Jump to content
FAS Goran
Petza

Alfa Romeo Giulietta - iskustva, saveti pre kupovine

Recommended Posts

Aaa...gde je njemu ovde TCT ? To su bese salterice / samaraljke ako se dobro secam? Detelina stiker obavezan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno je hteo da napise "Q2". To je Alfin naziv za sper diferencijal, a na Giulietti ga samo simulira sa elektronikom, sto je donekle i napisao :D :lol: Istina, malo nespretno. Dakle, da pojasnim, auto nema fizicki sper diferencijal, ali se u D modu, ESP ponasa tako da ga simulira uz pomoc kocnica. :D Meni licno to cista glupost, al ajd... 

 

Poznajem prvog vlasnika, auto je bio cuvan u garazi sa tepihom, zimi vozen samo ako bas jako mora. Da je skup, skup je, al od polovnih, nema joj ravne ... 

 

@ISV_01 evo mu TCT

 

image.thumb.png.d2ff9e96d4ea695d133a438f2cece6b4.png

 

Giulietta nema bas samaraljke, nego moze opcionalno da ima one dugmice iza volana, a TCT je oznaka za automatski menjac, twin clutch transmission. 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ovo alfa od onog lika sa ARCS zaboravih mu nick sto imao Mito pa kupio ovu? secam se da je bilo neko bas dugo cekanje i kidanje zivaca za djulietu

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, horvat said:

 

 

@ISV_01 evo mu TCT

 

image.thumb.png.d2ff9e96d4ea695d133a438f2cece6b4.png

 

Giulietta nema bas samaraljke, nego moze opcionalno da ima one dugmice iza volana, a TCT je oznaka za automatski menjac, twin clutch transmission. 

Jeste, ovo je ex Alfanatic Giulietta. Prvi vlasnik ju je stvarno čuvao.

 

Što se tiče šamaraljki, ni moja ih nije imala, bilo žao prvoj vlasnici, kad je konfigurirala nov auto od 26300 evra, da doda još 150e za šamaraljke ( i još malo za naslon za ruku ali kad je neko piiip ... ). Srećom pa je dovoljno kupiti volan koji ima šamaraljke i preko MultiEcuScana i ELMa sa adapterom 3 uključiti opciju u ECU i sve radi bez probelma.

Mislio sam da će mi brzo dosaditi ali non stop ih koristim, posebno na down-shiftu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misano Blue TCT vec poskupela,:) 

Ako se ne varam oko 16k je bila i kod Stojanova...

 

Evo za zapisnik podmladjivanje, ili ipak greska u opisu? :(

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21128601/alfa-romeo-giulietta-16-mjt?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Do skoro je na oglasima bila na 199kkm a od juce 150kkm.

 

km down.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ime, lici mi na onu koju sam sredjivao pred prethodnu prodaju... Ne znam da li ti je poznata :D ?

@skile86

 

Untitledc.thumb.png.36433e6e84fcc10964d00402e8b1fb2c.png

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21432652/alfa-romeo-giulietta-20-jtdm?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde je zinuo? Sto se tice nijanse treba to uzivo videti, branik je uvek druge boje u odnosu na krilo, haubu.. Tesko je to sa slika oceniti. A i da je farbano mozda je zbog kamencica, cesanja, grebanja, ne znaci da je ono najgore :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekad aparat pod odredjenim uglom i svetlom uhvati neku boju drugacije pogotovo ako je razlika u materijalima kao sto je ovde plastika-metal a takodje dosta zavisi i od same boje a oko to mnogo manje primecuje uzivo, npr. na ovim gore slikama se bas vidi razlika u boji branika i ostatka a uzivo to uopste ne mora biti tako i sasvim je normalno da neka odredjena razlika u boji plastike i metala moze da postoji

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je moj bivsi auto, pa znam da na slikama izgleda kao da su farbana oba branika ali nije tako. :-)

Npr, ovde bi covek pomislio da je farban prednji branik, ali takva je boja.
Uzivo je skroz drugacije.

20210228_125405.thumb.jpg.597564937a198d3b7bcf01cecd7262b7.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da a i kad je nesto farbano uzivo ne mora uopste da se primeti razlika a aparat je vidi to prosto zavisi od boje jer neki element je dovoljno da ne farbas u svom prirodnom polozaju i da se kristali u boji drugacije razliju i eto razlike po nekim uglom i svetlom sto oko mozda nece da uhvati a aparat hoce pogotovo kod boja koje sadrze perlu u sebi a danas je mnogo takvih.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim polemiku oko branika. Prvo, na slici razlike u nijansama nikako ne mogu da se utvrde, niti može da se bilo šta proceni. Drugo, sve i da je farban i rađen branik zar bi to bio razlog da se auto ne kupi? Mislim da ovde dolazimo do dela previše kritičnosti koje vlada kod nas. Koji god auto da kupiš, nešto ne valja ili će ti barem neko to reći.  Zašto taj model, taj motor je loš, češće se otvara hauba od branika (važi za alfe), vicevi, šale, onda iznošenje mišljenja kako oni to u životu ne bi kupili jer je to venčanica, ne može da se proda, itd., itd. Ako je auto korektan i opravdava kupovinu, e onda nije dobra limarija ili je barem oguljena felna, ili branik... Nešto mora biti loše drugim očima i ušima, dok je njihovo naravno najbolje ili su prošli kroz isto pa se podrazumeva da si i ti...

 

Konkretno, meni ova siva alfa izgleda prelepo. Šmekerski i pravi momački autić.

 

Podeliću moje skorašnje iskustvo. Pri kupovini Alfe, proverio sam je na Auto moli i video kroz izveštaj da je 2013. godine imala zabeleženu nezgodu i da je procenjena šteta iznosila 2.500e (ne postoje fotografije udesa). Uz to, u izveštaju je bila dostupna kilometraža, kao i fotografije pri prodaji, odnosno fotografije iz 2014. godine gde na automobilu nije bilo vidljivih oštećenja. Prethodni vlasnik je uvezao iste te 2014. god, bio vlasnik 9 godina i sad sam je ja preuzeo, tj. supruga.

 

Da li me je odbila zabeležena nezgoda? Pa naravno da ne. Procena štete je odrađena od strane osiguranja. Auto je tada bio star samo tri godine što znači da ukoliko je bilo potrebno nabaviti novi branik, far, nosač, masku, maglenke i možda krilo, to je sigurno skupo koštalo, plus na to ide cena farbanja. Dakle, šteta otkonjenja u ovlašćenom pod kasko osiguranjem veoma brzo postane skupa. Auto sam pogledao uživo, grede dobre, varovi fabrički, branik, krilo, sve se uklapa, što rekoše gore ništa nije zinulo. Prav u vožnji kao strela. Nije bio havarisan i to mi je dovoljno. Više bih se plašio da kod nas auto nije rađen kod nekog priučenog limara da se što jeftinije prođe.

 

Imao sam uvid u sporove koji su pokrenuti zbog udaranja životinje na autoputu kod nas. E, da vidite te procene odrađene od strane ovlašćenog servisa... Krilo, branik, hauba, nosači, hladnjak, far, farbanje automobila po radnim satima, ukupna cena 450.000,00 dinara, a komplet šteta kod limara i mehaničara odrađena za cca 1000e. Auto nakon sređivanja bez bilo kakvog problema ili uticaja na vožnju. Dakle, sređeni samo delovi karoserije. Lično, nikada me ne bi odbio takav udes da ga kupim za sebe ako je mehanički ispravan.
 

Moj automobil je star 13 godina, mislim da je baš previše očekivati da nikada ništa nije farbano. Na drugom svom automobilu sam farbao oba branika u godinu dana, jer sam dva puta udaren na parkingu. Na prednjem sam morao i da menjam nosač branika. Zadnji branik sam farbao zbog ogrebotine, jbg. baš sam picajzla za takve stvari. I kupljena alfa ima manje ogrebotine na krajevima prednjeg i zadnjeg branika (desna strana kod oba, pretpostavljam nastale pri parkiranju) tako da je čeka u narednom periodu farbanje branika, kompletno poliranje i keramička zaštita.

Da se ujedno zahvalim za preporuku za Gorana, stvarno su profesionalci.

Odrađen pregled, zakazan termin, stavlja se nova poluosovina (veoma blagi luft postoji), poručene tepih patosnice, i električar će pogledati dnevna svetla i dugme na volanu koje mi ne radi. Ostao mi je problem što mi nekada menjač kao da zapne i teže upadne u drugu brzinu, naravno, ko za baksuz, kod njih se to nije desilo ni jednom i rečeno mi je da je menjač veoma precizan i da jako lepo radi. Retko se desi to zapinjanje i nije bitno da li je motor upaljen, ugašen, hladan ili ne. Dogovoreno je da se menjač opere detaljno i da se isprati da slučajno negde ne pušta ulje, jer ovako za sada nema razloga da se otvara i skida (mada ću verovatno insistirati da ga dobro provere i ako treba da ga odmah otvaraju). Sve ostalo na kolima ispravno i ništa nije čak ni pomenuto da bi u narednom periodu trebalo da se menja.

Videli ste u mom prethodnom post-u da pišem da mislim da je do nosača, jer su vibracije tipične kad je nosač loš i eto dokaza koliko u stvari i sva moja iskustva sa prethodnim kolima nemaju nikakve veze i da procena može biti loša.
 

Za alficu mi je prijatelj, inače zajednički poznanik sa prodavcem, i naravno bez znanja prodavca, potvrdio kompletnu njegovu priču o vozilu i njegovu istoriju. Najiskrenije, zaljubio sam se u auto i u skladu sa tim nije mi žao da uložim koliko god da je potrebno. Tako se lepo vozi i lepo ide, ma preoduševljen sam, ima taj posebni italijanski duh... Po meni, dobra kupovina i prezadovoljni smo.

Kad je upicanim i završim sa poliranjem (neće biti skoro, jer ne mogu baš da ostajem bez auta), šaljem slike da je vidite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cinjenica je da je branik radjen, nebitno iz kog razloga i cinjenica je da ne izgleda kao fabrika :)
 

Poznanik je na svom autu morao da radi branik (slicna boja sa kristalima) i imao je muku da nadje majstora koji to hoce da uradi jer je zahtev bio da izgleda kao fabrika :)

 

Iskreno, kod ovog auta me to ne odbija. Auto izgleda vrlo atraktivno.  Ali me odbija napucana cena.

 

Moje licno misljenje je da ne vredi ni priblizno tih para. Znam poskupela su sva kola itd... Ali 7 god stara G sa 200+kkm mislim da ne vredi toliko....

 

@skile86  dao si nabavnu cenu, ali nisi napisao koliko si "zaradio" na Giulieti :) Ali siguran sam da nisi koliko sadasnji vlasnik planira :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skupe su Djulijete na licitacijama, narocito 2.0 u boljim opremama. (Kad se uopste pojavi)

Slazem se da je mnogo, ali tako je kako je.

Jesam zaradio, ali ne kao sto planira sadasnji vlasnik. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima ljudi koji kod kupovine gledaju kao broj jedan estetiku, i ako to prođe, onda sve ostalo. Imam kuma, taj samo tako bira automobile. A kad ih uzme, onda još dodatno sređivanje. Neko pa opet, prvo gleda mehaniku, entetijer pa eksterijer.....tako da ,ima nas raznih.

Npr, moj kum kad bi video nijansu na braniku da je drugačija, sve i da ima 10000km na satu, to mi je alarm, čak i da je samo bio zagreban.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kažem da ih nema, ali retki su oni koji nikad, ni jednom nisu negde bili čuknuti, očešani, ogrebani.

 

I šta onda trebam tako da ga vozim da se ne bi videlo da je nešto rađeno. Nije nego. 

 

Nisam ga kupio da bih ga prodao, nego vozio, i kad dođe vreme da se proda, naći će kupca kako god. Mogu da tvrdim i garantujem kad je kod mene od novog, šta je i kad rađeno, a kad je došao polovan, kažem šta znam i to je to.

 

Previše drame se pravi oko te, da tako kažem, kozmetike. Da l' je ista nijansa, da l' su zazori u mm. Kod novijih i skupljih auta i da razumem, al' kod ovih matorih kršina od deset, petnaest, dvaes i kusur godina ... koga briga ...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, dekirs said:

Gde je zinuo? Sto se tice nijanse treba to uzivo videti, branik je uvek druge boje u odnosu na krilo, haubu.. Tesko je to sa slika oceniti. A i da je farbano mozda je zbog kamencica, cesanja, grebanja, ne znaci da je ono najgore :)

Evo tu ispod haube, nesto je radjeno tu , nije u liniji sa rubovima mada vidim vecina tih sa oglasa su tu malo kvrcnuta ili zadnji branik ili oba neka na vratima itd.  meni to licno ne smeta ali zato iljadarka i jace dole odma da makar anulira sa cenom za vracanje na fabriku , kad prodajes u metropoli svakakvih kupaca imas i jednostavno mora da bude perfekt ili stvarno niska cena da ima mesa da se uglavi.

Edited by nemanja84bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nemanja84bg Ajde molim te obelezi mi na slici gde je to tacno zinuo? Ako ti mozes sa ove slike da zakljucis da je nesto zinulo kod ruba, onda ti treba dati medalju. Znaci ti bi spustio 1000e nekome ako vidis da branik farban? Sta sve necu procitati :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...