Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Rolls-Royce Phantom

Recommended Posts

Rolls-Royce Phantom Series II restajling

 

rolls-royce-phantom 05.jpg

  • Rolls-Royce Motor Cars najavljuje novi izraz za Phantom Series II
  • Adaptacije na osmu generaciju Phantoma uključuju vizuelna i estetska poboljšanja ''lakog dodira'' u skladu sa zahtevima i povratnim informacijama klijenata
  • Nova funkcija Rolls-Royce Connected neprimetno povezuje Phantom sa aplikacijom privatnih članova marke, Whispers
  • Lansiranje je obeleženo novim remek-delom po meri, Phantom Platino

''Phantom zauzima poziciju bez premca na samom vrhu sveta luksuza. Kao naš vrhunski proizvod, on predstavlja najbolje od Rolls-Royce dizajna, inženjeringa i izrade - savršen spoj vizije, kreativnosti, najfinijih materijala, veštine, strpljenja i preciznosti. Sa Phantom Series II, zadržali smo i pažljivo zaštitili sve što naši klijenti vole u vezi sa ovim superlativnim i luksuznim predmetom, suptilna, ali značajna poboljšanja odražavaju njihove ukuse i zahteve koji se razvijaju. Phantom je oduvek smatran 'najboljim automobilom na svetu: naše mogućnosti znače da za naše klijente to može biti i najbolji automobil za njihov svet, rekao je Torsten Muller-Otvos, glavni izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars.

 

Rolls-Royce proizvodi uživaju dug životni vek, postajući na kraju bezvremenski izraz dobrog ukusa, lepote i luksuznog savršenstva. Phantom zauzima jedinstvenu, vrhunsku poziciju u ovom pogledu, poštovan je zbog svoje vanvremenske elegancije. Osma generacija Phantoma je predstavljena 2017. godine. Prilikom kreiranja novog izraza, Rolls-Royce dizajneri i inženjeri su se rukovodili zahtevima klijenata, koji su molili Rolls-Royce da ne pravi velike promene na već kultnom automobilu. Kao odgovor na ove zahteve klijenata, urađeni su samo najlakši dizajnerski detalji, ukrasi i adaptacije.

 

rolls-royce phantom 04.jpg

 

Najočiglednija i najvažnija karakteristika koju treba zadržati je Phantomovo komandno prisustvo. Ovo je dodatno poboljšano novom uglačanom horizontalnom linijom između dnevnih svetala iznad Pantheon grila. Ovo daje Phantomu novu i asertivnu modernost, odražavajući njegov karakter fokusiran na vozača.

 

rolls phantpom 03.jpg

 

Suptilna geometrijska promena na Panteonskom grilu čini maskotu ''RR'' značke i duha ekstazija istaknutijom kada se gleda s prednje strane. Sam prednji gril je sada osvetljen. Prednja svetla su ukrašena složenim laserski isečenim okvirima, stvarajući vizuelnu vezu sa Starlight Headliner unutrašnjošću, i dodajući dodatno iznenađenje i oduševljenje Phantomovom noćnom prisustvu.

 

rolls-royce-phantom 02.jpg

 

Phantomov bočni profil zadržava kratki prednji prepust, dugo međuosovinsko rastojanje i široki C-stub, koji pruža veću privatnost putnicima. Silueta čuva elegantne ključne linije koje se kreću od Spirit of Ecstasy do suženog zadnjeg repa.

 

rolls-royce-phantom 01.jpg

 

Linija ''podeljenog kaiša'' počinje na prednjem blatobranu i lagano se zavija prema zadnjim vratima, naglašavajući duge proporcije automobila u odnosu na osovinu, pre nego što nežno pada prema zadnjim svetlima nalik na fenjer. Jako podrezana ''linija talasa'' stvara snažnu senku, vizuelno signalizirajući nenadmašnu ''magičnu vožnju tepihom''. Bočni profil je dodatno poboljšan paketom novih točkova. 3D točak od nerđajućeg čelika sa trouglastim fasetama ili alternativno, Phantom može da bude ukrašen zaista elegantnim disk točkom, koji podseća na romansu Rolls-Royce motornih automobila iz 1920-ih. Ovaj disk točak je od poliranog nerđajućeg čelika i sa crnnim lakom. Kao odgovor na Phantom klijente koji su ranije tražili zatamnjeni hromirani okvir  maske, crne ''uzde'' haube, okvir za vetrobran i završne obloge bočnih okvira, oni sada mogu da se naruče.

 

Phantomova raskošna unutrašnjost ostaje gotovo nepromenjena: volan je malo deblji, pružajući povezaniju i neposredniju tačku kontakta za vlasnika-vozača. Phantom i Phantom Extended imaju različite karaktere, predstavljaju dva različita sedišta moći. Phantom je sada prevashodno favorizovan od strane sve većeg broja klijenata koji sami žele da sede na vozačkom mestu. Za one koji više vole da upravljaju sa zadnjeg sedišta, Phantom Extended nudi definitivno super-luksuzno šofersko iskustvo. Sada, Phantom uključuje debi ''Rolls-Royce Connected''. Ovo omogućava vlasniku da pošalje adresu direktno na automobil iz Whispersa, Rolls-Royce aplikacije za privatne članove, pružajući besprekornu navigaciju do događaja, restorana, zastupstva ili čak do samog doma Rolls-Roycea. Rolls-Royce Connected takođe prikazuje lokaciju automobila, bezbednosni status i trenutno ''zdravstveno'' stanje na Whispersu; pritiskom na dugme, vlasnik može da kontaktira željenog dilera za bilo kakve zahteve za servisiranje ili informacije o automobilu.

 

Phantom Platino

Da bi obeležila uvođenje serije Phantom II i ilustrovala Rolls-Royceovu sposobnosti za vozila uređena po meri, marka je kreirala novo remek delo, Phantom Platino, nazvano po srebrno-beloj završnoj obradi željenog i plemenitog metala, platine.

Prednja sedišta Phantom Platinoa su obrađena finom Rolls-Royce kožom, dok su zadnja sedišta presvučena tkaninom. Predivan ton enterijera se postiže kombinovanjem dve različite tkanine; jedan kreiran u italijanskom stilu zbog svog izdržljivog, ali luksuznog izgleda, a drugi je izveden od bambusovih vlakana, odabranih zbog svoje sjajne završne obrade. Oba materijala dele originalni obrazac koji se ponavlja na osnovu apstraktne interpretacije Duha ekstaze. U svilenom tekstilu, dizajn je manji i utkan u tkaninu kako bi se stvorio vizuelno stimulativniji završetak. Takođe se pojavljuje u Phantomovoj galeriji i na ključnim dodirnim tačkama kao što su naslon za ruke i centralna konzola. Tkanina od bambusa je izvezena većim ikonama, predstavljajući čupavi izgled koji se obično nalazi u dizajnu enterijera. Ovaj otporniji materijal se postavlja na donje elemente unutrašnjosti gde će morati da izdrže najviše kontakta. Isti dizajn se takođe pojavljuje na časovniku na instrument tabli Phantoma. Okruženje je napravljeno od 3D štampane keramike, zaista savremene obrade tradicionalnog materijala.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondienovi.jpg SupercarBlondie: Rolls-Royce Phantom 6x6

 

Trebalo je tri meseca rada da se od klasičnog napravi ovaj sa 6 točkova i pogonom na svim:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Rolls-Royce Phantom od gotovo milion evra

 

229093-mansory rr04.jpg

 

Mansory je jedna od nekoliko kompanija koje nude bogate tjuning pakete za Rolls-Roys Phantom, ali s obzirom na činjenicu da je reč o ultra luksuznom sedanu, nikakve modifikacije nisu jeftine.

Unikatni primerak Mansoryjevog Phantoma pojavio se u prodaji u Nemačkoj po ceni od 975.000 evra. Mansoryjev tretman podrazumeva unikatni prednji branik sa većim usisnicima, dodatna LED dnevna svetla i karbonski spliter. Rešetka hladnjaka i niži usisnik su osvetljeni kao u slučaju nedavno osveženog Phantoma, dok narandžasto svetlo bojom odgovara figurici Spirit Of Ecstasy, RR logotipima i tankoj liniji koja se proteže profilom. Ostatak karoserije je u crnoj boji, a svi svetli delovi su zatamnjeni.

 

mansory rr03.jpg

 

Bodykit uključuje nove prednje blatobrane sa bočnim otvorima, aerodinamične produžetke pragova, diskretni difuzor u kojem su četiri završetka izduvnih cevi, lip spojler te krovni spojler. Automobil je opremljen Mansoryjevim sportskim izduvnim sistemom s daljinskom kontrolom, kao i setom 24-inčnih kovanih petokraktih DX5 felni u sjajnoj crnoj boji s narandžastim centralnim poklopcima.

 

229095-mansory rr02.jpg

 

Unutrašnjost je narandžaste boje te je nanovo i u potpunosti prosvučena kožom. U plafon je ugrađeno ''zvezdano nebo'', dok pragove odlikuje karbonska tekstura.

 

229096-mansory rr01.jpg

 

Ispod haube je smešten 6.75 twin-turbo V12 motor s novim poklopcem od karbona, koji nakon tjuniranja razvija 602KS i 950 Nm obrtnog momenta, odnosno 39KS i 50 Nm više u odnosu na fabričku konfigruaciju. Vlasnik traži 975.000 evra, a automobil je namenjen izvozu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagrada za pobedu protiv Argentine - svaki od igrača Saudijske Arabije će dobiti Rolls-Royce Phantom

 

saudijci.jpg

 

Postoje različiti načini motivisanja igrača da pokažu još bolju igru tokom turnira. Jedan od zanimljivih primera mogla bi da bude situacija koja se dogodila na Svetskom prvenstvu koje se održava u Kataru.

 

Jedno od najvećih iznenađenja je pobeda reprezentacije Saudijske Arabije protiv Argentine rezultatom 2:1. Ovo je toliko iznenadilo i princa Saudijske Arabije Mohammed bin Salman Al Sauda koji je odlučio da bogato nagradi igrače. Svaki od igrača će dobiti potpuno novi Rolls-Royce Phantom.

Ispod haube ovog modela nalazi se 6.75 V12 motor sa dva turbopunjača koji raspolaže sa 571KS i 900 Nm obtnog momenta. Vreme ubrzanja od 0 do 100 km/h u ''kratkoj'' verziji iznosi 5.3 sekunde, a u varijanti s produženim međuosovinskim rastojanjem EWB - 5.4 sekunde. Najveća brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Igrači za ovu nagradu najverovatnije nisu znali pre utakmice. Zanima nas da su znali kakav bi rezultat bio na semaforu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rolls-Royce Phantom ''The Six Elements''

 

rolls-royce phantom 6.jpg

 

Rolls-Royce omogućava kupcima slobodu i fleksibilnost da naprave svoj automobil iz snova sa bogatim asortimanom opcija. Kompanija je zato nedavno pokazala svoje mogućnosti sa šest specijalnih automobila Phantom Series II koje je otkrila na privatnom događaju u Dubaiju.

 

rolls-royce phantom 5.jpg rolls-royce phantom 4.jpg

 

Ono što ove automobile čini jedinstvenim je umetnik sa kojim je Rolls-Royce radio na njihovom kreiranju. Rolls-Royce Abu Dhabi i Rolls-Royce Dubai su pokrenuli projekat, a uz pomoć britanskog umetnika Saše Džafrija su za šest ovih vozila pripremili jedinstvena umetnička dela u Galeriji, staklenom prostoru koji se proteže duž kontrolne table Phantoma.

 

rolls-royce phantom 3.jpg

 

Automobili su dizajnirani da predstavljaju pet elemenata - vetar, vodu, vazduh, zemlju i vatru - i čovečanstvo, što se odnosi na Džafrijevo ''Putovanje čovečanstva''. Ovo umetničko delo drži zvanični Ginisov svetski rekord kao najveća slika na platnu ikada napravljena.

 

rolls-royce phantom 2.jpg

 

Rolls-Royce je započeo projekat krajem 2020. godine, a bile su potrebne dve godine da se završi. Svako vozilo takođe uključuje Džafrijev motiv srca u ručno oslikanoj bočnoj liniji i graviranu osnovu za svaku od statua Spirit of Ecstasy.

 

rolls-royce phantom 1.jpg

 

Rolls-Royce takođe uz svaki Phantom nudi NFT token, koji vlasnik može da proda, pri čemu svaka transakcija rezultira isplatom tantijema u digitalni novčanik koji prikuplja sredstva za buduće dobrotvorne donacije. Projekat za stvaranje ovih automobila je bio način da se prikupi novac u dobrotvorne svrhe i već je premašio svoj cilj od milion dolara, obezbeđujući sredstva za dobrotvorne organizacije u oblastima zdravlja, održivosti i obrazovanja. ''Ovaj projekat smo videli kao jedinstvenu priliku za razmenu ideja između sveta umetnosti i naših sopstvenih specijalnosti u dizajnu, materijalima i zanatstvu; taj osećaj otkrića i zajedničke inspiracije zaista sija iz ovih neverovatnih automobila'', navodi Rolls-Royce Dubai.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2023. Rolls-Royce Phantom Series II

 

Phantom ima 563 konjske snage i 900Nm obrtnog momenta od twinturbo 6.75 V12 motora. Najbogatiji ljudi sveta imaju ''tešku muku'' - da li ga uzeti pre Ghosta, Cullinana, starijeg Phantoma ili male jahte? :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Rolls-Royce Phantom Pulse Edition

 

237349-mansory rolls 04.jpg

 

Mansory se nakon nekoliko meseci ponovo pozabavio Rolls-Royce Phantomom, pri čemu je ova najnovija kreacija nazvana Phantom Pulse Edition.

 

237350-mansory rolls 03.jpg

 

Luksuznu limuzinu karakterišu Black Diamond eskterijer, aero body kit (prednji spojler, spojler na prtljažniku...), crni detalji, nova LED svetla, hauba od ugljeničnih vlakana, blago doterani prednji gril, novi točkovi (do 24 inča), modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem i doterani enterijer (plava koža, ambijentalno osvetljenje, nasloni za glavu i sigurnosni pojasevi sa Mansory logom...).

 

237351-mansory rolls 02.jpg 237352-mansory rolls 01.jpg

 

Što se motora tiče, Phantomov 6.75 twin-turbo V12 je ovde pojačan sa 571KS/900Nm na 610KS/950Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...