Jump to content
FAS Goran
Petza

Alfa Romeo Giulietta - iskustva, saveti pre kupovine

Recommended Posts

Bilo je pre mozda dve godine mada ta cena mislim da je neki drugar kupio dizelku koja mi delovala klot na klotovima nesto verovatno najjeftinije od najjeftinijeg u ko zna kakvom stanju , licno mi se na pogled nije svideo tako da je verovatno i to razlog cene . Bas je bila onako ... glibava :D a ne vidjam je vise tako da kontam nije puno istrajala :D ma raskockas to lepo u delice i na kp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova Djulijeta je top,ekstra izgleda,i vredi ove pare,a pogledajte neki audi il bmw u toj klasi tog godista koliko kostaju,pa sudite,a ja sam sa ovog placa uzeo moju djulijetu i prezadovoljan sam i sa autom i sa prodavcima..

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, nemanja84bg said:

Bilo je pre mozda dve godine mada ta cena mislim da je neki drugar kupio dizelku koja mi delovala klot na klotovima nesto verovatno najjeftinije od najjeftinijeg u ko zna kakvom stanju...

I najveći krš da je bila, bile su skuplje od toga.

Mogao je tada neku 147-cu lošiju za te pare verovatno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct Bilo ih je samo je trebalo pratiti, evo skoro sam gledao ford fiesta st, do pre par meseci 2500 stajala na oglasima 2 godine lepa uredna fali samo cep na sajtni za dizalicu onaj deo , danas takve identicne u losijem stanju 3500 i vise sto je poskupljenje od nekih malo manje od 30% , tada su djulijete bile 4500 pa na vise,  ovaj je kupio za 3500 jer je bila u vidno blago losijem stanju ili od prijatelja ili neki lep rabat kako god, ali nista preterano drugacije od tadasnjih drugih modela tu i tamo sta znam , ako bih to poskupljenje konvertovao sa tadasnjih 5000 na danasnjih dodje bas na tih 7500 sto je ovde iznad pokazano. Da li to vredi ili ne vredi ..pa iskreno sta je vrednost danas, sta je skuplje a sta jeftinije nemam pojma ali po brojevima je otislo u plus i za mene licno hmm pa nebitno koji brend ili model ne vredi , kako to da ide u plus a godina starosti raste ... :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, dekirs said:

Kupi si nekog Seat Leona i uzivaj u voznji :)

Od cele price nastrada Leon ni kriv ni duzan :lol:

Inace, dodao bih samo da danas cena za QV 2017 za manje od 14 000 nije nikako sumanuta, pre bih rekao odlicna. Nema sanse da se 200ks negde drugde nadje za iste godine i pare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma nista protiv Leona, ali verujem da je za voznju Giulietta mnogo bolje uradjena. Recimo meni je Leon lepsi, ima mnogo vise ostrih linija, jos ako je na 18icama, top. Unutra je isto Leon bzvz, bar meni. Ono sto me recimo iznenadilo kod Leona je tezina vrata, ne znam da li je kod tebe tako, ali neverovatno kako masivno deluju vrata. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salu na stranu meni Leon MK3 koji nije FR ili Cupra generalno deluje bezveze. Bez LED farova bas deluju obicno. Ne daj Boze jos da su beli uz to, komercijalni Polo bukvalno :D 

Standardna Giulietta mi je lepa bas. Svaka mi ima pravi italijanski smek.

 

Sa druge strane izmedju mog FR i Giuliette QV ne znam sta mi je lepse. Kadice Alfe bi verovatno preovladale, ali zbog ambijentalnog osvetljenja mi je enterijer Leona lepsi. I ono sto ne vidis na slikama je da je ceo kokpit malo zakrenut ka vozacu sto ostavlja onaj avionski utisak kao na 159. Kod mene je to preovladalo za kupovinu. Utisak je da je cela kabina napravljena samo zbog vozaca.

 

Za vrata sta znam, vise ni ne obracam paznju. U odnosu na Minija su tu negde jer je 3v, a QQ ima daleko laksa vrata. U druga kola ne pamtim iskreno ni kad sam seo od kad sam promenio posao pa nema vise sluzbenih putovanja i rent a carova da poredim :D 

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

izmedju klot leona i klod djuliete uvek bih pre djulietu a isto vazi i za FR vs QV, alfa je lepsa i spolja i unutra e sad za vozne osobine i kvalitet samog auta ne mogu da pricam.

 

 

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od svih danasnjih automobila koji lice jedni na druge jedino se po meni Alfa izdvaja iz mase , uocim je na kilometar , meni bitnije stvari su trap i lezanje auta kao i motor.Ostalo sve moze da se doda i dokupi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/31/2023 at 11:58 AM, Bg9905 said:

Vidim polemiku oko branika. Prvo, na slici razlike u nijansama nikako ne mogu da se utvrde, niti može da se bilo šta proceni. Drugo, sve i da je farban i rađen branik zar bi to bio razlog da se auto ne kupi? Mislim da ovde dolazimo do dela previše kritičnosti koje vlada kod nas. Koji god auto da kupiš, nešto ne valja ili će ti barem neko to reći.  Zašto taj model, taj motor je loš, češće se otvara hauba od branika (važi za alfe), vicevi, šale, onda iznošenje mišljenja kako oni to u životu ne bi kupili jer je to venčanica, ne može da se proda, itd., itd. Ako je auto korektan i opravdava kupovinu, e onda nije dobra limarija ili je barem oguljena felna, ili branik... Nešto mora biti loše drugim očima i ušima, dok je njihovo naravno najbolje ili su prošli kroz isto pa se podrazumeva da si i ti...

 

Konkretno, meni ova siva alfa izgleda prelepo. Šmekerski i pravi momački autić.

 

Podeliću moje skorašnje iskustvo. Pri kupovini Alfe, proverio sam je na Auto moli i video kroz izveštaj da je 2013. godine imala zabeleženu nezgodu i da je procenjena šteta iznosila 2.500e (ne postoje fotografije udesa). Uz to, u izveštaju je bila dostupna kilometraža, kao i fotografije pri prodaji, odnosno fotografije iz 2014. godine gde na automobilu nije bilo vidljivih oštećenja. Prethodni vlasnik je uvezao iste te 2014. god, bio vlasnik 9 godina i sad sam je ja preuzeo, tj. supruga.

 

 

 

 

U obitelji imamo Alfu Mito, 10 godina staru, i nedavno je zakačio kombi minimalnom brzinom. Auto je bio parkiran, kombi na mjestu do je izlazio s parkinga, i prerano smotao volan, zakačio prednji branik na samom rubu prema kotaču i oparao ga skupa s gornjim plastičnim nosačem, oplatom i slično.


Znači, ništa pomaknuto nije, o nekakvim mehaničkim dijelovima da se ne priča, hauba na mjestu, svi dijelovi osim branika na prvu ruku uredni, far mrvicu ogreban, puknut branik i to je to.

 

Odveo u ovlašteni servis jer se nisam htio prepucavati s osiguranjem u slučaju naknadnog izvida štete, jer kad je auto u ovlaštenom, nema previše komplikacija s dijelovima kao što je u slučaju privatnika.

 

Išao je naknadni izvid štete, kopče na oba fara popucale, nosač sirene, i još par sitnica, sve ide novo bez puno mudrolije.

 

Cijena popravka - 3100 €.

 

52792835590_055818055b_b.jpg[

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da ovlasceni svuda deru, ali ovo je bas bilo sumanuta cena za sredjivanje. Bezmalo totalnu stetu da procene za malo jace grebanje.

Mislim da se kasko isplati za sva kola mladja od 10 godina sa danasnjim cenoma ovlascenih i dostupnoscu delova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaki far je 350€, branik je mislim oko 400, oplata kola je 120, nešto radnih sati za lakiranje i limarenje, i skupi se.

 

Ovlašteni je bio isključivo iz razloga što sam se nemali broj puta uvjerio u način funkcioniranja osiguranja i procjene šteta, pa nisam htio nikakve komplikacije i odugovlačenja.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, DiscoVolante said:

kopče na oba fara popucale

Ovo na farovima od brava puca samo od sebe. Kao da su ih namerno napravili nikakve. :realmad:

Edited by Reacher Gilt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na vecini vozila je tako nazalost. Ja sam na Astri imao situaciju da je kopca pukla od zatvaranja haube :ermm:

Istopio malo plastike na tom mestu i lepo je drzalo sve.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Axic said:

Samo da Djulijetu ne gledamo spreda :ermm:

meni je giulia mnogo ruznija napred nego giulieta a mito najruzniji ali to je stvar ukusa ne treba generalizovati a da se alfa izdvaja iz mase pa uvek se i izdvajala sad dal po lepoti ili ruznoci opet relativna stvar kako kome.

 

btw kad smo kod alfe, videh pre neki dan kod jednog majstora 33ku, klinac neki turira je do blokade cela se zatrese, posle joj puce gas i pali gumu 1.-2. brzina sve do blokade.....srce mi zaigralo na taj spcifican boxerov zvuk pa jos i neki izduv, posto je 33ka osim juga bila i moj prvi auto kad sam polozio, 1.7 ieqv, dan danas mi je u secanju i taj zvuk i ponasanje i bas sam uzivao u tom autu kao ni jednom

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, knezevic76 said:

E jbg sad, i da žene gledamo sa svih strana, većina bi bila nevina i dan danas.

Sent from my 2203129G using Tapatalk
 

U fazonu Zgadna (zgodna a gadna) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali doprinos :)

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21467843/alfa-romeo-giulietta-20jtdm-sport-ch-xen?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

 

https://carswiss.pl/aukcje/alfa-romeo-giulietta-2-0-jtdm-dist-id-359389/

 

Malo udarena bila, ne izgleda strasno...

Prodavac nigde u oglasu nije naveo da je prava kilometraza, znaci da nije :)  

 

G red 2011.PNG G red 2011 real.PNG

 

Edited by Ivan
Sredjene slike i format

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, OMP said:

 kad smo kod alfe, videh pre neki dan kod jednog majstora 33ku, klinac neki turira je do blokade cela se zatrese, posle joj puce gas i pali gumu 1.-2. brzina sve do blokade.....srce mi zaigralo na taj spcifican boxerov zvuk pa jos i neki izduv, posto je 33ka osim juga bila i moj prvi auto kad sam polozio, 1.7 ieqv, dan danas mi je u secanju i taj zvuk i ponasanje i bas sam uzivao u tom autu kao ni jednom

To je ta klasika kojih vise nema , licno ne volim boxer motore zbog nekih tehnikalija ali nisu strasni , zato klasicne 16v 24v  atmo debele i tanje benzince obozavam tu el classico gradju , do skora sam voleo i turbake stim sto vise ne opet zbog tehnikalije te kao moderne ... klasika je najbolja najstabilnija tehnologija :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KrCicko Ne vidim šta je kod ove sporno ? Čuknuta, pa šta ? Izlicitirana, pazarena, dovežena, uredno vraćeni branik i kilometraža, pregledana od strane AMSS, usisana, uglancana, na ime kupca ... šta tu nije u redu ?

 

Čekaj ... :D

 

Ne znam za KVčička, al' SBčičko bi ovo ter'o, pa nek' je i zeldi ... :thumbup:

 

Nego, vide li ti druže koliko je nova koštala ? :blink:

Edited by Reacher Gilt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...