Jump to content
Goran
Milutinac

Fiat Bravo MJet 2.0 Emotion 2010 aka -Debeli- by Milutinac

Recommended Posts

Samo da si se ti protokomera resio :P 

Salim se.

Citam opet more, pomislio pa skoro si se vratio kako opet :D 

Posto je kod njega sve? Posto znamo da je zamajac za 2.0mjt bagatela inace :D

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

5 hours ago, danijel55 said:

Jos tamna stakla i nema dalje :D

Zivo me zanima koji ces auto uzeti posle brava?

Bukvalno sledeca stvar su stakla...

Jedini pik trenutno i ono sto bi me povuklo da ga prodam i idem na nesto drugo je neka dobra varijanta Giulia/Stelvio. Bukvalno me nista drugo ne radi...

Kad se setim da sam, bar kod sebe na MultiAir, morao da skidam ceo branik da bih zamenio je*enu levu maglenku:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/81506-nuova-bravo-zamena-i-stelovanje-prednje-maglenkeskidanje-prednjeg-branika/

Smetalo je veliko (doduse pohvalno, metalno) crevo od Intercoolera ka usisu, sanse nije imalo da se odsrafi jedan njen sraf ili provuce maglenka. Desna je bila OK i nisam menjao, a mislim da bi isla bez problema, jbg Marfi :) .

Inace, te fabricke maglenke su "Mako", radili su ih Turci za Marelli (AI) i ocajnog su kvaliteta. Maltene sve nagore i pozute (Bravo, Croma,...).

"Mako" mislim da kompletno (pod "Magneti Marelli", odnosno kasnije "Mopar" znackom) danas ide na Tipo, ukljucujuci i glavne farove.

Edited by Ivan

Jos ako su srafovi istog malo od tocka, a ono 18tice i 1cm prostora , metalni deo spahle nemoze da stane a kamoli srafciger sa rukom :D

A meni nikada nece biti jasno,zbog cega poklopci prskalica farova ili sam poklopac kuke branika uvek odbija u tamniju nijansu?

Cak i kad se ofarba branik i cep u isto vreme,opet ista prica.

Kapiram da je drugaciji materijal, iako je plastika, mozda drugi tip plastike, kao sto neretko bude razlika u boju izmedju limenih i plasticnih delova "limarije"

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

To se i kod novih automobila iz fabrike primeti ponekad da su branici bar malo tamnije nijanse od ostatka karoserije. Sto rece kolega vagenovac i ja isto mislim da je plastika ili vrsta od koje se pravi glavni krivac 

15 hours ago, danijel55 said:

A meni nikada nece biti jasno,zbog cega poklopci prskalica farova ili sam poklopac kuke branika uvek odbija u tamniju nijansu?

Cak i kad se ofarba branik i cep u isto vreme,opet ista prica.

Materijali jednostavno, razlika u materijalu. Evo primer, drugaciji ali slican :D ...pre 3-4 godine kada me je ocesao onaj traktor sa prskalicom po gepeku...ja sam tada farbao gepek i zadnji branik.

Ja uzimao boju, ista boja i za jedno i za drugo, radjeno u istoj komori, istom prskalicom, u isto vreme, radio dobar majstor, pa opet kada uhvatim neki odsjaj uglavnom kada je skroz na jakom suncu - mogu da primetim razliku branik - gepek... aj ga j...

Edit - mada generalno nije tako upadljivo, na ovoj slici deluje kao da sam uzeo prvi sivi sprej sa police i zafarbao :D

Vidis recimo, ovde se mnogo manje primeti...

20240710_211044.thumb.jpg.06ff78840feda8e7bfc13aa9252c4537.jpg

Edited by Milutinac

NAŠAO SAM IH! :lol:

20241128_200810.thumb.jpg.9b5d776c39602b4fd164348dda399faa.jpg   20241128_200835.thumb.jpg.7545d48489dd8952b9268ff640827788.jpg

20241128_200739.thumb.jpg.9dd75808819507633b7ac50b74715c31.jpg   20241128_200747.thumb.jpg.d3ca3155d69d35cbe526c56a739389bd.jpg   20241128_200840.thumb.jpg.086d66aa90f4e3865c77f4b2d035ec74.jpg

Krene mi tako nekad kroz glavu, probudim se sa idejom -- da to je taj dan kada uzimam nove maglenke, uzmem tel. vrtim brojeve, jedna nova turska 6000 pa puta dva i onda se oladim pa reko za te pare mogu odradim nebo ili pojaseve, pa se ohladim...

I ulovim ih pre par dana, DEPO, stanje polovno ali NOVO NOVO i cena korektna - 50E. Neko ih je kupio, nisu fabricki jer DEPO nije isao kao fabrika, vozio nesto kratko i verovatno prodao kola ili sta vec i evo ih kod mene...

Naravno, uzeo sam odmah LED sijalice, jedne da uklopim boju sa xenonima, i jedne druge...jedne druge boje -_-

Nema vise :lol:

asdasd.thumb.jpg.2bf32494b00a595c598b27fe940f119e.jpg

Edited by Milutinac

Ja sam na 159 metio one TYC, mislim da je to mozda i gore od DEPO? Ili su tu negde. Uglavnom, kakve su bile kad sam ih ugradio, takve su bile 2 god posle kad sam ih prodao. Doduse, garaziran auto... 

A tu su negde, sve je to neki OK kvalitet, sto se mene tice da je staklo napred kakvo treba da bude, tj da ih ne razbije kamencic, i u ovom mom slucaju - da ne pozuti ovaj reflektujuci sloj...