Jump to content
Goran
Petza

Alfa Romeo Giulietta - iskustva, saveti pre kupovine

Recommended Posts

Ima tih punkt aparata odavno da se kupe ali i sa obicnim co2 moze, ja sam sa njim vise puta radio, zavarim obicne sajbne (podloske) i onda kontra cekicem sa kukom izbijam lim, jeste malo duzi proces nego punkt aparat ali vrsi posao a svakako mora da se ofarba na kraju

Edited by OMP

Meni ne izgleda da joj je dusa izvadjena, izgleda mi ko i svaki auto koji se vozi po Bg :D

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Meni ovde smeta druga stvar, ali to sam samo ja. Da se ispravim makar mi je smetalo kada smo birali zenomobil.

Ovaj auto ima noviju registraciju nego moj Geely koji je registrovan u februaru 2024. I neko vreme je na oglasima. Sta navede ljude da "srede" auto i registruju i prodaju za dosta manje od godinu dana?!

Uvek sam takva kola izbegavao. Cak smo jedan solidan Countryman odbacili zbog toga jer je prica navodno bila da je uradjen veliki servis, registrovan i setio se onda covak da mu ne treba auto i istovremeno se cenka za 150e jer je velika suma, a sa druge strane dao 1500e na servis i registraciju, ma vazi :D 

A za ogrebotine mogu da razumem, ali ja sam cuvao Leona i otisao je bez ogrebotine samo na levom prednjem delu branika. Pozadi su bile male tackice i zarezi svuda, napred takodje sa desne strane, a bas je maksimalno cuvan.

Parkiran je samo u garazama i parkinzima, a kada god je trebalo da se parkira na ulici isao sam Minijem i opet nije bilo dovoljno :D 

@igor0511

E vidiš i ovo je korisna informacija za nas van BG-a, ne bih to nikako povezao. Juče okrenuh bar brojeva, za neke druge aute u oglasima... priče, kupio sam auto detetu i ne sviđa mu se, pa prodaje posle mesec dana, a u oglasu sve naj naj, vlasnik, održavan, ovo ono, a bukvalno "ne zna" ništa o tom autu :wacko: Možda je problem u meni, ali ja u te priče ne verujem. 

Vise puta sam cuo da ljudi koji se ne bave iskljucivo prodajom auta, ali povremenu obrnu poneki, imaju potrebu da lazu da je razlog prodaje - trgovina. Ne znam zasto, kao da se zbog tog ide u zatvor, a ovamo mnogo gorih stvari se ne stide - npr laganja o tome. Ne kazem da je to ovde slucaj, ne znam sta je prica, ali uglavnom se trudim da se fokusiram na auto, a ne na prodavca. Jer cesto ta dva nisu u relaciji. I govnjivim prodavcima zapadnu dobri primerci, a isto tako i postenom coveku moze da zapadne neki losiji. Kad bih sad opisao kakav je bio lik od kog sam uzeo zenin Modus, a jaooo, pa ono je dno dna, a opet, bio je najlepsi primerak koji smo videli i evo pola godine kasnije, sasvim se dobro pokazao. Meni auto ne deluje ni sumnjivo, ni prelepo. Deluje mi tacno onako kako ocekujem od tog auta, sa tom km, koji je vozen po Beogradu.

Edited by horvat

Ima ljudi koji kupe auto voze malo i prodaju po vecoj ceni, nista cudno znam neke takve, vole da menjaju kola i pritom zarade nesto.

jel imao neko problem sa losim hvatanjem stanica na radiju na giulieti? kod mene slabo hvata stanice i hoce da se gube u voznji po gradu, ne znam sta je razlog

Nema tu mnogo mudrosti - redje ode tuner, neki losiji kontakt (spojevi segmenata obicno budu u A i C stubu) ili sto kolega rece ili crkao ili napajanje pojacavaca u bazi antene. Proveri i da li ti radio daje "phantom power" u samom koaksijalcu, posto se tako napaja pojacavac. I vidi da ti se baza antene ne mrda, sa donje strane mora da ima dobar spoj i masu.

Kod Giuliette je stap plastican i u komadu, pa nema problema sa pucanjem namotaja kao na klasicnim stapovima.

PS: Vidi imas li servisni meni, pa pogledaj da li postoji neko otvoreno kolo i proveri napon stanica koje hvata.

ovo su za mene spanska sela :)

kako da proverim bazu antene, pretpostavljam da je sve povezano ispod zadnjeg svetla kabine, inace stap antene se srafi kod mene nije iscela sa onom bazom, ne znam na koje namotaje mislis