stex_pb 1150 Posted July 31 14 hours ago, Ivan said: Blue&Me sistem je uvek aktivan (handsfree telefon+MP3 mjuza+glasovne komande), zavisi samo sta ko koristi. Ako je auto iz uvoza, obicno treba da se odradi Update jezika na engleski (preko bootable fleske), cisto radi lakseg koriscenja a i pomenutih glasovnih komandi. Ako ces "peske", u BM meni ulazis pomocu Windows dugmenceta na volanu. Pa onda, da, saltas opcije na ekrancicu izmedju cajgera, sve pomocu dugmica na volanu. U glavnom meniju nadjes "Media Player", potvrdis sa "OK" (to je i SRC dugme, koliko se secam). Pa pod njim "Settings", pa pod podesavanjima opcija "Autoplay". Ili generalno sve moze mnogo brze da se uradi glasovnim komandama. Ima u podforumu sa upustvima okaceno po modelima - i kompletna uputstva za Blue&Me, pa se tu moze naci spisak rezervisanih reci za komandovanje uredjajem, koga vec zanima. Ja na GP nemam glasovne komande i BT, ali recimo imam USB. Da li je to uopšte Blue Me? ili neki drugi sistem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola031 989 Posted July 31 @stex_pb imas li Windows dugme na volanu? Trebalo bi da Blue&Me funkcionise na isti nacin i na GP i na Evu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted July 31 Nemam, kao ni dugme za javljanje na telefon. Te funkcije nemam. Imam USB mjuzu i komande na volanu (koje ne rade :) ) 3 hours ago, Zvezdo said: A šta bi sa komandama na volanu? Jesi li ih popravio ili? AKo mene pitaš, nisam. Nisam se nakanio ništa više da radim oko toga. Izgubio sam negde žuti obd adapter i tu sam stao..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted July 31 7 minutes ago, stex_pb said: Izgubio sam negde žuti obd adapter i tu sam stao..... Ako ti zatreba, javi se da ti pozajmim. 2 hours ago, stex_pb said: Ja na GP nemam glasovne komande i BT, ali recimo imam USB. Da li je to uopšte Blue Me? ili neki drugi sistem U kombinaciji samo sa fabrickim radio uredjajem, ima 6 dugmica na volanu. Ako ima Blue&Me, 8 dugmica na volanu. Plus fabricki mikrofon (kod Brava je u plafonjeri), plus BM USB slot. Plus naravno Blue&Me centrala u kaseti ispred suvozaca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted July 31 Znači USB muzika ne mora da bude vezana za BM, ona je na zasebnom modulu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted July 31 U fabrickoj izvedbi, USB ide samo u kombinaciji sa Blue&Me. Tj. njegov je sastavni deo (handsfree+MP3 sa USB+glasovne komande). 1 stex_pb reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2658 Posted July 31 Uspeo sam preko menia da ugasim autoplay na media playeru ali sad kad startujem auto ne prepoznaje media player odmah krece fm a kad hocu da prebacim na media player preko dugmeta CD nista, samo disk cita a ne vidi usb kao ranije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted July 31 Je li ti se isto ponasa kada pritisnes SRC dugme i na volanu i na radio uredjaju? Probaj da izdzekas i vratis flesku, posto se opcija Autoplay odnosi zasebno za svaku flesku koja se eventualno ubaci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 2658 Posted August 1 Jutros radi, bem li ga i pre je znalo nekad da baguje Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted August 1 11 hours ago, Ivan said: U fabrickoj izvedbi, USB ide samo u kombinaciji sa Blue&Me. Tj. njegov je sastavni deo (handsfree+MP3 sa USB+glasovne komande). Kakvu li ja okrnjenu verziju imam..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted August 1 (edited) @stex_pb Imas li Blue&Me centralu u kaseti ispred suvozaca? Je li ti fabricki radio na autu? Slikaj taj USB slot koji imas, mozda je neko nesto samostalno prckao pa povezivao pozadi. Rece gore da imas volan sa 6 dugmica, onda ne bi trebao da imas Blue&Me. Pod uslovom da neko nije prckao oko volana i komandi i menjao ih za neodgovarajuce. A najsigurnije je da preko VIN vidis da li je uopste auto iz fabrike izasao sa Blue&Me. Pod opcionalima pogledaj imas li nesto tipa "Convergence C1 with Media Player jack" bla, bla . Tako nesto bese, koliko se secam. Edited August 1 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted August 1 (edited) Kod mene je sve moguće da je budževina.... Klasičan USB sa Microsoft logom u kaseti i fabrički radio. Bord displej čita imena pesama dok na samom radiju piše Media Player. Nema BM menija kao što je imao EVO. Skidao sam radio, standardno povezan kako bi trebalo. Edited August 1 by stex_pb Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18922 Posted August 1 19 minutes ago, stex_pb said: Bord displej čita imena pesama dok na samom radiju piše Media Player. Nema BM menija kao što je imao EVO. Ovo oko ispisa - tako i treba da radi. Na Punticima, Bravu sa Visteonima, i sl. - na njihovim monohromatskim ekrancicama radija pise samo "Media Player" ako je u toku reprodukcija sa fleske. Ili "Phone" ako je u toku telefonski poziv. Tj. samo ispisuje Source sa Blue&Me centrale koji mu trenutno zauzima Mini ISO konektor. Detalji oko muzike/poziva, samo na centralnom displeju izmedju cajgera. Jedino se na nekim naprednijim Magneti Marelli sistemima tipa ConnectNav+, InstantNav (koje nisu isle u GP) detaljni podaci ispisuju i na velikom, centralnom ekranu. A u Blue&Me meni ne mozes da udjes, ako su MF komande sa 6 dugmica, tj za obican radio uredjaj. Nemas te dve potrebne dodatne BM tipke na volanu (Win dugme za ulaz u glavni meni). Quote Share this post Link to post Share on other sites
stex_pb 1150 Posted August 7 On 8/1/2024 at 10:06 AM, Ivan said: @stex_pb Imas li Blue&Me centralu u kaseti ispred suvozaca? , bla Danas proveravao, u kaseti BM centrala..jedan USB levo u kaseti koji svetli..drugi direktno na jedinici ispod nekog čepa..oba rade. Ništa specijalno drugačije, sem tragova šrafcigera. Neko je to otvarao bezuspešno, kao i sve ostalo na auttu 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 1776 Posted August 13 To pajkanmeni trazili gudru raskockavali ga do koske ocigledno Quote Share this post Link to post Share on other sites