100ka 0 Posted February 2 (edited) Da li je neko u skorije vreme ugrađivao one kineske kamere za rikverc? Videh neku koja ide na okvir tablice na KP: link do KP oglasa Ima i ova varijanta koja se ubaci umesto svetla tablice. Tj. u onaj jedan prostor za svetlo stanu i kamera i svetlo za tablicu. Problem je da li ovo prolazi tehnički. Link Videh na kuminom Opelu da je stavila onaj retrovizor u kom je ekran za kameru. Tako da bih se verovatno opredelio za tu varijantu. Pošto je moj fića 2014. godište i ukonekt nema navigaciju u sebi pa kontam da ne može kamera da se poveže na njega, a i verovatno bi slika bila užasna. Svaki savet dobrodošao. Edited February 2 by Ivan Dodati PrintScreen-ovi, sredjeno pismo foruma Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted February 2 4 hours ago, 100ka said: Tj. u onaj jedan prostor za svetlo stanu i kamera i svetlo za tablicu. Problem je da li ovo prolazi tehnički. Masa ljudi je ugradila bas takvu kameru (koja zauzima deo sijalicnog mesta tablice), ne vidim zasto bi pravilo bilo kakav problem. Niti sam cuo da je iko imao. Meni je to i estetski lepsa i diskretnija varijanta, bliza fabrickoj. A i odlicno resenje za one koji ne vole ramove tablica. Ne znam da li si u tom "fazonu", ali kada vec sve kupusas, razvlacis kablove, itd... Jesi li razmisljao mozda o aftermarket multimediji? Za razumnu doplatu (na planirani retrovizor) dobijes lep i detaljan prikaz sa kamere (gde mozes jasno da vidis i vozila koja dolaze pod uglom kada se isparkiravas), navigaciju, dodatne aplikacije, mogucnost pracenja dijagnostike... Dodatni plus bi mi bio sto je 5'' Uconnect generalno (u 500L, Giulietti, nebitno) poprilicno neugledan, sa malim ekrancicem a ogromnim i predimenzioniranim potenciometrima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
100ka 0 Posted February 3 Koliko košta neka aftermarket multimedia na koju može sve lepo da se poveže sa 500L? Bitno mi je da mi radi handsfree i muzika, još ako može i zadnja kamera i navigacija. To bi bilo super.Sent from my moto g72 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 89 Posted February 3 Koliko košta neka aftermarket multimedia na koju može sve lepo da se poveže sa 500L? Bitno mi je da mi radi handsfree i muzika, još ako može i zadnja kamera i navigacija. To bi bilo super.Sent from my moto g72 using TapatalkJa sam narucio za Tipa sa Alexpress-a.8 jezgra, 6gb rama, 64gb rom, 5.3 BT, DSP, 48 kanala zvuk, prednja ADAS kamera, zadnja AHD kamera, sve za oko 200€ (carina me preskocila srećom inače bi još 32% na to).Sve radi perfektno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
100ka 0 Posted February 3 Hvala ipak je kamera sa ekranom u retrovizoru dosta jeftinijaSent from my moto g72 using Tapatalk 1 Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 89 Posted February 3 Hvala ipak je kamera sa ekranom u retrovizoru dosta jeftinijaSent from my moto g72 using TapatalkJeste, ali ovde ne gubiš funkcionalnost tastera na volanu. Imaš CAD komunikaciju sa vozilom. Naravno ako ti to nije prioritet, ona na retrovizoru završava posao skroz. Quote Share this post Link to post Share on other sites