Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Poljska 2016.

Recommended Posts

Tanak - Mikkelsen show

 

wrc%20polska.jpg

 

Prvi dan relija Poljska 2016 obeležila je lavovska borba Ott Tanaka u Ford Fiesti RS WRC i Andreasa Mikkelsena u Volkswagen Polu R WRC. Posle 10 izazovnih brzinskih ispita, vodi Tanak, sa samo 4.2 sekunde prednosti ispred Norvežanina. U današnjem programu Rally Poland 2016 bilo je četiri brzinska ispita, koje su takmičari morali da savladaju po dva puta. Na sreću svih istinskih ljubitelja reli sporta, videli smo pravi mali sportski rat između Ott Tanaka u Ford Fiesti RS WRC i odlično raspoloženog Andreasa Mikkelsena u Volkswagen Polu R WRC. Na kraju dana, posle 121.92 kilometra vožnje ''na ivici'', u vođstvu je Ott Tanak, koji ima simboličnu prednost od samo 4,2 sekunde ispred Mikkelsena. Ni trećeplasirani Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) ne zaostaje puno - samo 10.2 sekunde za vodećim Tanakom. 31-godišnji Australijanac osvojio je tri brzinska ispita, što je dovoljno za treću poziciju u plasmanu, ali sa otvorenom šansom da se bori za pobedu. Svetski šampion u Volkswagen Polu R WRC, Sebastien Ogier, nije uspeo da pronađe odgovarajući visok tempo, kakav se od njega i očekuje. Fancuz je izjavio i da je staza potpuno suva, što nisu bila očekivanja. Francuz se nalazi na četvrtoj poziciji, sa 16.3 sekunde zaostatka iza Tanaka. Na petom mestu nalazi se pobednik uvodnog superspecijala, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), koji takođe nije daleko od vodećih takmičara (+19.2 s). Jari-Matti Latvala (Volksagen Polo R WRC) vodi borbu za šesto mesto sa odličnim Stephaneom Lafebvreom u Citroënu DS3 WRC. U današnjem programu je sedam brzinskih ispita ukupne dužine 124.58 kilometara.

 

Rally Poland 2016 - plasman posle 10 brzinskih ispita:

1. Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, 1h 01m 23.0s

2. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 4.2s

3. Hayden Paddon/John Kennard (NZ/NZ), Hyundai, + 10.2s

4. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 16.3s

5. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 20.4s

6. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 36.6s

7. Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau (F/F), Citroën, + 39.4s

8. Craig Breen/Scott Martin (IRL/GB), Citroën, + 41.1s

9. Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 58.6s

10. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 1m 06.7s

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanak izleteo, Mikelsen pobedio!

 

wrc%20polan%20mike.jpg

 

Teška i klizava staza, zemljani put, kiša i pre svega ogroman pritisak na lidera relija, Estonca Tanaka, režirali su zaista dramatičan kraj relija u Poljskoj. Posada izvrsne Ford Fieste WRC bila je pred istorijskim uspehom - prvom pobedom u karijeri. Ot Tanak i Raigo Molder su tokom celog vikenda bili najbolji, pobedjivali na brzinskim ispitima i sjajno se nosili sa napadima Norvežanina Andreasa Mikelsena u VW Polu WRC. Bio je to duel dvojice vršnjaka koji su u Poljskoj bili brži od poznatih, Ožiea, Latvale, Sorda i svih ostalih. Uoči predposlednjeg ispita Tanak je imao prednost od oko 19 sekundi i mnogi su već predvidjali njegov konačni trijumf. Ali onda je sudbina presudila. Pri punoj brzini Fiesta je skliznula sa puta i oštećen je prednji deo. Tanak je izgubio velikih 40 sekundi pa je Mikelsen izbio na čelo. Poslednji kratki ispit od 8.5 kilometra bio je formalnost, a Tanak je čak jedva stigao do cilja i teškom mukom sačuvao drugo mesto u krajnjem poretku relija. Na cilju nije mogao da izgovori ni jednu jedinu reč dok je srećni pobednik Mikelsen rekao: ''Napinjali smo tokom celog vikenda, dali smo sve od sebe, srećan sam. Žao mi je OTA. Rekao sam mu pre ovog posldnjeg ispita da znam kako mu je. To se meni dogodilo u Švedskoj''. Andreas Mikelsen ima 28 godina i pobeda u Poljskoj mu je tek druga u WRC karijeri.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...