Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Mađarska 2016.

Recommended Posts

30 godina od prve F1 trke u Mađarskoj

Ayrton Senna za volanom Lade

 

lada%20senna.jpg

 

Tokom prve F1 trke u Mađarskoj 1986. godine legendarni brazilski vozač Ayrton Senna je želeo da isproba automobil kakav voze Mađari. Tako je za vožnju dobio ovu Ladu sa kojom se provozao po Hungaroringu...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozbergu pol na Hungaroringu

 

f1%20hun%20ros.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku Nagradu Mađarske u Formuli 1. Kvalifikacije na Hungaroringu startovale su u kišnim uslovima, a viđen je i jedan prekid, zbog čega se njihovo trajanje odužilo praktično kao da je reč o trci. Rozberg je stigao do 26. pol pozicije u karijeri i izjednačio se na devetom mestu večne liste sa Mikom Hakinenom. Drugo mesto zauzeo je njegov kolega iz Mercedesa Luis Hamilton. Iza njih će startovati tandem Red Bula, Danijel Rikardo i Maks Ferstapen. Sebastijan Fetel je bio peti, Karlos Sainc šesti, dok su Fernando Alonso i Dženson Baton osvetlali obraz Meklarenu, ostvarivši sedmo, odnosno osmo vreme u kvalifikacijama. U prvih deset našli su se još Niko Hulkenberg i Valteri Botas. Trka u Mađarskoj vozi se u nedelju od 14:00 (SK 1). Očekuje nas još jedan sprektakl, pošto je razlika između vodećih u plasmanu, Rozberga i Hamiltona samo jedan bod, pa pobeda automatski donosi prvo mesto.

 

Rozberg: Sve je regularno

Niko Rozberg, za razliku od drugih, ne dovodi u pitanje svoju pol poziciju u Mađarskoj. Nemac je u poslednjem krugu došao do prvog mesta, a dok su ostali vozači to uradili, on nije smanjio gas u drugom delu staze, gde su bile žute zastavice. Da ironija bude veća, upravo u tom delu staze je postavio i najbrže vreme i došao do pol pozicije, četvrte u sezoni. ''Uslovi su bili neverovatni, znao sam da će svaka sitnica odlučivati. Video sam da svi koče, ali sam odlučio da ja ne zakočim. Mislio sam da imam dobar krug i da je tajming dobar. Baš sam dobro odvozio taj krug, zar ne?'', rekao je Nemac.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad smo već kod toga, ja se sve manje zanimam za F1 iz raznoraznih razloga ali je najjači dugogodišnja iritantna dominacija nemačkih vozača.

Realno, znamo svi zašto.

Pored svega, mislim da je svet, posebno publika/ljubitelji uskraćena za pravi spektakl plejade kvalitetnih vozača koji nemaju šanse pored sve jačih lobija svetskih moćnika.

Drugim rečima, ovo mi je kao neka nemačka F1.

Da me ne shvatite pogrešno, nema ništa protiv bilo koga, ali ne mogu da verujem da su druge regije "operisane" od talentovanih vozača.

To je upravo to na šta ste pomislili. Sve manje mi se dopada da gledam tešku komercijalizaciju ovog sporta koji je postao sve sem sporta.

Dobre alternative su za sada GP2, GP3 i slični.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozača ima odličnih, ali nema timova!

Staze su bulja, bar svaka ona gde NE MOŽEŠ da pretičeš po difoltu, znaš unapred da si osuđen na vožnju u koloni sem ako u strategiji nešto ne iskrsne . I šta onda očekivati od F1?

Da se ja pitam, vratio bih manuelni menjač, xaxaxxa, pa da vidiš kad baja promaši brzinu.

U svakom slučaju je napravljeno milion izmena u poslednjih par sezona da bi bilo zanimljivije a meni se sve više spava dok gledam, da ne spominjem i poluprazne tribine, što je sramota za ovaj sport!

Share this post


Link to post
Share on other sites

jucerasnja trka u madjarskoj je bas bila dosadna i potpuna dominacija mercedesa,postalo dosadno,redbul je odlican,a mocni ferari je spor,jedino taktikom dobrom su dosli do pozicija,mislim na kimija koji je sa 14og mesta zavrsio na 6om,a zamalo i na 5om mestu,samo da je obisao verastapena

I u ostalim trkama ne ocekujem nista bolju situaciju,sem ako nepadne kisa il akom se nekom vozacu pokvari auto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton: Start je odlučio sve

 

hamilton%20hun%203.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa, Luis Hamilton, razumljivo je bio zadovoljan pobedom na Hungaroringu. ''Sve je bilo u startu. Dobro sam startovao, ali kao što sam bio prvi, isto tako sam posle prve krivine mogao da budem treći, jedan od Red Bulova je bio blizu mene''. Zvanični šampion je iskoistio i šansu da se zahvali mehaničarima srebrnih strela. ''Bilo im je veoma teško, svaka im čast, sva tri dana su bili potpuno drugačiji uslovi. Takođe, i strategija je dobro pripremljena i ničega od ovih uspeha ne bi bilo bez njih'', zaključio je Hamilton.

 

Rozberg: Ne brojim poene...

Nakon tako ubedljivog početka sezone, Niko Rozberg više nije lider F1 šampionata. Luis Hamilton je na prethodnih šest trka nadoknadio 43 boda zaostatka u odnosu na Nemca i sada je u pol poziciji da odbrani titulu. Ipak, Rozberga ne hvata panika. ''Ne brojim bodove, idem trku po trku. Ovo je bilo veoma blizu, moglo je da ode i na moju i na njegovu stranu. Sve je odlučeno u prvoj krivini. Sada se fokusiram na Hokenhajm, to mi je domaća trka i želim da se pokažem u najboljem svetlu pred svojim navijačima'', rekao je Rozberg. Iza dvojca Mercedesa završio je Danijel Rikardo, a Red Bul je u borbi konstruktora samo bod iza Ferarija.

 

Maks: Samo sam branio poziciju

Osim borbe i sukoba Mercedesa, velika prašina se digla i oko dvoboja Maksa Ferstapena i Kimija Raikonena na VN Mađarske. ''Što se tiče sa mojom borbom sa Kimijem, samo sam branio svoju poziciju. Vozio sam na ivici i nisam napravio nikakvu grešku, niti sam namerno išao drugačijom putanjom da bih ga sprečio''. Holanđanin veruje da je imao brzinu i za pobedničko postolje. ''U prvoj krivini nisam mogao da kočim kasno, pa sam zaostao. Onda sam se posle prvog pit stopa zaglavio iza nekoliko bolida i tu je bio kraj moje trke. Takva je Mađarska ali sigurno, imao sam brzinu za podijum'', rekao je Ferstapen.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...