Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Pozdrav svima, evo da vam predstavim novu serpicu, za sada bivseg GT-a.

Puntic 1.4 1999god, pre par dana kupljen u stanju kao na slikama, bez turbine, u zimskoj varijanti sa celicnim felnama i novim gumama, aluminijumske nemam.

 

Ima instalaciju i sve samo je skinuta i zacepljen je.

Oprema vidi se na slikama komplet od gt, pragovi su radjeni pa nisu montirane plastike a kacket nemam.

Znam da ima dosta posla prvo da se dovede u fabricko stanje jer su farbane neke plastike i stavljane neke lajsne itd ja to ne volim tako, vidi se na slikama sve, i ovi stopovi su pod znakom pitanja da li ce ostati na autu.

Pogledajte slike pa da cujem vase misljenje o ovom punticu.

 

20160607_135700.jpg20160607_135716.jpg20160607_135726.jpg

20160607_135737.jpg20160607_135753.jpg20160607_135809.jpg

20160607_135645.jpg20160607_135939.jpg20160607_135948.jpg

20160607_140003.jpg20160607_140010.jpg20160607_140017.jpg

20160607_140047.jpg20160607_140052.jpg20160607_140208.jpg

20160607_140156.jpg20160607_140125.jpg20160607_140109.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao prvo što dežurni kaže spašavanje ovog auta je prioritet! Dakle dovođenje u stanje da to bude PUNTO GT! 

Trebat će dosta para da se napravi da bude bezprekoran ali vremenom cena tom autu može samo rasti i nećeš baciti pare koje uložiš u njega.

Punto GT u ispravnom stanju je veoma opaka mašina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam, znam da mu je spasavanje potrebno i zato sam ga i najvise uzeo. Mogao sam za iste pare uzeti punta npr 1.1 u mnogo dobrom stanju ali sigurno bi se kajao da znam da sam mogao a nisam uzeo ovaj i pokusao da ga povratim i ko zna kako bi zavrsio, mozda bi se pocupao taj enterijer i sta valja sa njega i zavrsio u gvozdju. 

Ja koliko znam ovaj auto nije bio u klubu nikad. Jel nekome poznata istorija ovog auta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dosta dugo je bio po oglasima!Ns-So?Stavi mu klasicne stopke,ove ces prodati,bele migavce u krilima,naravno nadji mu turbinu jer bez nje nista!Felne ces vec naci neke!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je prodavao decko iz Batajnice posto je i meni ispricao tu pricu kad je prodavao, samo mi je bilo neverovatno da nije mogao da nadje toliko dugo ni turbo ni interkuler..

Bas lepo izgleda, nadam se da ces ga srediti

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam mu prodao turbinu a vare sve ostalo...

Ja sam mu prodao turbinu a vare sve ostalo... ne znam ko sad vozi auto ali sam ja prodao turbo decku iz bataje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

A taj decko iz Bataje meni napricao kako nijedan jedini deo nije nasao i zato ga prodaje bez turba i IC posto odustaje od "projekta"

Sent from my LG G4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav puntic je lep ima potencijala,ako ti bude trebalo nesto vezano od delova za Gt tu sam slobodno pitaj...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima, drago mi je da vam se koliko toliko svidja. Mislim da ce turbina malo sacekati, auto se vozi svaki dan i na prvom mestu mi je veliki servis ovih dana i da ga pretresem mehanicki trap kocnice mada cini mi se da tu nema mnogo posla. Zatim dolazi registracija i prevod krajem meseca. Odmah posle togla planiram alu felne i letnje gume jer je steta da trosim nove zimske a i mnogo je ruzniji ovako i previse su uvuceni tockovi. Dok se sve to uradi usput sam planirao da ispoliram ceo auto i da se malo posvetim enterijeru koji je kompletan i ocuvan ali treba mu malo da se vrati u fabricko stanje. Znaci skidanje tih sjajnih lajsni, skidanje farbe sa nekih plastika, dubinsko pranje, zvucnici u prednjim vratima itd. Zatim nabaviti kacket i montirati pragove i bele migavce u krilima, to imam. E tek onda planiram da se bacim na motor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam negde pre 3-4 nedelje u nekim od milion oglasa za prodaju polovnih delova naleteo na originalne felne za GT-a i Mk1 sportinga. To je bio neki oglas za prodaju više setova felni, među svim tim točkovima su bili i oni od GT-a, i čak su izgledali vrlo dobro. Ako imaš živaca da guglaš domaće sajtove za delove, možda ih još uvek nađeš... Mislim da ni cena nije bila ništa za padanje u nesvest.

Mislim i da za jako male pare možeš da nađeš originalna zadnja svetla u odličnom stanju, a ova ostavi kod kontejnera da ih neki skupljač sekundarnih sirovina ugradi na svoj motokultivator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahahah stavicu stopove u oglas samo zamena za original a felne bih najradije duple petokrake sa sto tanjim krakovima ali ne bih napamet dok ne dodje vreme za to. Bar felni ima da ne mozes da pregledas sve. Lepe su i gt ali zelja mi je nesto ovako npr:

10316DSC00121.jpg

A ovo bi leglo najbolje:

DSCF1239.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možeš da staviš bilo koje felne naravno...

 

U principu kad je auto mlad i kad ih ima na ulici koliko hoćeš ljudi stave aftermarket felne da bi se razlikovali od ostalih. Kad neki model zađe u godine ustvari mnogo veća fora je da imaš primerak koji je u originalnoj konfiguraciji. To onda postane raritet i ima mnogo veću vrednost od ovih koji su pretrpeli styling i iživljavanje vlasnika.

 

Ovaj tvoj primerak ima potencijal da se vrati u fabričku konfiguraciju, za razliku od većine drugih, pa bih zato ja na tvom mestu to uradio. Time ćeš moći čak i da očekuješ neke pare nazad kad ga budeš prodavao, pa ni investicija u to nije glupa.

 

Ja sam imao Uno Turbo i.e. i ako bih hteo da budem iskren - on se mnogo bolje ponašao u svakom smislu na fabričkim 13" nego na 15" sa kojima sam ga ja kupio. Ove felne koje si okačio su 17", svakako probaj kako se ponašaju na Puntu GT pre nego što istovariš pare,  čisto da vidiš jesi li spreman da živiš s kompromisima koje one nose na tvom autu.

Edited by Dejan_Zvezdara

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sam samo dao primer na koje felne sam mislio ali ne bih vece od 15 eventualno 16 inca. Inace slazem se sa tvojim misljenjem oko fabrickih ali razmislicu jos dok dodje vreme za felne. Mislim da cu uzeti prvo te koje sam planirao pa kad zavrsim sve sto imam oko auta i dovedem ga u fabricko stanje sa sitnim izmenama lako mogu kupiti da mi stoje i kad hocu stavim gt felne i da imam gt u stanju kada je izasao iz salona a mogu i drzati one po mom ukusu. Ali ima mnogo bitnijih ulaganja da ga dovedem u red tako da felne su tu najmanji problem i sa ovim celicnim bi se okretali svi za njim da je u stanju koje zelim. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Batice ja sam taj auto video uzivo pre 15 dana kad sam kao sto sam ti rekao prodao turbinu liku koji je tebi prodao... sto se tice enterijera koji si nahvalio, za auto star 20 godina stvarno je u korektnom da nekazem odlicnom stanju... ali spolja je auto ruina... nemoj da se ljutis kazem iz svog ugla jer vozim taj auto i znam kako treba da izgleda... za 10 minuta sam uspeo da uocim par detalja... auto je lupan, to je 100%... prednji branik je sa punta 55 tebi treba sa izbacenom lajsnom i sirokim otvorom dole radi boljeg hladjenja posto njemu hladnjak ulja i interkuler stoje sa leve strane, i naravno prskalice za farove koje su isle na svakog gt-a... auto je ofarban kao nogama, a krov je kriminalan... truo je ispod bio sa sve sajtnama e sad kakoje odradjeno nemam pojma... fale ti pragovi fabricki... instalacija u motoru bi isto trebalo da se malo sredi...fali ti turbina i kompletna instalacija za turbo interkuler sa sve cevima... farovi nisu sa gt-a... stopke haos... tako da za pocetak ako hoces da ga dovedes u extra stanje zaboravi na felne jos uvek i preusmeri lovu na ovo sto sam ti nabrojao... ako uzimas felne nista preko 15 moj savet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz par stvari koje si naveo vidim da nisi prisao autu ni 20km. Nebitno, prihvatam sve vrste komentara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve iz najbolje namere veruj mi... tu sam da ti pomognem ako ti nesto treba zato sto ovaj auto znam napamet... kao sto sam rekao video sam auto pre 15-ak dana i takvo je stanje bilo, da li je u medjuvremenu auto ofarban sredjivan i ostalo to ne znam... samo ne znam kakav je vas dogovor bio i zasto ti nije dao turbinu i sve sto je nabavio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Branik jeste obican, nije ofarban bas najbolje, patos je fabricki i nema ni rupicu, pragovi menjani, krov je dobar. Nebitno, nek je najgori u klubu meni se svidja i malo po malo sredicu ga. Hvala svakako

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam dal` sam pogresio ili ucinilo mi se da sam ga u cetvrtak video parkiranog u Banatskom Novom Selu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...