Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
gagyns

Fiat Albea 1.2 16v - varira ler pri prvom paljenju

Recommended Posts

Pozdrav dragi forumaši, poslednjih dve nedelje sređujem konačnmo auto za put, urađen veliki servis, stavljeni novi kablovi za paljenje, promenjena skoro kompletna instalacija plina što se creva tiče ali poslednjih par dana imam jedan problem, naime kada ujutru palim auto, ler gas par puta zaosciluje od recimo 500 pa do 1200 i onda se smiri na 800. Posle trećeg četvrtog paljenja sve je opet ok, dakle dešava se samo kada je potpuno hladan, problem kao da mi se počeo dešavati od kada sam menjao kablove a uzeo sam baš "Boš" kvalitetne od zvaničnog zastupnika ovde u NS-u. Pri tim prvim paljenjima se takođe oseća i miris benzina.

 

Suto je Fiat Aleba 1.2 16V 2003. god sa ugrađenim AC Stag 200 + Atiker boca i mislim da je Tomaseto isparivač...

 

Ako neko ima iskustva sa ovim bio bih mu zahvalan da bar znam šta je, meni nije problem da carb cleanerom očistim leptir, to sam radio i ranije ali mi je malo čudno da jje do njega imajući u vidu da se dešava samo ujutru na prvih par paljenja, uzastopnih, dok se ne zagreje malo....

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E samo da javim, gore pomenuti problem sa rešio klasičnim čišćenjem leptir gasa carburator cleanerom bez skidanja kućišta leptira, za neverovati koliko je bilo ulepljeno, posle toga odradio mu kalibraciju i više se nije problem ponavljao, već se vratih s puta ali sada sa novim problemom za koji ću otvoriti novu temu. Hvala puno!

 

 

 

Edited by gagyns

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...