Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
ivan.ik

Fiat-Chrysler & Google

Recommended Posts

Glasine:

 

Fiat-Chrysler pregovara s Googleom o tehničkom partnerstvu

 

131313-google%2011.jpg

 

Fiat-Chrysler (FCA), sedmi najveći svetski proizvođač automobila u završnoj je fazi pregovora s kompanijom Google o tehničkom partnerstvu. Google nema mnogo iskustva u proizvodnji automobila, osim svojih prototipa, međutim saradnju je inicirala kompanija FCA, jer za razliku od rivala poput kompanija Ford i General Motors zaostaju u tehnološkim dostignućima kod svojih automobila. Nedavno su i Ford i General Motors odbili ponudu izvršnog direktora FCA Sergia Marchionnea o saradnji. On je prošlog meseca takođe izjavio da bi voleo ''pomoći'' Appleu da napravi svoj prvi automobil. Iz kompanije Apple nisu se oglašavali po tom pitanju. Za sada nije poznato ni kakvu će Google imati korist od saradnje sa FCA, ali je jasno da italijansko-američki proizvođač automobila želi da više ulaže u tehničke inovacije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
zamenio tekst sa SRB verzijom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dopunjeno: Google i Fiat udružuju snage

 

chrysler%20p%20111111.jpg

 

Alphabet, firma u vlasništvu Googlea, i Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) potpisaće ugovor o tehnološkoj saradnji, javljaju vodeći svetski mediji. Nakon brojnih konsultacija sa vodećim svetskim auto kompanijama, Google je sudeći po poslednjim vestima odabrao upravo FCA za glavnog partnera u implementaciji sistema autonomne vožnje. U finalnom krugu pregovora navodno učestvuje i sam Sergio Marchionne, a ako dođe do sporazuma, autonomna vozila bi na puteve mogla da stignu u rekordnom roku, verovatno i pre 2020. godine. U tom slučaju Google ne bi trebalo da gradi silne fabrike, već bi proces proizvodnje automobila bio odvojen od razvoja sistema autonomne vožnje. Prvi model koji bi mogao da dobije sistem autonomne vožnje je nedavno lansirani Chrysler Pacifica (na slici), monovolumen koji je solidno startovao na domaćem tržištu. Podsetimo, Google je u poslednjih sedam godina, koliko traje razvoj tehnologije autonomne vožnje, do sada odradio više od 2.2 miliona test kilometara. Zato se može pretpostaviti da su blizu konačnog rešenja. Pregovori sa FCA-om traju od 2013. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Chrysler izabrao CES umesto Detroita za svetsku premijeru

 

jeep%20c%208.jpg

 

Umesto velikog salona automobila u Detroitu, Fiat-Chrysler je za svetsku premijeru izabrao najveći svetski sajam potrošačke elektronike, koji se početkom svake godine održava u Las Vegasu. S obzirom na promenu profila sajma, za očekivati je da će biti reč o novom modelu ili konceptu koji će se odlikovati brojnom naprednom tehnologijom, a nije isključena ni mogućnost pojavljivanja prototipa koji se razvija sa Google-om.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google kupuje na hiljade automobila od Fiat-Chryslera

 

google w 11.jpg

 

Googleova kompanija Waymo, koja razvija sistem za samovozeće automobile, i koji je do sada testiran na većem broju modela, od kojih su najzastupljeniji hibridni monovolumeni Pacifica, objavio je nastavak saradnje sa Fiat-Chryslerom. Kompanija će naime kupiti nekoliko hiljada takvih modela koje će opremiti samovozećom tehnologijom, čime će dobiti flotu koja će se kretati po 25 gradova u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...