ostatka karoserije. Sto rece kolega vagenovac i ja isto mislim da je plastika ili vrsta od koje se pravi glavni krivac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted September 3 (edited) 15 hours ago, danijel55 said: A meni nikada nece biti jasno,zbog cega poklopci prskalica farova ili sam poklopac kuke branika uvek odbija u tamniju nijansu? Cak i kad se ofarba branik i cep u isto vreme,opet ista prica. Materijali jednostavno, razlika u materijalu. Evo primer, drugaciji ali slican ...pre 3-4 godine kada me je ocesao onaj traktor sa prskalicom po gepeku...ja sam tada farbao gepek i zadnji branik. Ja uzimao boju, ista boja i za jedno i za drugo, radjeno u istoj komori, istom prskalicom, u isto vreme, radio dobar majstor, pa opet kada uhvatim neki odsjaj uglavnom kada je skroz na jakom suncu - mogu da primetim razliku branik - gepek... aj ga j... Edit - mada generalno nije tako upadljivo, na ovoj slici deluje kao da sam uzeo prvi sivi sprej sa police i zafarbao Vidis recimo, ovde se mnogo manje primeti... Edited September 3 by Milutinac 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted September 24 Vikend krug do Graza 6 horvat, nemanja84bg, Reacher Gilt and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted November 29 (edited) NAŠAO SAM IH! Krene mi tako nekad kroz glavu, probudim se sa idejom -- da to je taj dan kada uzimam nove maglenke, uzmem tel. vrtim brojeve, jedna nova turska 6000 pa puta dva i onda se oladim pa reko za te pare mogu odradim nebo ili pojaseve, pa se ohladim... I ulovim ih pre par dana, DEPO, stanje polovno ali NOVO NOVO i cena korektna - 50E. Neko ih je kupio, nisu fabricki jer DEPO nije isao kao fabrika, vozio nesto kratko i verovatno prodao kola ili sta vec i evo ih kod mene... Naravno, uzeo sam odmah LED sijalice, jedne da uklopim boju sa xenonima, i jedne druge...jedne druge boje Nema vise Edited November 29 by Milutinac 8 knezevic76, Ivan-Topola, PremieRacing and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6728 Posted November 29 Ja sam na 159 metio one TYC, mislim da je to mozda i gore od DEPO? Ili su tu negde. Uglavnom, kakve su bile kad sam ih ugradio, takve su bile 2 god posle kad sam ih prodao. Doduse, garaziran auto... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6065 Posted November 29 A tu su negde, sve je to neki OK kvalitet, sto se mene tice da je staklo napred kakvo treba da bude, tj da ih ne razbije kamencic, i u ovom mom slucaju - da ne pozuti ovaj reflektujuci sloj... Quote Share this post Link to post Share on other sites