Jump to content
FAS Goran
dj_warped

Lancia Lybra 1.9 JTD - desna poluosovina sa nekog drugog modela?

Recommended Posts

Desna poluosovina je dobila luft u flansi,i evo vec dva tri dana trazim flansu sa zglobom ili poluosovinu celu ali nista da li neko zna da li pasuje od nekog drugog modela JTD čuo sam da mozda pasuje od ar 156 jtd ,ili ako ima neko ko dobro barata eperom pa da proveri.

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema simtoma ,nego sam menjao reminicu alternotara i kada sam podigao auto ,reko da proverim malo trap kad imam sta da vidim u flansi ima lep luft,ali solja nije zarisovana verovatno pocne da trese kad osteti solju.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam mjenjao obje poluosovine, kupovao sam nove u Autoricambi u Zemunu, koštale su oko 80e po komadu komplet poluosovine (krst, flanšna, poluosovina, mandžetna, mast i šelne). Ako nije oštećena flanšna možeš kupiti samo nov krst i zamjeniti i staviti grafitnu mast naravno. Znam da ti je BG daleko ali ako sam ja uspio da je dobacim do BiH možeš i ti u Kragujevac, šalju i brzom poštom. Kada sam ja kupovao bili su najpovoljniji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekaj,cekaj, jel tebi poluosovina sa flansnom i krstom,ili sa zglobom? Posto treba dobro da pazis sta trazis po radnjama,jel Lybre u zavisnosti od godista imaju dve vrste te desne poluosovine. Moja je takodje 2002 god i moja poluosovina ima zglob,(isti fazon kao kineticki) nemam krst (onaj trostrani lezaj)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali update, cisto ako nekoga bude zanimalo: poluosovina pase sa AR 156 jtd, sraf na sraf. Znaci cela, od menjaca do tocka, i zglob, sve je identicno. Ako neko resi da uzima polovnu, jeftinija je Alfina i krece se oko 40-50€, dok su poluosovine za Lybru od 70€ pa na vise...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jedan update:

Za modele Lybri koji imaju zglob u desnoj poluosovini, znaci NE flansna i trostrani lezaj, nego homo-zglob... 

Nasao sam odgovarajuci NOV deo, posle bukvalno nekoliko godina trazenja - original Audi 80/100 (poslednja serija) ili prva serija A4/A6 Audi... 

 

IMG_20180427_191155.jpg

 

Na kutiji se jasno vidi broj dela po kojem ce se traziti u radnji sa auto- delovima. 

Ili od drugog proizvodjaca:

 

received_10212267883046661.jpeg

 

Ja sam uzeo onaj prvi gore, proizvodjac GS:P, jer sam ranije uzimao kineticke zglobove iste marke, i odlicno me sluze. Cena nije nesto jaka, kod mene u Arandjelovcu platio 2050din. Poluosovima spakovana, i sad je sve kao novo. 

 

received_10212267962488647.jpegIMG_20180427_195755.jpg

IMG_20180427_202035.jpgIMG_20180427_202042.jpgIMG_20180427_202049.jpg

 

Slike su malo nepotpune jer sam zamastio ljudski ruke u toku posla, pa nisam mogao vise da uzimam telefon u ruke, ali znacice i ovo nekome za ubuduce, ako bude planirao da remontuje poluosovinu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...