Bokimaricu 1 Posted August 2, 2016 Pozdrav, ujedno da se predstavim ,jer sam nov na forumu, a evo ga i puntać: 1.3 Mjet 66kw, 2006. god. Ima par sitnica koje treba da se rade, inače ide fino i troši ništa Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 519 Posted August 2, 2016 Dobrodosao...Lep Puntisa! Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2523 Posted August 3, 2016 welcome drug.Super veliki punto odlicne felne a i boja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted August 3, 2016 Hvala! Nisam se mnogo raspisao... prešao je 190.000 i treba kvačila da mu radim, guli malo u prvoj kad je zagrejan, mehaničar mi je rekao da je druk ležaj u pitanju. Kapiram da je bolje da zameni ceo set kvačila kad već rasklapa menjač? Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 519 Posted August 3, 2016 Nije to nista..Promenis normalno ceo set i posle si miran...Kada vec menjas set,zameni i ulje u menjacu. Normalno uradis i servis,filteri ulje,promeni i kocionu tecnost(nije skupo,a ko zna kada je menjana) i nemoj da ga teras po dzombama Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted August 4, 2016 Hvala na savetima! Uradio sam mali servis čim sam ga uzeo pre neki dan, džombe izbegavam a treba i stabilizatore da radim samo čekam da uzmem nove gume jer su mi ove pri kraju a i 2004 su godište inače treba da uradim onaj proxy alignment pošto trepće km sat i blue&me sistem uopšte ne reaguje, da li je neko radio možda to na Fiatu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1250 Posted August 4, 2016 To je rutinska operacija za onoga što ima aparaturu. Dosta ljudi sa foruma ima sve šta je potrebno pa ako ti je netko u blizini ili dođi na skup. Ja ti to mogu uraditi ali sam ti predaleko za takvu sitnicu. Gume najhitnije menjaj!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 728 Posted August 4, 2016 Plava munja ko moja!!! Vidim da si stavio stopaljke sa eva. Jel si radio nesto na unutrasnosti? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted August 4, 2016 Nisam, uzeo sam ga takvog, neki pre mene se izložio i stavio sa evo-a stop svetla mada se meni dopadaju iako volim da sve bude stock manje više. Gume menjam podhitno, samo se dvoumim jer su mi mnogi savetovali da se ne cimam sa 2 seta već da uzmem one za sva godišnja doba, da će mi trajati 5 godina navodno. Ne znam šta mi je raditi. Usput, ove gume su 195 50 15, uzeo bih bar 60 ili 65 letnje i 65 zimske. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 785 Posted August 4, 2016 185/65, vise od toga ne bi trebalo. Po meni su gume za sva 4 god doba glupa, jer ako prelazis 10.000km godisnje, vec posle 2 god ces morati kupovati novi set, jer ce zimi biti ispod 4mm. Ali tad ces imati sta? Dva seta za 4 god doba? Ili set za 4 god doba koji vozis leti i set zimskih? I opet se svede da su leti bolje letnje nego te za 4 god doba, a zimi cez svakako kupiti zimske. Po meni izdrzi sa ovim letnjim, ko ga sisa, kupis zimske, a sledece god letnje. Ako imas para kupi odmah letnje. U dimenziji 15" su solidne gume reda velicine 200 eur set. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted August 5, 2016 (edited) 22 hours ago, Bingodalton said: 185/65, vise od toga ne bi trebalo. Po meni su gume za sva 4 god doba glupa, jer ako prelazis 10.000km godisnje, vec posle 2 god ces morati kupovati novi set, jer ce zimi biti ispod 4mm. Ali tad ces imati sta? Dva seta za 4 god doba? Ili set za 4 god doba koji vozis leti i set zimskih? I opet se svede da su leti bolje letnje nego te za 4 god doba, a zimi cez svakako kupiti zimske. Po meni izdrzi sa ovim letnjim, ko ga sisa, kupis zimske, a sledece god letnje. Ako imas para kupi odmah letnje. U dimenziji 15" su solidne gume reda velicine 200 eur set. Hvala na savetu, odlučio sam se za letnje 185 65 to mi je danas i mehaničar rekao. Nažalost, moraću da menjam i lanac jer je počeo da škripi... veselo je počelo samo i dalje ne znam da li kad vec otvara motor da radim onda ceo veliki servis ili samo lanac da promenim... Edited August 5, 2016 by Bokimaricu Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted August 6, 2016 Kad već otvaraš i nisi siguran u kakvom je stanju i kad je menjano, menjaj sve što treba i miran si, bar bih ja tako uradio Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1250 Posted August 6, 2016 Promeniš sve i miran si! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted August 22, 2016 Ljubimac je otišao da dobije novi lanac (veliki servis) i set kvačila, 500 evra izašlo ali što je sigurno sigurno je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1250 Posted August 22, 2016 Ako na tome ostane dobro je! Sada bi trebao duže vreme biti miran. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted August 26, 2016 Ide mnogo bolje sad, lepše se čuje motor a kvačila da ne pričam... druga dimenzija, ide ko podmazan. Kaže mi majstor da je lanac bio pogrešno nazupčen, 3 stepena ispod (šta god to značilo), sad ću da ga ganjam ovih dana da vidim ima li neke razlike u performansama. Takođe je promenio i 2 grejača, ali i dalje prijavljuje grešku na tabli, kaže da je verovatno do releja, da li je možda neko imao iskustva sa time? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted October 22, 2016 Red je bio da se stave zimske gume, odlučio sam se za čelične da ne bih uništio alu felne. Ratkapne su u gepeku, idu na šraf pa se to radi ovih dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
FantomX 5 Posted October 22, 2016 Sho nisi slikao ratkapnu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted October 22, 2016 Danas cu da skinem točkove da bi ih stavio pa će biti i fotke. Još samo da ode na tuširanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted October 25, 2016 blagovremeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokimaricu 1 Posted February 21, 2017 Par svežijih fotki, pre neki dan sam popravio brave na zadnjim vratima tako da mi je još ostalo samo da rešim plastiku ventilacije iznad volana koja se standardno odvalila i trucka na svakoj neravnini. Ima li nekih predloga za taj problem? Probao sam super lepak i slične varijante, drži par sati i popusti... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 728 Posted February 21, 2017 Ili nova plastika (skuplja ali, po meni, bolja varijanta) ili lepak za sofersajbnu (samo je tu problem ako naknadno mora da se skida ta plastika, da li ce morati da se lomi)... Quote Share this post Link to post Share on other sites