Jump to content
FAS Goran
neshaoct

10 najnepouzdanijih automobila

Recommended Posts

AutoGuide smatra da je danas skoro pa nemoguće kupiti loš auto, izrazito nepouzdan, ali...nije baš sve savršeno ni u 21. veku:

 

 

Sve USA automobili, lista automobila koji se voze kod njih, i opet imamo po njima ''predstavnika''... :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deset najnepouzdanijih automobila po izboru vozača u Velikoj Britaniji

 

rr 7.jpg

 

Britanski portal WhatCar? je, na osnovu mišljenja 14.000 vlasnika automobila, napravio listu najnepouzdanijih automobila. Oni su odgovarali na pitanja u vezi sa pouzdanošću njihovih četvorotočkaša u poslednjih 12 meseci. Jedna trećina je izjavila da su imali jedan problem u tom periodu. Kvarovi su podeljeni su 14 grupa: akumulator, karoserija, kočnice, motor, pogonska elektrika, druga elektrika, izduvni sistem, spoljna svetla, sistem za gorivo, menjač, unutrušnjost, upravljački sistem, vešanje i drugo. Vozači su, takođe, ostavili podatke o trajanju i koštanju popravke. Na osnovu svih ovih podataka napravljena je lista koja sadrži 169 modela 33 brenda. Ovo je deset nepouzdanijih:

 

10. Mercedes B klase

Nešto preko 35 odsto vlasnika je prijavilo da je imalo neki problem. Između ostalog bilo je i onih sa kvarom na motoru i menjačkom sistemu. Zbog tih kvarova vozila su bila i više od nedelju dana u servisu.

 

9. Mercedes E klase

Najnovija generacija E klase je prošla lošije nego njena prethodna generacija. Skoro četvrtina vlasnika se požalila na neki kvar, a najčešće su imali zamerke na unutrašnjost i elektriku. Garancija je pokrila sve popravke, a samo mali procenat je trajao više od sedam dana.

 

8. Nissan Qashqai, dizel verzija

Skoro polovina dizeleša je imala problem, a najčešći kvarovi (24 odsto) imaju veze sa nepogonskom elektrikom, kao što je navigacija, info-zabavni sistem i klima uređaj. Problem sa akumulatorom je pijavilo 19 odsto vlasnika. Većina automobila je mogla da se vozi sa prijavljenim kvarovima i popravljeni su besplatno.

 

7. Land Rover Discovery Sport, dizel verzija

Više od 40 odsto vlasnika dizelaša je prijavilo neki problem. Najčešće su se žalili na karoseriju i unutrašnjost, a bilo je onih koji su imali problem sa motorom i nepogonskom elektrikom. Sva vozila su popravljena besplatno i vraćena na put za manje od nedelju dana.

 

6. Jeep Renegade

Ovaj SUV izgleda čvrsto ali izgleda da nije baš takav. Njih skoro 43 odsto je imalo neki problem, a mnogi su imali ozbiljne probleme (motor, pogonska elektrika i kočioni sistem). Neka vozila su bila kod majstora i duže od nedelju dana.

 

5. Jaguar XE

Dizel verzija se pokazala manje pouzdanom i čak 44 odsto njenih vlasnika je imalo pritužbe. Najčešće na nepogonsku elektriku, ali i na karoseriju, motor, sistem za gorivo, upravljanje i vešanje. Svi problemi su rešeni za manje od nedelju dana.

 

4. Fiat 500X

Više od trećine vlasnika je imala problem sa ovim modelom. Na karoseriju i elektriku je bilo najviše povike. Sve je popravljeno u okviru garancije, ali je većina morala da barem jednu noć provede u servisu.

 

3. Nissan Qashqai, benzinska verzija

Benzinski Qashqai se nije pokazao kao najpouzdaniji SUV. Probleme je prilavilo 56 odsto vlasnika. Najveća povika je bila na akumulator, karoseriju i nepogonsku elektriku. Dobra stvar je da su svi kvarovi popravljeni besplatno za manje od nedelju dana.

 

2. Volvo XC90

Čak 53 odsto vlasnika najvećeg Volvoovog SUV-a je imalo pritužbe. U većini slučajeva problemi su bili u vezi sa nepogonskom elektrikom i softverom i nisu bili rešeni jednom posetom majstoru. Barem su popravljeni kroz garanciju.

 

1. Range Rover Sport, dizel verzija

Neverovatnih 60 procenata vlasnika ovog premium modela je imalo problem. Oni su se žalili najviše na menjač, pogon, motor i vešanje. Neki automobili su proveli kod majstora i više od nedelju dana, a garancija nije pokrila sve troškove.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...