Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Nemci kažu - spor si kao Lada Niva :)

Recommended Posts

154054-lada%20niva.jpg

 

Nemci su napravili spisak automobila sa najmanjom maksimalnom brzinom koji se prodaju na njihovom tržištu, a prvo mesto pripada ruskoj legendi Ladi Nivi, odnosno Ladi 4x4. U državi gde još postoje delovi autoputeva bez ograničenja maksimalne brzine, Lada 4x4 je ubedljivo najsporija sa 137 kilometara na sat, pri čemu iz mirovanja do stotke ubrzava za 19 sekundi zahvaljujući nejakom benzinskom motoru sa 83 KS. Drugi na listi je još jedan ''off road'' div, Suzuki Jimny (motor sa 84 KS) koji ''juri'' 140 kilometara na sat, dok do 100 km/h stiže za Ladu 4x4 super brzih 14 sekundi. Na trećem i četvrtom mestu su Ford Tourneo Connect (75 KS, 17.8 sekundi do 100 km/h) sa maksimalnih 145 km/h, odnosno VW Multivan 2.0 TDI (84 KS, 22 sekundi do 100 km/h) sa 146 km/h. Deo spore petorke je i Renault Kangoo dCi 75 sa 150 kilometara na sat (16.3 sekundi do 100 km/h).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije ta drzava pravila trabanta a i sto da se ne smeju? Smejemo im se i mi pa nikad nista nismo ni napravili :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne slazem se sa ovim njihovim proracunima :D 145 vozena ova Lada Niva,nije bilo puta za vise,ali mislim da je mogla do 150 sigurno..

0631b2fc30074f13a2ca7cb9bead46af.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neka oni tu ladu 4x4 postavu na teren gde je predvidjena da se vozi i neka stavu njihovog x6 i q7 i preskupog ML sve ce ih lada oduvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, ima istine u tome gospodine Bukviću. Da se razumemo, Lada Niva jw auto iz 70ih godina 20 veka, i još uvek je švabe kupuju. Za te pare koliko košta nema boljeg terenca. Jeste da je dosta nepouzdana, neudobna, brzo truli... Ali brate, i sa tim bednim motorima ide super po terenu, gde će teško neki X6 da prođe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

X6 ne moze ni po parku ali mu nije ta ni namena :D Isto ko sto i Niva nema sta da trazi po putu i brzinama od 80+ km/h :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...