Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Oglasio se Niki Lauda: "Mihael Šumaher je varao kad god je mogao"

Recommended Posts

113725-lauda.jpg

 

Trostruki šampion u F1 Niki Lauda izjavio je da je Nemac Mihael Šumaher varao gde god je mogao, jer to vozači moraju da rade kako bi pobeđivali. Lauda, koji je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, bio je tri puta svetski šampion u F1. Dva puta je osvojio titule sa Ferarijem (1975, 1977) i jednom sa Meklarenom (1984. godine).

 

''Mihael je pokušavao da napravi prevaru gde je mogao i da ne bude uhvaćen. Međutim, to za mene nije negativno jer vozači trkači to rade inače nikada ne bi pobedili'', rekao je Lauda. Šumaher je u karijeri osvojio sedam titula u F1, pobedio je 91 put, imao je 68 pol pozicija i 155 postolja. Šumaher se oporavlja od teške povrede glave, koju je zaradio na skijanju u Francuskoj 29. decembra 2013. godine. On je bio jedno vreme u indukovanoj komi u bolnici u Grenoblu, a sada je na rehabilitaciji u svom domu u Švajcarskoj. Britanski mediji podsećaju na neke incidente u kojima je legendarni Nemac učestvovao.

1994. godine na poslednjoj trci u sezoni u Adelaidi, Šumaher se sudario sa Dejmonom Hilom. Oba vozača su ispala iz trke, a Šumaher je pobedio sa bodom prednosti u odnosu na Hila.

Mihael je 1997. na VN Evrope udario Žaka Vilneva i posle toga je odustao, a FIA mu je odezela sve bodove. Vilnev je osvojio titulu.

Na VN Monaka 2006. nemački vozač je u kvalifikacijama praktično parkirao svoj Ferari na stazi i na taj način onemogućio ostale da stignu do pol poziciju.

Bivši tehnički direktor Benetona Pet Sajmonds, koji je radio sa Šumaherom u istom timu, izjavio je da je Mihael kompetitivan sa velikim ''K'' i da su kontroverzne odluke koje je donosio rezultat odlučivanja u deliću sekunde i velike želje za pobedom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...