Jump to content
FAS Goran
neshaoct

BMW Serije 9 dolazi 2020. godine

Recommended Posts

146114-bmw%209%201.jpg

 

BMW-ovi inženjeri imaju pune ruke posla. Pre nekoliko dana Bavarci su najavili Seriju 8, a sada već uveliko rade i na Seriji 9, koja će Seriju 8 nadmašiti luksuzom. Serija 9 će se bazirati na Seriji 7, ali će koristiti produženu platformu. Verovatno će se naslanjati i na Vision Future Luxury koncept predstavljen na salonu u Pekingu 2014.

 

146115-bmw%209%2011.jpg

 

Perjanica BMW-ove ponude će se na tržištu pojaviti 2020. godine, pri čemu će putnicima na zadnjoj klupi nuditi obilje prostora sa infotainment sistemom i ekranima osetljivim na dodir. Serija 9 će verovatno deliti motore sa Serijom 7, a najsnažnija verzija biće ona sa 6.6 V12 agregatom, koji se nalazi u modelu M760Li xDrive i gde razvija 600KS i 800 Nm. Priča se da bi Serija 9 mogla da imi hibridni pogonski sklop, ali to još nije potvrđeno. Na tržištu će biti rival Mercedes-Maybach S klasi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW serije 9 skoro izvestan

 

001bmw8series.jpg

 

Šef dizajna marke BMW, Adrijan van Hojdonk je nagovestio da bi se kupe sa četvoro vrata, verovatno sa oznakama serije 9, mogao uskoro naći na tržištu, kako bi se suprotstavio modelu Mercedes-Maybach S 600, a sve u sklopu težnje bavarske kompanije da u prodajni miks uključi što više ultra luksuznih četvorotočkaša. Nemačka marka je nedavno predstavila novu seriju 8, koja se nameće kategoriji kupaca zainteresovanoj za Porsche 911 i Mercedes S klase u kupe izdanju, što je takođe realizacija težnje proizvođača da poseduje što veći broj modela iz najluksuznijeg segmenta. U tu priču, kao što smo već naveli, veoma verovatno je da će se uključiti i serija 9.

 

Upitan o planovima kompanije u vezi sa serijom 9, Van Hojdonk je odgovorio: ''Ajde da kažem sledeće: nećemo se zaustaviti na seriji 8. Očigledno je da je naš deo zadatka da iznesemo više ideja na kojima dalje BMW može da gradi svoju poziciju. U suprotnom, bilo bi to veoma loše. Moj tim i ja lično, sada razmatramo šta ćemo ponuditi 2021. i kasnijih godina, sve do 2030. Imamo puno toga u planu.'' BMW razmatra ceo spektar novih ultraluksuznih vozila za godine koje dolaze, a nedavno je predstavio i novi dizajnerski pravac koji bi trebao da privuče najbogatiju klijentelu. Nedavno predstavljeni kupe serije 8 nasleđuje originalan model čija je proizvodnja obustavljena 1999. Nakon njega, krajem sledeće godine, publici će biti predstavljene i verzija sa četvoro vrata, Gran Coupe . Van Hojdonk je dodao da je serija 8 samo početak ''novog poglavlja'': ''Kupe verzija će uvek označavati novi nivo u dizajnerskom smislu. Isto važi i za ovaj automobil.''

 

Serija 8 koristi elemente platforme limuzine iz serije7, a identična arhitektura će biti iskorišćena i za buduću seriju 9, koja će opet koristiti i pogonske grupe pomenutih serija. Gama serije 8 koristi paletu agregata među kojima je V8 jedinica, zapremine 4.4 litre sa 525 konjskih snaga u verziji M850i, kao i R6 pogonsku grupu, zasnovanu na trolitarskom dizel agregatu. U verziji 840d, vozaču je na raspolaganju 320 konjskih snaga. Pored njih, laki hibridni pogonski sklop je već u razvoju. Veliki kupe model sa četvoro vrata je naročito popularan među odlično situiranom kineskom klijentelom, dok se promocija serije 9 vezuje sa potencijalnom ekspanzijom minhenskog proizvođača u oblast elektromobilnosti. BMW je već zaštitio sledeće nazive: i1 i i9, iX1 i iX9, kao i sve logičkim redom postrojeno, od X1 do X9. Van Hojdonk je takođe naglasio da je proširenje i game, dalo slobodu i mogućnost BMW-u da ga svrsta u premijum ponudu: ''i podmarka nam je otvorila brojne prilike, u smislu prihvatanja novih tehnologija, kao i u smislu prihvatanja novog dizajnerskog pravca. Automobili poput modela i8 otvorili su nam vrata za koja nismo ni bili svesni da postoje uopšte.''

 

preuzeto sa - autorepublika.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

U BMW-u smatraju da im nije potrebna Serija 9

 

98235-bmw 33.jpg

 

BMW ima veliku liniju modela, ali ne namerava da je dodatno proširi, bar ne u skorije vreme. Iako se spekulisalo da bi mogla da se pojavi i Serija 9, u BMW je za sada stopiraju.

''Mislim da nije potrebna Serija 9. U ovom segmentu potrebna su tri automobila - X, limuzina i sportski. A mi imamo sve: X7, Seriju 7 i Seriju 8. Neki konkurenti već redukuju broj automobila u ovom segmentu jer je količina proizvodnje niska'', rekao je direktor razvoja BMW Klaus Frehlič. Opisana situacija u BMW ne ugrožava planove o superautomobilu, a model koji bi trebalo da razvija 700 KS i nađe se iznad predstojećeg BMW M8 je planiran za 2023. U teoriji, novi superautomobil bi trebalo da zameni BMW i8, jer će kao i ovaj model biti hibrid. I dok neće biti Serije 9, stići će različite varijante Serije 8, poput kabrioleta, Gran Coupea i dugo očekivanog M8. M8 bi trebalo da razvija više od 600 KS, a najavljuju se varijante kupea sa dvoja vrata i četvorovratnog Gran Coupea.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW zaštitio i naziv M9

 

bmw m8 2020.jpg

 

Kako pišu pojedini mediji, BMW je zaštitio i oznaku M9, što je dovelo do špekulacija oko navodnog budućeg modela u BMW paleti. Sledeće godine će se naime obeležiti 50 godina BMW M divizije, pa se očekuje da će to doneti nekoliko posebnih izdanja modela nemačke marke. BMW bi tim povodom mogao da lansira specijalne edicije svakog M automobila u svojoj aktuelnoj ponudi, ali šta je sa ozakom M9? Neki veruju (ili se nadaju) da bi BMW mogao da lansira sportski automobil baziran na Seriji 8, tačnije kao baza za eventualni M9 bi navodno mogao da posluži M8. Time bi nastao jedan od najsnažnijih automobila koje je nemački brend ikada napravio. Ipak, moguće je i da se BMW samo priprema za budućnost i da patentiranjem imena M9 štiti sva svoja potencijalna imena modela, u slučaju da neko drugi pokuša da ih upotrebi na svojim automobilima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...