Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Najopasniji drumovi/putevi sveta

Recommended Posts

Na ovoj listi našli su se putevi u Norveškoj, Sibiru, Boliviji, Indiji i oko Himalaja. Korisnik koji je postavio video čak je morao da izbriše scene stvarnih nesreća padova u ambis. Definitivno nije za one sa slabijim srcem.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najopasniji su putevi sa minimalnim ograničenjima brzine

 

uk putevi.jpg

 

Svi smo znali da su autoputevi bezbedniji, ali Britanci su nam to sada objasnili uz pomoć statistike. Tragične automobilske nesreće će se verovatnije desiti na putevima gde se vozi nižim brzinama, od samo 32 do 48 km/h, pokazalo je novo istraživanje Carole Nash (posrednik u osiguranju vozila u Velikoj Britaniji i Irskoj).

 

Skoro 60% ili preko 16.000 nesreća sa poginulim osobama 2019. godine se dogodilo pri brzini manjoj od 48 km/h (30 milja na sat). Povećanje broja nesreća u tim područjima je potencijalno posledica urbanog položaja što znači da za korisnike puteva postoji više opasnosti koje trebaju da izbegnu. Kod nešto više od svake desete nesreće sa smrtnim ishodom je učestvovao pešak, dok je kod 10 posto tragičnih nesreća učestvovao i motocikl. Daljnjih sedam posto je uključivalo bicikliste, sugerišući da gradske lokacije dolaze sa povećanim rizicima. Preko 5.500 vozača je poginulo na rutama sa ograničenjem brzine između 82 i 96 km/h, što čini 20% svih smrtnih slučajeva.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...