Jump to content
FAS Goran
makarone

Fiat Tipo 1.4 - povezivanje instrument table

Recommended Posts

Pozdrav forumasi imam sledeci problem,na mom tipu ne radi instrument tabla u stvari obrtomer,skala za temperaturu..skinuo sam tablu i video da mi na jednom dzeku izvucene zice idu prve dve sive one su spojene ostale tri su sivo zuta,crno ljubicasta i sivo zlena.da li bi mogao neko da mi pomogne,da  mi kaze gde ove tri zice da munem u dzek?ubacicu sliku da olaksam malo.

hvala unapred :)

 

DSC_0163.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam na moj vezao obrtaje na bobinu zica, razvuko do table, naso na koj konektor ide, iseko zicu i spojio. Video da radi i sklopio nazad :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mod mene je bila bobina na desno kosu. Proverio gde je varirajuca struja. Plus naravno. Razvuko zicu kroz pozarni zid pa naso mesto za u kabinu pa do table. A sad cu semu da pogledam koja slika je u pitanju i koj konektor. Koliko se secam konektor ne sam uboden sa 1 zicom!

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da to je ta,braon bela :) sutra cu da spojim direkt nek izgori sve :D hvala buco imas pivo od mene :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Buca_Tiponisam uspeo da povezem ja imam neki dzek na bobini nije kao sto si ti rekao ona dva plusa varirajuci i onaj stalni ne znam kako :/

 

Edited by makarone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj slikaj bobinu i ubaci sliku ovde. Mora da ima 2 plusa. Stalni + i varirajuci. Ja sam bese kod mene, kako gledas u motor. Sa leve strane od motora dodje bobina ( desni kos ) ima 2 srafa do hladnjaka i desni sraf bese je varirajuci. Tu zasravio klemicu sa zicom i provuko zicu kroz pozarni zid pa spustio dole malo ispod snopa kablova naso rupu, i izasla ispod table pa onda gore i vezao.

Kad proveravas plus. Jedan stalno svetli a drugi treperi i kad dajes gas on svetli isto pa kad padnu obrtaji on opet treperi. Ja to odradio nema ni 10min sve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, 

Da li ima nekoga ovde da se razume u ove dgt table kod Tipa, meni ne radi nista sa gornje strane table(brazinomer,merac temperature, km sat, ni sat za vreme ni ekonomer ni ona power lampica) , a sa donje obrtomer... sta moze biti problem i da li zna neko gde se moze naci ispravna tabla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...