Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrarijev 3.9 V8 motor je 2016. International Engine of the Year

Recommended Posts

ferrari%2039.jpg

 

Međunarodni žiri (sastavljen od 63 novinara iz 31 zemlje) je na ceremoniji u Štutgartu u Nemačkoj i zvanično saopštio rezultate izbora za Najbolji motor godine (2016. International Engine of the Year).

Dakle, kao što ste mogli da pročitate već u naslovu, za Najbolji motor godine 2016 proglašen je Ferrarijev 3.9 litarski twin-turbo V8 agregat sa 670KS, koji se ugrađuje u Ferrari 488 GTB i 488 Spider.

Ovaj V8 je izabran za najbolji i u klasama New Engine, Performance Engine, kao i u klasi između 3.0L i 4.0L zapremine. Takođe, Ferrari je ove godine osvojio i titulu za najbilji motor u klasi iznad 4.0L zapremine, a to je njihov 6.3 litarski V12 agregat. U nastavku možete pogledati i tabelu sa pobednicima po klasama:

 

engine.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari V8 motor osvojio titulu ''International Engine of The Year''

 

engine%202017.jpg

 

U ovogodišnjem izboru za najbolji motor godine (2017 International Engine of The Year) pobedu je odneo Ferrari sa svojim 3.9L biturbo V8 agregatom koji se ugrađuje u Ferrari 488 GTB i Spider. Ovaj motor je žiri od 58 članova iz 31 zemlje izabrao i za najbolji u kategoriji Performance Engine, kao i za najbolji u kategoriji zapremine između 3.0L i 4.0L. Takođe, Ferrari je ove godine osvojio još jednu nagradu, i to za najbolji motor zapremine iznad 4.0L (to priznanje je pripalo 6.3L V12 motoru).

Hondin 3.5L V6 iz hibridnog sportiste NSX je pobednik u kategoriji New Engine, dok je Tesla najbolji u kategorijama Green Engine i Electric Powertrain. Porsche je ove godine zabeležio pobede u dve kategorije, i to u kategoriji zapremine između 1.8L i 2.0L, kao i u kategoriji između 2.5L do 3.0L. Audi ima pobedu u kategoriji između 2.0L i 2.5L, BMW je najbolji u kategoriji zapremine između 1.4L i 1.8L (za 1.5L trocilindrični motor u BMW-u i8), francuski PSA je najbolji u kategoriji od 1.0L i 1.4L, a Ford u kategoriji ispod 1.0L.

 

engine%202017%2011.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...