Jump to content
FAS Goran
Zlatara

Lancia Lybra 2.0 - puca na auspuh, trza na malom gasu i u vožnji

Recommended Posts

Pozdrav, imam problem kao sto naslov kaze.
Desava se da se cuje blago pucanje na auspuh kada je automobil na leru (malo izrazenije pri prvom jutarnjem paljenju) i desava se da automobil trza na malom gasu (oko  1500-2000 obrtaja) u nizim brzinama (druga i ponekad treca) u voznji. Pre tri meseca je radjen servis, i tada su promenjene svecice(Champion RC8BYC - po manualu), a problem se pojavio pre nekoliko dana. Kacio sam auto na dijagnostiku, i trenutno ne postoji nikakva greska jedino sam mogao primetiti da obrtaji u tim trenucima variraju za  ±  50.

Pre zamene svecica sam imao jako slican problem, ali se tada pojavila greska koja je davala sugestije da je u pitanju problem sa svecicama. Imam jednu rezervnu i ispravnu bobinu(kapu) koju sam pokusao menjati redom po cilindrima ali nema promena sto mi govori da to nije problem. Svaki savet je dobrodosao :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bi bilo loše izmeriti kompresiju u cilindrima. Možda je nagoreo neki izduvni ventil u glavi motora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda auto ima lose sagorevanje ili losu smesu,proveriti lambda sondu...Ako ne sagori sve u cilindru zivo gorivo puca u auspuhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uspeo sam da pronadjem u cemu je bio problem. Zamenjen je MAF senzor/protokomer (bio je neispravan iako auto nije prijavljivao nikakvu gresku) i auto radi bez ikakvih problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav braco! Takodje ali od skoro vozim lybru 2.0 113kw. Kod mene nema dobro ubrzanje,od tri hiljade obrtaja on nema ubrzanje koje treba da ima,kao da se ugusi, pa onda probije pa dobije brzinu. Kad sam ga prikacio na komp,nema gresku... A sija mi lampica "Check" i to me zanima,sta sve spada u check lampicu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri gorivni sistem.Izmeri pritisak goriva, na to može da utiče zaprljan filter goriva,zapušeno sito gorivne pumpe u rezervaru i sl.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...