Jump to content
FAS Goran
decky025

Fiat Punto EVO 1.3 MJet. Uh, samo takav :)

Recommended Posts

Treba razlikovati detektor i jamer mada koliko sam video postoje i zajedno.

Detektor samo reaguje na emisiju radara i oglašava se a ostalo je na refleksima vozača.

Jamer ometa emisiju radara i onemogućava uspešno merenje  i na radaru tada ispisuje nekakvu grešku odnosno javlja da ga nešto ometa. Dalje je na plavcima da li će te zaustaviti jer sumnjaju da imaš ometač ili će posumnjati na uređaj koji retko greši u tom smislu.

Ovi koji su integrisani rade po principu da je i jamer i detektor stalno uključen i ako detektor reaguje na reflesima je da vozač uspori i istovremeno ugasi uređaj da mu radar može očitati brzinu koju je vozač za to vreme smanjio?

Sam detektor koji ti imaš i slični je lako vidljiv i u bio kom slučaju ako te plavci zaustave mogu te pitati šta je to... upotreba detektora je kod nas zabranjena i kažnjiva. 

Korištenje jamera ili ometača je znatno teži prekršaj i tretira se kao ometanje sl lica u vršenju dužnosti punjenja držvne večito prazne kase.

Ukoliko posumnjaju da imaš jamer šalju vozilo na ispitivanje e sad gde ne znam ali znam ako se jamer profi ugradi i naravno isljuči da će ga relativno teško pronaći!

Pre par godina sam čitao da je neki lik iz Zagreba napravio neki jamer za koji tvdi i garantuje da se ne može otkriti pri bilo kakvom pregledu auta?

Dakle odgovor na tvoje pitanje bi bio da plavci ne mogu na radaru videti da li imaš detektor ali ti savetujem da mu ipak promeniš lokaciju ili barem zalepi na njega neku kamericu pa da liči na kameru za snimanje saobraćaja.

Da, u pravu si. U svakom slucaju cu ga na zvuk da je primetio radar svakako iskljucivati odmah jer mi je dugme za iskljucivanje odmah pored menjaca. Nije mi tesko sakriti ga npr. u naslon za ruku u slucaju da me zaustave, a posle ga opet postaviti. Da, znam to za Jamer i bilo mi je logicno da ovaj moj detektor nema tu funkciju ometanja radara nego samo primanja signala, ali sam ipak laik u tom polju i bolje da pitam nekog ko se vise razume.

Svakako hvala za info :thumbup:

Edited by decky025

Ne znam šta bih ti rekao? Ja bih na njega zalepio neku kameru i stavio ga kod retrivizora na plafonu. Tu ne upada u oči a osim toga ima i kameru zar ne? Sistem isključivanja i sklanjanja u trenutku kada ti je lizalica pred šajbom mi se ne sviđa. Ima i među plavcima poneki normalne pameti pa da posumnja u bilo šta!

@decky025

Nema update na temu, jel se vozi ovaj auto, neka izrazena mana....

Edited by neshaoct
dodao tag