Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kraj / Novi početak Fifth Gear-a

Recommended Posts

fifth%201.jpg

 

Nakon što je BBC otpustio Clarksona iz Top Gear-a i odlučio da promeni ovaj popularni show ubacivanjem novih voditelja i promenom formata, drugi popularni program je stigao do svog kraja: Fifth Gear. Čovek koji je ovo objavio je niko drugi do Tiff Needell lično, koji je optužio nedostatak sredstava i napisao na Twitteru: ''Toliko uživam u Mille Miglia da sam zaboravio da naglasim da je Fifth Gear na ITV4 u petak, poslednja epizoda. Nema vesti da će ih biti još... Posle 29 godina prezentovanja Fifth Gear-a i Top Gear-a, čudno je da je sve to gotovo''.

 

fifth%2011.jpg

 

Tiff Needell je počeo kao drugi voditelj u emisiji Top Gear još 1987. godine, sa Jeremy Clarksonom i tu se zadržao sve do 2001. kada je program otkazao, da bi ga vratili godinu dana kasnije. Needell je potpisao ugovor sa Channel 5 da producira i vodi Fifth Gear od 2002. godine, a program je na kraju distribuiran na Discovery kanalu, od 2012. do 2014. godine, kao i na History kanalu. Tiff Needell i Vicki Butler-Hendersen su bili deo ovog programa od samog početka, dok je novinar Jonny Smith došao u ekipu 2006. godine. Tokom godina, tu su bili i Jason Plato, Quentin Willson, Adrian Simpson i Tom Ford.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tif Nidel najavio povratak popularne emisije Fifth Gear

 

220px-TiffNeedell.jpg

 

Prošlo je skoro dve godine otkako je voditelj i vozač Tif Nidel objavio kraj automobilskog serijala Fifth Gear. Međutim, Nidel je u četvrtak na Twitteru najavio povratak popularne emisije od septembra 2018. Za sada nije poznato više detalja o novoj sezoni, osim da će se Fifth Gear emitovati na Quest TV kanalu i da će osim Nidela jedan od voditelja (i test vozača) ponovo biti Džejson Plato. Takođe, ne zna se ni da li će format emisije ostati isti kao što je bio do 2016, pre gašenja.

Poznati automobilista Tif Nidel (66) kao voditelj emisije o automobilima najpre se oprobao u serijalu Top Gear, u periodu od 1987. do 2001, da bi po ukidanju ovog šou programa godinu dana kasnije počeo da vodi tek pokrenuti Fifth Gear. Iako je donekle bio u senci obnovljenog Top Gear-a, Fifth Gear je imao posvećenu i vernu publiku, koja je ostala uz emisiju tokom mnogih promena koje su se dogodile za 15-ak godina emitovanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fifth Gear se vraća u novoj postavci

 

fifth gear.jpg

 

Tif Nidel nedavno je najavio da se Fifth Gear vraća na televizijske ekrane, a sada je mreža Discovery objavila dodatne informacije o ovom slavnom automobilskom serijalu. Spremna za debi šestog septembra u Velikoj Britaniji, nova sezona ponovo će ujediniti Džejsona Platoa, Viki Batler-Henderson, Džonija Smita i Tifa Nidela. Takođe, na ekranima će se ovoga puta naći i neka nova lica, na primer, Džimi De Vile, uglavnom u ulozi eksteremnog inženjera, koji će predstavljati regularne segmente automobila prodvrgnute različitim modifikacijama. Grupi će se pridružiti bivši vozač Formula 1 šampionata, Karun Čandhok, ali i legenda snukera, samoproklamovani i priznati ludak za automobilima, Roni O'Saliven. Čandhok će očigledno doneti svoj vozački talenat popularnoj emisiji, dok će O'Saliven raditi obilje uličnih testova i prezentacija modela.

 

Iako će nova sezona serijala biti nešto drugačija, kroz nju će prodefilovati veliki broj intersantnih automobila. Među modelima koji će se naći u emisiji su Alfa Romeo Guilia Quadrifoglio, Audi S5 Coupe, Bentley Continental GT i BMW M2. Grupi modela priključiće se brojni kompakti, uključujući i Ford Fiesta ST, Honda Civic Type R i Seat Cupra R modeli. Luksuzni i modeli performansi biće predstavljeni u vidu Mercedes-AMG C63 S, Alpine A110, Porsche 718 Cayman i Range Rover Sport SVR automobila. Na kraju, ova emisija će prikazati dosta ekološki ispravnih modela kao što su Nissan Leaf i Hyundai Nexo. Nova sezona popularne emisije Fifth Gear startovaće svoje emitovanje šestog septembra ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas sam se obradovao kad sam video ovu vest, Tif mi je medju omiljenima :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zadovoljan sam emisijom, necu nista spojlovati, ali samo cu reci da je 'osecaj' potpuno prirodan, kao da nisu nikad ni prekidali, (za razliku od ... ) :D 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fifth Gear, S27E01

 

Jason i Tiff testiraju na stazi Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i Mercedes AMG C63 S, uz pomoć čuvenog Ronnie O'Sullivan probaju novi DS 7 Crossback, a Vicki pokazuje tri stare nemačke limuzine koje se danas mogu kupiti za manje pare, a pružiti osećaj sportske vožnje...

 

Screenshot_19.jpgScreenshot_20.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta bi sa Fifth Gear-om? Bila je ta jedna sezona i nece se nastaviti? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, pratim Lovecars od samog pocetka bas :) Sadrzaja nikad dosta :D Fifth Gear mi je bas jedna od kvalitetnijih emisija, steta sto ne ide redovno ... Videh i ja na twitteru neki dan da je Tiff pisao da za sada nema planova o daljem snimanju :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@horvat

 

Od sad je i definitivno Tiff van Fifth Gear ekipe. Više neće snimati sa njima, i to je njihova odluka a ne želja Tiff-a. Zato će od sada biti više sadržaja na LoveCars YT kanalu, a u ovom intervjuu je odgovorio na dosta toga oko Fifth Gear, ali dao je mišljenje i oko Top Gear, Chris Harrisa....pa sve do omiljene boje čarapa :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video sam najavu za ovaj Q&A, ali tek sam sad pogledao video. Ne mogu da razumem zasto svi toliko sutkaju Tiff-a, ja jos nisam video boljeg automobilskog novinara od njega, osim ajde mozda, Chris Harrisa...

 

Sve u svemu, LoveCars je odlican kanal, i ocigledno postaje sve bolji i bolji. Ono sto je u tizeru mi se jako dopada i jedva cekam :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao što smo već rekli...ali sada sa izjavom i informacijom o tome ko ga je zamenio:

 

Tiff Needell odlazi iz Fifth Geara

 

fifth gear 2019.jpg

 

Nekadašnji profesionalni vozač trka i zaštitno lice popularnog automagazina odlazi iz Fifth Geara. Tiff Needell je od 1987. godine bio voditelj Top Gear-a sa Clarksonom, a onda je 2001. godine, sa ukidanjem originalne emisije na BBC-ju, otišao na Channel 5 i pokrenuo Fifth Gear. Tamo je ostao 17 godina, sve do ove sezone u kojoj mu se uredništvo Fifth Geara zahvalilo na saradnji.

 

Veteran malih ekrana se teško miri sa činjenicom da godine čine svoje, ali i da je vreme za neke nove generacije. ''Nažalost, neko je na Discovery kanalu odlučio da će Fifth Gear biti bolji bez mene. Tužno za mene koji sam učestvovao u stvaranju programa, ali ako me želite videti kako se zabavljam automobilima, posetite Lovecars'', objavio je Needell u oproštajnom videu i dodao da će ga zameniti Karun Chandhok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karun je i u prosloj sezoni bio daleko vise prisutan od Tiff-a. Nemam nista protiv njega, on je i jedan od voditelja F1 na SkySportu, medjutim nije mi ni blizu Tiff-a, al ajd sad...

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg LoveCars: Tiff Needell napunio 70 godina

 

Čovek koji je predstavljao automobilski sport na najvišem mogućem nivou, sa dva nastupa u Formuli 1, kroz 14 godina učestvovanja na Le Manu (najbolj rezultat 3. mesto 1990. godine), i 8 godina trkanja u British Touring Car Championship (BTCC). Takođe je radio više od 15 godina Top Gear na BBC-u sa Džeremijem Klarksonom, i onda još 17 godina Fifth Gear! Poslednjih godina je aktivan na ovom YouTube kanalu. Srećan 70. rođendan Tiff i još mnogo godina stvaranja sjajnih automobilskih video snimaka:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...