Jump to content
FAS Goran
ivan.ik

Top Gear season 23

Recommended Posts

''Potpuna katastrofa i biiip'': Fanovi popljuvali novi Top Gear i preglasnog voditelja

 

149764-top%20gear%202016.jpg

 

Nova, 23. po redu sezona legendarnog auto magazina Top Gear sa novom ekipom krenula je juče na BBC 2 - i doživela pravi debakl.

Fanovi koji su mesecima čekali na novu sezonu svog omiljenog showa ostali su potpuno razočarani, prvenstveno novim voditeljem Chrisom Evansom, koji ih je redom odbio svojim ''iritantnim dranjem'' za vreme prve epizode. Mnogi su pozivali na povratak bivšeg voditelja Jeremyja Clarksona. ''Užas'', ''Katastrofa'', ''debakl'' i ''biiip'' - neki su od epiteta kojima fanovi opisuju novu sezonu Top Geara. Preglasni Evans, nezainteresovani LeBlacn, stare fore. ''Sorry Top Gear, menjam program, radujem se pravim momcima na Amazonu'', ''OMG, novi Top Gear je totalno sranjee. Vratite Clarksona, Hammonda i Mayja, molim vas. Ne mogu da podnesem ovu novu sezonu, a tek je počela'', samo su neki od komentara na društvenim mrežema.

U raspravu o prvoj epizodi uključio se i bivši voditelj James May koji se našalio: ''Stvarno se radujem gledanju Top Geara bez da znam što će se dogoditi na kraju''. Novog voditelja Evansa kritikovali su i zbog činjenice da je previše kopirao. svog prethodnika, među fanovima obožavanog Clarksona, dok su Matta LeBlanca nazivali nezainteresovanim. Brojni fanovi tvrde i da je nova ekipa potpuno kopirala stare fore koje je ekipa Clarkson-May-Hammond već izvodila. Podsetimo, snimanje nove sezone Top Geara pratili su brojni problemi, pa čak i veoma neugodne priče. Istovremeno, bivša ekipa Top Geara za Amazon Prime snima potpuno novi show imena The Grand Tour.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo sto sam odgledao je sra*e... Koliko sam bio srecan sto cu da gledam epizodu, toliko sam sad smoren sto sam protracio vreme.

Ovo je gore nego kada su otpustili Carli Sina iz 2ipo coveka. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klarkson: Novi Top Gear? Nisam gledao, snimam svoj šou

 

clarkson%20amazon.jpg

 

Prva epizoda serijala Top Gear sa novom voditeljskom postavom, emitovana je na programu BBC 2 u nedelju 29. maja i po svemu sudeći izazvala je podeljena mišljenja kod gledalaca. Brojni zaljubljenici u automobile čekali su godinu dana da ponovo vide svoj omiljeni šou program, ali već posle prve epizode 23. ciklusa postavlja se pitanje da li će Top Gear opstati. Naime, britanski kladioničari već nude mogućnost opklade na to da li će novi voditelj - Kris Evans, biti otpušten a emisija ukinuta. Razlog za to leži u činjenici da je prvu epizodu novog ciklusa u premijernom terminu u Ujedinjenom Kraljevstvu gledalo 4.3 miliona ljudi, što je 1.3 miliona manje od prosečne gledanosti ovog šou programa u periodu dok su voditelji bili Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej. Kako piše Hollywood Reporter, to je najslabiji rezultat prve epizode u sezoni serijala Top Gear u poslednjih 10 godina. Ono što bi dodatno trebalo da zabrine Krisa Evansa je da je gledanost bila znatno ispod 5 miliona, koliko je ranije zacrtao kao cilj. Međutim, Evans je na Twitteru izašao sa sasvim drugačijim podacima, koji idu njemu u prilog. On je naveo da je prva epizoda imala udeo u gledanosti 23%, što je, prema njegovim rečima za 12% bolji rezultat nego što je imala premijerna emisija iz 2015, kada su voditelji bili Klarkson i ekipa. Osim toga, on tvrdi da je broj gledalaca rastao od početka emitovanja do kraja epizode.

Na pitanje lista Daily Mail da prokomentariše novi Top Gear, Džeremi Klarkson je odgovorio da nije gledao emisiju, jer je bio zauzet snimajući sopstveni automobilski šou program (koji će početi da se emituje na Amazonu Prime na jesen). Hamond takođe nije bio raspoložen za komentar, dok je Džejms Mej u svom stilu izjavio da je ''veliki fan'' obnovljenog Top Geara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear sve nepopularniji

 

150153-top%20gear%202.jpg

 

Prva epizoda novog serijala sa novim prezenterima naišla je na žestoke kritike. Druga je prošla još gore.

Ne samo što automobilska javnost nije zadovoljna novom sezonom Top Gear-a, već će produkcija BBC-ja ozbiljno morati da razmotri buduće poteze. Brojke idu silaznom putanjom. Drugu epizodu u proseku je gledalo 2.6 miliona Britanaca. U jednom momentu bilo ih je i za više od pola miliona više. Još se sabiraju podaci sa onlajn platformi. Međutim, to nije ni blizu projekcija koje je, između ostalih, dao glavni čovek novog serijala Kris Evans. On je ranije rekao da očekuje 5 miliona gledalaca po epizodi. Da stvar bude još gora, takozvani gledateljski ''šer'' u kojem se meri gledanost pao je sa prošlonedjeljnih 23 na 14 procenata. Prosek gledanosti je upola manji nego proteklih godina kada su tu bili Klarkson, Hamond i Mej. Poređenja radi, ''Antiques Roadshow'', format koji se bavi potragom za oldtajmerima u ponedeljak veče bio je gledaniji od Top Gear-a u kojem je vožen jedan McLaren. Imao je skoro 5 miliona pregleda. Jedina pozitivna stvar je što je prosek i dalje 2.6 miliona, što nije malo. Ali, trend pada je ono što brine. Pritom, postavlja se i pitanje - kako šou učiniti zanimljivijim i prijemčivijim ako se uzme u obzir da je snimanje završeno. Čuveni trojac je napustio BBC prošle godine nakon što je Klarkson dobio otkaz zbog napada na producenta. Uskoro su mu se pridružili i dugogodišnji saradnici. Dobili su ''masan'' honorar na platformi ''Amazon'' i na jesen će u etar emisija kojoj su dali ime The Grand Tour. Možda najzanimljivija stvar biće poređenje dve produkcije kada dođe vreme za to. Tada će se i znati koliko je BBC dobio/izgubio sa njihovim odlaskom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear pao ''na najniže grane''?

 

150808-top%20gear%202016.jpg

 

Kako prenosi RTS, televizijskim gledaocima u Britaniji su sklapanje ''uradi sam'' nameštaja, operacija oka i dokumentarac Džoija Eseksa sinoć bili mnogo zanimljiviji od nove epizode TG. Četvrta epizoda ''prepravljene'' BBC-ijeve kultne auto-emisije sa Krisom Evansom kao glavnim voditeljem, oborila je negativni rekord - za njene standarde gledalo ju je ''skromnih'' 2.3 miliona gledalaca. Naime, prethodnu je gledalo 2.4 miliona ostrvljana, što je bilo izjednačenje dosadašnjeg negativnog rekorda u istoriji emisije. Drugu je posmatralo 2.8 miliona, a premijernu 4.1 milion Britanaca. Mnogi gledaoci su tvitovali da su umesto voljenog Top Gear-a gledali dokumentarac o referendumu o izlasku iz EU, rijaliti zvezde Džoija Eseksa, dok su drugi istakli da bi radije gledali reprizne epizode, sa starom postavom. Sinoć se Top Gear borio za gledanost i sa utakmicom Švajcarska-Francuska na EP u fudbalu, koja je prigrabila 6.3 miliona gledalaca. Ipak, emisija je imala i, kako ističe Dejli mejl, sjajan trenutak kada je Met Leblank izazvao salve smeha kod gledalaca, ispričavši vic o referendumu o izlasku iz EU, tokom najave čuvenog Stiga. Otkrivajući da će Stig voziti Aston Martin Vulcan, Leblank je dodao: ''Neki kažu da (Stig) misli da je Bregzit laksativ. A u poreske svrhe klasifikovan je kao keks''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top Gear u problemu: Le Blanc dao ultimatum

 

top%20gear%20ml.jpg

 

Čelnici BBC-ja su znali da neće biti lako nastaviti emitovanje Top Gear-a bez Clarksona, Hammonda i Maya, ali verovatno nisu očekivali da će se stvoriti neverovatan animozitet među novim voditeljima. Matt Le Blanc, američki glumac najpoznatiji po ulozi Joeyja u seriji ''Prijatelji'', postavio je ultimatum, ili će BBC otpustiti Chrisa Evansa ili on odlazi. Le Blanc je s BBC-jem potpisao ugovor na tri sezone i neće mu biti lako da se izvuče. Nije naodmet pomenuti da je gledanost novog Top Geara veoma slaba, što je verovatno još jedan razlog nategnutih odnosa voditelja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

----------------------------

5. epizodu 23. sezone Top Geara pogledajte OVDE

5. epizodu 1. sezone Extra Gear pogledajte OVDE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video: flat-out in a Lambo Aventador SV

The Italian police closed a whole mountain for us and told us to go as fast as we liked. So we did:

 

http://www.topgear.com/car-news/supercars/video-flat-out-lambo-aventador-sv

Edited by zrnkemiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...