Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Austrija 2016.

Recommended Posts

Rozberg: Vilijams najveća opasnost u Austriji

 

rozberg%20aus.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, Niko Rozberg, vodeći u F1 šampionatu, smatra da će najveća opasnost na sledećoj trci u Austriji biti bolidi Vilijamsa. Nemački vozač juri het trik u Špilbergu, a zanimljivo je da Rozberg vidi Vilijamse kao veću opasnost od Red Bulova i Ferarija. ''Biće teško, pogotovo protiv Bolida Vilijamsa. Ipak, mislim da mi imamo ukupno najbolji bolid i da smo prvi favoriti. Vilijamsu odgovara ova staza'', rekao je Rozberg. On je dodao i to da vođstvo od 24 poena ne znači ništa i da mora da vozi koncentrisano do kraja sezone ako želi da uzme tu titulu šampiona ispred klupskog druga Luisa Hamiltona.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baton: Austrija traži ekstremnu preciznost

 

formula-1-jenson-button-japan_3356168.jp

 

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da voli Red Bul Ring i da se raduje trci u Austriji. ''Imate osećaj kao da ste u vremeplovu. Treba vam veoma jak motor, a na mnogo načina, podseća me na početak F1 karijere. Čak i 2003. kada sam se trkao ovde, imao sam osećaj da sam na nekoj praistorijskoj stazi''. Baton misli da bi Meklaren mogao da napravi dobar rezultat: ''Ovo je staza koja ima samo devet krivina i zahteva vrhunsku preciznost. Imali smo dobru trku u Bakuu, želimo da nastavimo tamo gde smo stali, bolji smo iz trke u trku i želimo da damo svoj maksimum u Austriji'', rekao je Baton

 

Peres: Hoću još jedan podijum

 

Formula%20One%20driver%20Sergio%20Perez

 

Serhio Peres ne vidi razlog da ne nastavi sa sjajnim rezultatima i vožnjama u Austriji. Meksikanac je u Bakuu drugi put dospeo do pobedničkog postolja ove sezone, a to je samo pojačalo glasine da će sledeće nedelje u Ferariju menjati Kimija Raikonena. ''Putujem u Austriju sa velikim očekivanjima. Želim još jedan veoma jak rezultat, a to znači podijum. Ova staza ima samo devet krivina, ali je svaki izazov za sebe. Svaka greška se skupo plaća'', rekao je Peres. Peres je rekao i to da nije zadovoljan osmim mestom u generalnom plasmanu i da bi voleo da završi sezonu među prvih pet kada bude karirane zastave posle trke u Abu Dabiju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamiltonu pol pozicija u Austriji

 

hamilton%202016%20a.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Austrije, devetu trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Britanac je na stazi ''Red Bul ring'' došao do pete pol pozicije ove sezone, a 55. u karijeri, sa pola sekunde prednosti u odnosu na timskog kolegu Nika Rozberga. Međutim, pošto je Rozbergu bila potrebna zamena menjača posle udesa tokom trećeg treninga, on će biti pomeren na šestu poziciju. Hamiltonu će se tako na startu trke, u nedelju u 14 časova, pridružiti Niko Hilkenberg u bolidu Fors Indije, dok će treći biti vozač Meklarena Dženson Baton. Dok je Hilkenberg profitirao od Rozbergovog pomeranja, Baton je i od njegovog, ali i Sebastijana Fetela u Ferariju, pošto je i on zaradio kaznu zbog promene menjača. Iza Batona slediće drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen, Danijel Rikardo u Red Bulu, vozač Vilijamsa Valteri Botas i Rozberg. Najbolju desetoricu kompletiraće drugi vozač Red Bula Maks Ferstapen, Fetel i Felipe Masa u drugom Vilijamsu.

Kvalifikacije u Špilbergu vožene su u promenljivim uslovima, a pored Hamiltonove pol pozicije obeležilo ih je i nekoliko incidenata. Najteži je imao vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat, kojem je stradalo vešanje prilikom jednog prelaska preko ivičnjaka staze ''Red Bul ring''. Zbog tog udesa istaknuta je crvena zastavica, a slični problemi zadesili su i njegovog timskog kolegu Karlosa Sainsa juniora i vozača Fors Indije Serhija Peresa. Kvjat je na kraju zauzeo 20. mesto, iza dvojca Renoa Kevina Magnusena i Džoliona Palmera, odnosno Rija Harjanta u bolidu Manora, a ispred vozača Zaubera Markusa Eriksona i Felipea Nasra. Zbog incidenata u prvom delu, Sains i Peres se nisu vraćali na stazu, pa će na startu zauzeti 15, odnosno 16. mesto. U tom delu je prvi ispod crte bio Esteban Gutijeres u bolidu Hasa, ispred vozača Menora Paskala Verlajna, timskog kolege Romana Grožana i Fernanda Alonsa u Meklarenu.

 

Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Austrije:

1. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:07.922

2. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes 1:08.465

3. Niko Hilkenberg (Nemačka) Fors Indija 1:09.285

4. Sebastijan Fetel (Nemačka) Ferari 1:09.781

5. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren 1:09.900

6. Kimi Raikonen (Finska) Ferari 1:09.901

7. Danijel Rikardo (Australija) Red Bul 1:09.980

8. Valteri Botas (Finska) Vilijams 1:10.440

9. Maks Ferstapen (Holandija) Red Bul 1:11.153

10. Felipe Masa (Brazil) Vilijams 1:11.977

...

11. Esteban Gutijeres (Meksiko) Has 1:07.578

12. Paskal Verlajn (Nemačka) Menor 1:07.700

13. Roman Grožan (Francuska) Has 1:07.850

14. Fernando Alonso (Španija) Meklaren 1:08.154

15. Karlos Sains junior (Španija) Toro Roso bez vremena

16. Serhio Peres (Meksiko) Fors Indija bez vremena

...

17. Kevin Magnusen (Danska) Reno 1:07.941

18. Džolion Palmer (Velika Britanija) Reno 1:07.965

19. Rio Harjanto (Indonezija) Menor 1:08.026

20. Danil Kvjat (Rusija) Toro Roso 1:08.409

21. Markus Erikson (Švedska) Zauber 1:08.418

22. Felipe Nasr (Brazil) Zauber 1:08.446

 

Težak udes Rozberga tokom trećeg treninga

Vozač Mercedesa Niko Rozberg imao je težak udes tokom trećeg treninga za Veliku nagradu Austrije, koji je izazvan pucanjem vešanja. Nemac je iz udesa na stazi ''Red Bul ring'' izašao nepovređen, pošto mu je vešanje puklo kada je prešao preko ivičnjaka na izlasku iz druge krivine. Rozberg je potom udario pravo u zid, okrenuo se, a njegov bolid je pretrpeo velika oštećenja. Iz njegovog tima su objavili da će mu biti potrebna promena menjača, zbog čega će biti pomeren za pet mesta u odnosu na rezultat koji ostvari u kvalifikacijama. Zbog Rozbergovog udesa je na stazi istaknuta crvena zastavica, da bi brzo trening bio nastavljen, a Sebastijan Fetel ga završio na vrhu.

 

Hamilton: Promenite ivičnjake pre nego što se neko povredi

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton zatražio je da se naprave promene na ivičnjacima na ''Red Bul ringu'', za koje se veruje da su dovele do pucanja vešanja na dva bolida tokom kvalifikacija. Ivičnjaci na stazi u Špilbergu, gde se u nedelju vozi trka za Veliku nagradu Austrije, modifikovni su tako da bi oštrije kaznili sve one koji izlaze izvan okvira staze. Tako su i doveli do nekoliko incidenata tokom vikenda, a nekolicini vozača stradalo je vešanje u njima. Posle udesa vozača Red Bula Maksa Ferstapena u prvom treningu, u subotu su isti problem imali Niko Rozberg u trećem treningu, odnosno Serhio Peres i Danil Kvjat u kvalifikacijama. Najteži udes imao je Kvjat, kojem je puklo vešanje na zadnjem desnom točku u osmoj krivini i on je postao putnik u svom bolidu, sve dok ga šljunak nije zaustavio. Hamilton, koji je osvojio pol poziciju za Veliku nagradu Austrije, prethodno je rekao da je zbog opasnosti Formula 1 toliko privlačna, ali je sada istakao da je protiv ivičnjaka kakvi se nalaze na ''Red Bul ringu''. ''Ne mogu da govorim u ime svih vozača, ali što se mene tiče, žuti ivičnjaci su poprilično opasni. Već smo videli nekoliko incidenata. Koliko još je takvih udesa potrebno pre nego što neko ne udari u zid i povredi se. Siguran sam da Čarli Vajting i Svetska automobilska federacija razmatraju situaciju, ali u tom pogledu možemo da napredujemo. Ideja je dobra, oni ne žele da izlećemo i koristimo spoljni deo staze, ali je možda potrebno neko drugo rešenje'', istakao je Hamilton.

 

Velika nagrada Austrije vozi se u nedelju od 14 časova i moći ćete da je pratite u direktnom prenosu na Sport klubu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari i kad ima tempo, nema sreće. Prvo peh sa menjačem kod Seba, a onda i nesrećne kvalifikacije. Svakim krugom se staza u Q3 ubrzavala i za više od sekund, a Ferrarijevci su svaki krug započinjali prvi... 

Mada, cenim da će biti dobra trka. Ako Kimi bude imao dobar dan, teško da će mu Baton u Hulk predstavljati veliku prepreku na stazi. Uz malo sreće, možda ovo konačno bude njegova trka. 

Po meni, vratiti se u Evropu na jednu od čuvenih staza posle jedne od mnogih Bernijevih veštačkih nakarada od staza na Bliskom i Dalekom istoku, je pravo osveženje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo staze u Evropi imaju neku čar, i po meni su najlepše za gledanje i trkanje !

Ferari je dobio na brzini , mislim nedovoljno u odnosu na mercedes, čak i da se izjednače sa mercedesom po performansama fali im dobra strategija , mislim da su tu iza mercedesa, red bula i možda još nekih timova.

I imaju Kimija koji vozač "enigma". Nikad se ne zna kako će odvozati trku, mada ne zaostaje mnogo po bodovima iza Vetela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo nesto sto ilustruje ono sto sam uvek govorio za Hamiltona :

 

 

Vozač Red Bula Maks Ferstapen optužio je branioca titule Luisa Hamiltona da je licemeran po pitanju bezbednosti u Formuli 1.

18-godišnji Holanđanin je za Hamiltona rekao da možda želi da bude „kul“ time što u javnosti odaje utisak da ga ne interesuje bezbednost, ali da se privatno drugačije ponaša. 

Ferstapen je reagovao na izjavu trostrukog šampiona koju je dao pre dve nedelje, na Velikoj nagradi Evrope, kada je rekao da neki njegovi rivali kukaju zbog bezbednosti na stazi u Bakuu. Tokom vikenda u prestonici Azerbejdžana viđen je niz propusta po pitanju bezbednosti, a zbog ivičnjaka 90 odsto pneumatika koje su vozači koristili je bilo probušeno.

„Tražimo bezbednost i ne želimo da poginemo na stazi“, rekao je Ferstapen.

Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 rekao je da nema problem da se suprotstavi vozaču Mercedesa ako bude potrebno.

„Volim da se pokažem na stazi, više nego na brifingu, ali se ne plašim. To što je on svetski šampion, ne znači da ne možete protiv njega. Svako ima svoje mišljenje“, naglasio je Ferstapen.

Ferstapen se potom osvrnuo na poseban incident koji se desio u Bakuu.

„Novinarima priča da ga baš briga, a kada priča sa svojim timom, ponaša se drugačije. Na brifingu u Bakuu sam rekao da je ulazak u boks problematičan i on je odgovori To ne bi trebalo da te muči. Onda se Niko ubacio i reka Čekaj, Luise, ti si rekao da si uplašen kada ulaziš u boks. Kakav je to pristup?“, istakao je Ferstapen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamiltonu pobeda posle incidenta sa Rozbergom u Austriji

 

hamilton%20austria.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Austrije posle incidenta u poslednjem krugu sa timskim kolegom Nikom Rozbergom. Do incidenta na stazi ''Red Bul ring'' došlo je kada je Hamilton krenuo u napad sa spoljne strane, ali Rozberg u tom trenutku nije uopšte kočio i došlo je do kontakta. Nijedan od njih dvojice nije držao trkačku liniju u tom trenutku, branilac titule je izleteo sa staze posle incidenta, ali je uspeo da se vrati i potom pretekne Rozberga. Obojici su bolidi oštećeni u tom incidentu, Rozbergu više, pa je on do cilja pao na četvrto mesto, iza Maksa Ferstapena u bolidu Red Bula i vozača Ferarija Kimija Raikonena, dok je Hamilton zabeležio 46. pobedu u karijeri. Ovogodišnja Velika nagrada Austrije bila je najuzbudljivija od povratka Formule 1 u Štajersku, a Hamilton je na njoj prekinuo Rozbergovu dominaciju na ''Red Bul ringu''. Aktuelni šampion je kontrolisao trku do odlaska u boks, kada ga je greška mehaničara, koji su ga duže zadržali, koštala u borbi sa Rozbergom. Britanac je dobio novu šansu kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo zbog udesa Sebastijana Fetela na sredini trke, a u samom finišu i pravu priliku za napad.

 

hamilton%202016%20austria.jpg

 

Pošto je dvojac Mercedesa imao problem sa preticanjem vozača koji su imali zaostatak od jednog kruga, Hamilton je tek u samom finišu trke krenuo u napad i posle incidenta izvojevao pobedu. Ferstapen i Raikonen su profitirali od Rozbergovih problema, a Nemca su sledili drugi vozač Red Bula Danijel Rikardo, Dženson Baton u Meklarenu i vozač Hasa Roman Grožan. Prvu desetoricu kompletirali su vozač ekipe Toro Roso Karlos Sains junior, Valteri Botas u Vilijamsu i vozač Menora Paskal Verlajn, koji je tako osvojio prvi bod u Formuli 1. Rozberg sada na čelu generalnog plasmana ima 153 boda, 11 više od Hamiltona, dok Fetel i Raikonen dele treće mesto sa po 96. U poretku konstruktora, Mercedes je prvi sa 295, ispred Ferarija sa 192 i Red Bula sa 168. Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već 10. jula Velikom nagradom Britanije na Silverstonu.

 

Tok trke:

Od starta na stazi ''Red Bul ring'' poveo je Hamilton, ispred Batona, Raikonena, Rikarda, Hilkenberga i Rozberga. Hilkenberg i Rozberg su pretekli Rikarda do drugog kruga, a Hamilton je tada bio na sekundu od Batona. Vrlo brzo posle starta viđeno je prvo odustajanje pošto je trka bila gotova za Kvjata. Raikonen je jutio Batona, a Rozberg Hilkenberga, a Hamilton im je pobega. U osmom krugu, Raikonen je pretekao Batona, a Hamilton je bio najbrži na stazi, da bi Hilkenberg otišao u boks i otavio čist put Rozbergu. Nemac je potom pretekao Batona i u 11. krugu otišao po nove pneumatike i na stazu se vratio kao 12. Rozberg se brzo probio i u trenutku kada je došao do četvrtog mesta bio je 21 sekundu iza Hamiltona, koji je bio četiri sekunde ispred Raikonena, a pratio ih je Fetel. Branilac titule je u 22. krugu otišao u boks, zadržao se duže nego što je očekivano i to ga je koštalo, pošto se vratio iza Rozberga. Raikonen je pratio krug kasnije, da bi Fetel preuzeo vođstvo, ali mu je u 27. krugu pukla guma pa je na startno-ciljnom pravcu izgubio kontrolu, udario u ogradu i katapultirao se na stazu. Vozač Ferarija je nepovređen izašao iz bolida, a na stazu je izašlo bezbednosno vozilo, koje je zbog ostataka Fetelovog pneumatika vozače vozilo kroz boks.

Trka je nastavljena u 33. krugu, kada je Rozberg uspeo da zadrži prvu poziciju ispred Hamiltona i Ferstapena. Britanac je bio na dve sekunde iza svog timskog kolege od tada i polako je počeo da ga sustiže, da bi posustao, ali je od 53. kruga ponovo pojačao ritam, ali je otišao u boks i vratio se 21 sekundu iza Rozberga. Nemac je po nove pneumatike otišao krug kasnije i bez problema se vratio ispred, ali je Hamilton ozbiljno počeo da mu preti. Ferstapen je nasledio vođstvo, a iza njega Rozberg i Hamilton su preticali vozače koji su krug iza njih, da bi sustigli mladog Holanđanina. U jednom trenutku, sva trojica su bila unutar jedne sekunde, da bi Rozberg bez problema pretekao Ferstapena, a Hamilton je to učinio nekoliko krugova kasnije. Aktuelni šampion je tada imao sekund i po zaostatka u odnosu na Rozberga, a iza njih najveću borbu vodili su Baton i Rikardo za peto mesto, iz koje je Australijanac izašao kao pobednik. U samom finišu, Hamilton je sustigao Rozberga i počeo sa napadima, a odlučujući je izveo na početku poslednjeg kruga. Britanac je krenuo sa spoljne strane u napad, ali njegov timski kolega prilikom odbrane nije kočio i došlo je do kontakta u kojem su obojici oštećeni bolidi. Hamilton je izleteo sa staze i brzo se vratio, a potom pretekao Rozberga, kojem se prednje krilo podvuklo pod bolid, ali je uspeo da dođe do cilja. Nemac je do kraja poslednjeg kruga pao na četvrto mesto, iza Hamiltona, Ferstapena i Raikonena, a tada je viđeno i izleteanje Peresa. Najbolju četvoricu sledili su Rikardo, Baton i Grožan, a bodove su osvojili i Sains, Botas i Verlajn.

 

Rezultati trke za Veliku nagradu Austrije:

1. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:27:38.107

2. Maks Ferstapen (Holandija) Red Bul + 5.719

3. Kimi Raikonen (Finska) Ferari + 6.024

4. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes + 16.710

5. Danijel Rikardo (Australija) Red Bul + 30.981

6. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren + 37.706

7. Roman Grožan (Francuska) Has + 44.668

8. Karlos Sains junior (Španija) Toro Roso + 47.400

9. Valteri Botas (Finska) Vilijams + jedan krug

10. Paskal Verlajn (Nemačka) Menor + jedan krug

11. Esteban Gutijeres (Meksiko) Has + jedan krug

12. Džolion Palmer (Velika Britanija) Reno + jedan krug

13. Felipe Nasr (Brazil) Zauber + jedan krug

14. Kevin Magnusen (Danska) Reno + jedan krug

15. Markus Erikson (Švedska) Zauber + jedan krug

16. Rio Harjanto (Indonezija) Meno + jedan krug

odustali:

Serhio Peres (Meksiko) Fors Indija

Fernando Alonso (Španija) Meklaren

Niko Hilkenberg (Nemačka) Fors Indija

Felipe Masa (Brazil) Vilijams

Sebastijan Fetel (Nemačka) Ferari

Danil Kvjat (Rusija) Toro Roso

 

Generalni plasman vozača:

1. Niko Rozberg 153

2. Luis Hamilton 142

3. Sebastijan Fetel 96

4. Kimi Raikonen 96

5. Danijel Rikardo 88

6. Maks Ferstapen 72

Generalni plasman konstruktora:

1. Mercedes 295

2. Ferari 192

3. Red Bul 168

4. Vilijams 92

5. Fors Indija 59

6. Toro Roso 36

 

Rozberg pod istragom zbog incidenta sa Hamiltonom

Vozač Mercedesa Niko Rozberg nalazi se pod istragom zbog udesa sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom u poslednjem krugu Velike nagrade Austrije. Do kontakta između njih dvojice je došlo kada je Hamilton pokušao da pretekne Rozberga u drugoj krivini, a Nemac nije kočio i udario je pravo u njega. Rozbergu je u tom udesu nastradalo prednje krilo i on je uspeo da se domogne boksa i zauzme četvrto mesto, iza Hamiltona, vozača Red Bula Maksa Ferstapena i Kimija Raikonena U Ferarija. Trkačka direkcija je odmah posle trke objavila da je Rozberg pod istragom zbog izazivanja udesa i jer nije zaustavio bolid koji je bio izuzetno oštećen. ''Pokušao sam da kočim, on je napravio grešku u prvoj krivini i ja sam bio na spoljnoj strani u drugoj. Ostavio sam mu dovoljno prostora, on je krenuo sa unutrašnje strane i došlo je do udesa'', rekao je Hamilton, koji je izviždan na podijumu, ''To je njihov problem, nije moj''.

 

Hamilton izviždan na podijumu u Austriji

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izviždan je na podijumu posle pobede na Velikoj nagradi Austrije, devete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

 

 

Britanac je na stazi ''Red Bul ring'' došao do treće pobede ove sezone, posle incidenta sa svojim timskim kolegom Nikom Rozbergom. Do incidenta je došlo u poslednjem krugu trke, kada je Hamilton krenuo sa spoljne strane da napada Rozberga, a on se branio tako što uopšte nije kočio. Hamilton je izleteo sa staze posle kontakta, ali se vratio i trijumfovao, ispred vozača Red Bula Maksa Ferstapena i Kimija Raikonena u Ferariju, dok je Rozberg zauzeo četvrto mesto.

Dok je davao intervju na podijumu, navijači u Špilbergu su mu zviždali, pa se u pojedinim trenucima nije ni čulo šta govori. Na taj način, pokazali su da su navijali da Rozberg treću godinu zaredom slavi na njihovom terenu.

Rozberg se, inače, posle trke našao pod istragom zbog incidenta sa Hamiltonom i jer se nije zaustavio u trenutku kada mu je bolid već bio značajno oštećen.

 

preuzeto sa - Auto Blog

-------------------------------

 

Rozberg kažnjen, ostaje četvrti u Austriji

 

rozberg%2032.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg kažnjen je dodavanjem deset sekundi na postignuto vreme na Velikoj nagradi Austrije zbog udesa sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom. Do kontakta između njih dvojice došlo je u drugoj krivini dok su se borili za vođstvo, a iako su obojica nastavili trku, Rozbergu je stradalo prednje krilo i završilo mu je ispod bolida. Rozberg, koji je bio sa unutrašnje strane, imao je problem sa kočnicama i otišao je preširoko, pa je Hamilton udario  njega. Nemcu je u tom incidentu stradalo prednje krilo, ali je uspeo da ostane u trci i zauzme četvrto mesto, dok je Hamilton upisao pobedu. Incident se posle trke našao pod istragom i trkačka direkcija je zaključila da je Rozberg kriv, a kažnjen je dodavanjem deset sekundi, što mu je omogućilo da zadrži četvrto mesto.

''Pošto smo uzeli u obzir svedočenja obojice vozača, kao i video snimke i telemetrijske podatke, jasno je da je bolid 44 (Hamilton) bio ispred bolida 6 (Rozberg) i da je vozač bolida 44 jasno mogao da skrene da nije bilo kontakta. Vozač bolida 6 nije ostavio dovoljno prostora vozaču bolida 44 i zbog toga je odgovoran za udes'', stoji u saopštenju. Vodeći u generalnom plasmanu je takođe dobio dva kaznena boda zbog tog incidenta i opomenu jer nije zaustavio bolid kada je bilo jasno da je izuzetno oštećen. Rozberg posle devet trka ima 11 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona u generalnom plasmanu, a šampionat se nastavlja 10. jula Velikom nagradom Britanije.

 

Rozberg: Hamilton je kriv

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da veruje da je njegov timski kolega Luis Hamilton odgovoran za njihov udes u poslednjem krugu Velike nagrade Austrije. Do kontakta između njih dvojice došlo je u drugoj krivini dok su se borili za vođstvo, a iako su obojica nastavili trku, Rozbergu je stradalo prednje krilo i završilo mu je ispod bolida. Rozberg, koji je bio sa unutrašnje strane, imao je problem sa kočnicama i otišao je preširoko, pa je Hamilton udario  njega.

Nemac je posle trke rekao da je bio iznenađen što je Hamilton udario u njega jer je on bio sa unutrašnje strane. ''Mnogo sam razočaran, sve ovo je neverovatno. Bio sam siguran da ću pobediti, ali sam ostao bez pobede u poslednjem krugu. Borili smo se, imao sam problem sa kočnicama koje su se zagrejale pri kraju trke. Pneumatici su mi se raspadali i to je Luisu dalo šansu. Bez obzira na to, bio sam uveren da mogu da se odbranim i pobedim. Bio sam sa unutrašnje strane, jesam išao široko, ali to je u redu jer ja treba da budem taj koji diktira jer sam bio unutra. Bio sam iznenađen kada je Luis skrenuo ka meni, to je izazvalo udes'', naglasio je Rozberg.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...