Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Finska 2016.

Recommended Posts

Neste rally Finland 2016. - Pobedio Kris Meek, prvi podijum za Craiga Breena

 

wrc%20mik.jpg

 

Kakva radost za dvojicu vozača iz Irske. Prvi put u istoriji svetskog relija Irska na podijumu ima dvojicu svojih reli asova i to kakvih. Obojica su članovi Abu Dhabi world rally team-a, obojica su 24 brzinska ispita u Finskoj okončali za volanom Citroena DS 3 WRC. Zaista neverovatan ishod tog teškog relija koji su mnogi završili van staze. Čini se da ni najsmeliji prognozeri i navijači nisu mogli da predvide takav uspeh ''crvenog tima''. Kada se zna da je čuveni Finski reli jedan od najzahtevnijih i najopasnijih, gde se vozi strahovito brzo, preko mnoštva prevoja, takozvanih ''hupsera'', da traje četiri dana i da je okupio trenutno naj naj specijaliste relija, onda je uspeh Kris Mika i Kreg Brina još veći. Radovale su se obe posade, možda ipak malo više Brin, koji je osvojio svoj prvi WRC podijum i koji je na cilju u potpuno emotivnom stanju jedva izgovorio:

''Ne mogu da verujem, ovo je najbolji dan u mom životu. Nedostaje mi glavni čovek (mislio je na Garet Robertsa, pokojnog suvozača) i ja znam da je on gledao na mene''. Kris Mik je takođe bio oduševljen. Zabeležio je drugu ovogodišnju pobedu, treću u WRC karijeri i briljantnom vožnjom ali i taktikom pobedio favorita, domaću zvezdu Jari Matu Latvalu, koji je potpuno zasluženo osvojio drugo mesto i bio najbolji u svom timu VW Motorsport.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad zver beži od čudovišta

 

zver%20cudo.jpg

 

Svaki ljubitelj reli trka vrlo dobro zna šta u tom svetu znači Oninpoja. Čuveni specijalni ispit relija u Finskoj o kojem sanja svaki mladi takmičar - da se među svetskim zvezdama nađe na terenu gde se više leti nego što se vozi po brzom, uskom, makadamu… Toliko je zahtevan i zabavan, da je čak slavni Kolin Mekre svog trkačkog konja nazvao po ovom ''brzincu''. Volkswagenov Polo je u poslednje vreme tamo neprikosnoven. Šampionski automobil bio je najbrži tri puta, a isto toliko pobeda na ''svom'' reliju odneo je i domaći takmičar Jari-Mati Latvala. Iskusio je mnogo toga godinama unazad, ali marketinška ekipa njegovog Red Bull tima pripremila mu je nedavno zanimljiv ispit sa kakvim se do sad nije susreo - dobio je zadatak da nezgodnim putem, u svom Polu WRC sa 318 konjskih snaga beži od ''čudovišta'' na točkovima, kamionu Kamaz 4326 sa Dakar relija, čiji motor raspolaže sa gotovo 1.000 konja.

 

zver%2011.jpg

 

Latvala i Rus Ajrat Mardejev, vozač kamiona i pobednik Dakara 2015. godine dobro su se zabavljali, a gledaocima su priredili sjajan šou, u kojem su se podrazumevali i terenski skokovi na brzincu, uključujući i onaj na čuvenom prevoju ''Žuti konj''. Sudeći po videu, 10 tona težak kamion odlično se nosio sa malim, moćnim Polom, a sam Latvala je izjavio da mu uopšte nije bilo svejedno da u retrovizoru vidi neuobičajen prizor - moćnu grdosiju od koje ne može da pobegne!

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...