Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
darios

Fiat Marea 1.6 16v - zujanje u menjaču?

Recommended Posts

Pozdrav drugari. Dugo vec citam ovaj forum, ali se nisam ukljucivao do sad. Mogu samo da vas pohvalim, posto sam dosta sitnica resio sam uz vasu pomoc.

E sad, moje pitanje. Kupio sam pre dve godine Mareu karavan 1.6 sa ugradjenim plinom. Izuzetno sam zadovoljan sa autom. Pored potrosnje po gradu, nemam nekih velikih zamerki. Koristi mi za posao, i skoro svaki dan je natovarena do ''krova''. Na satu je 280.000, i ko zna koliko je zapravo presla.

Presao sam 30-ak hiljada kako sam je kupio, i jos nisam menjao set kvacila. Sada mi kvacilo hvata skroz pri vrhu, ali lamela ne proklizava uopste. Pokusao sam sa da krenem sa povucenom rucnom i vuce blokirane zadnje tockove. Sta mislite, da li je vreme da se menja, ili kao sto mi neki kazu da samo nastelujem sajlu kvacila?

Drugo pitanje. U voznji se iz menjaca cuje zujanje. I to kako sam je kupio. Bez problema ide tako, ali me nervira. Znaci, zuji samo kada dodajem gas. Cim otpustim gas, pritisnem kvacilo ili izbacim iz brzine ne cuje se nista. Kazu da je diferencijal. E sad, koliko moze biti popravka, i da li je bolje da na otpadu kupim kompletan polovan menjac? Samo da napomenem unapred. Proveravao sam nivo ulja i zameni sam i dosuo novo do maksimuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno se vise isplati drugi menjac jer nece niko od majstora da popravlja menjace.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda je  je kolega MS PK zaboravio navodnike, možda je trebalo da piše "...niko od 'majstora'..."  ^_^. Ima majstora i "majstora" na ovoj kugli Zemaljskoj .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa lepo. " Ne isplati se" :D obicno tako bude, a i polovni menjaci za ova nasa vozila nisu skupi , tako da se opet dodje do tog istog resenja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je zujao u drugoj, čepile ga budale pre mene u drugoj 120, sipao sam liqui moly mos2 aditiv, kostao je oko 1000, 1100 din. Zujanje je nestalo a lakse se ubacuje. Pozz

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala kolega. Ja nesto mislio za autobus to preventivno al trebace mi onda jedno 20komada :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sredsvo je odlično za menjače. Ranije sam ga sipao i ležaj diferencijala na Renou je prestao da se čuje. Kum u 190-ku sipao i u menjač i u diferencijal i oba se preporodila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...