Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Rusija 2016.

Recommended Posts

Rozbergu pol pozicija, problemi za Hamiltona i Fetela

 

mercedes%20f1%20ros.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa i vodeći u generalnom plasmanu Niko Rozberg u nedelju će startovati sa prve pozicije na trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju. Nemac je u kvalifikacijama, bez obzira na jedno izletanje sa staze, bio najbrži sa vremenom 1:35.417, ispred Sebastijana Fetela iz Ferarija (+00.706), i Valterija Botasa iz Vilijamsa (+01.119). Fetel će, međutim, startovati sa pet mesta lošije pozicije, jer je imao problem sa elektronikom i posle konsultacija sa mehaničarima promenjena mu je kutija menjača. Četvrti je Kimi Raikonen (Ferari), peti Felipe Masa (Vilijams), šesti Danijel Rikardo (Red Bul), sedmi Serhio Perez (Fors Indija), osmi Danil Kvjat (Red Bul)... Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton imao je problem sa motorom i nije vozio treći deo kvalifikacija. U nedelju će startovati sa desete pozicije ukoliko ne bude neke nove kazne. U generalnom plasmanu Rozberg ima maksimalnih 75 bodova, Hamilton 39, Rikardo 36, Fetel 33, Raikonen 28...

Trka za Veliku nagradu Rusije vozi se u nedelju u 14 časova, uz prenos na SK1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozberg ne staje, nova pobeda Nemca!

 

f1%20ros.jpg

 

Niko Rozberg vozi sezonu karijere! Četvrta trka - četvrta pobeda! Nemac konkurenciji nije dao ni delić šanse za uspeh. Niko Rozberg dominira! Nakon Mensela, Šumahera i Sene, Rozberg je tek četvrti vozač u istoriji Formule 1 koji je uspeo da zabeleži četiri vezana trijumfa na početku sezone. Rozberg je trku u Sočiju završio ispred Luisa Hamiltona, treću poziciju je zauzeo Rajkonen. Trku je obeležio i udes Sebastijana Fetela na samom početku. Ovom pobedom, sedmom uzastopnom računajući i proteklu sezonu, a ukupno 18. u svojoj karijeri, Rozberg je došao do 100. poena, i ima 43 više od Luisa Hamiltona. Treći u generalnom plasmanu je Kimi Rajkonen sa 43 boda, zatim sledi Rikardo u Red Bulu sa 36, a Fetel je peti sa 33 boda. Naredna trka je na programu 15. maja u Barseloni.

 

Generalni plasman vozača

1. Rozberg (Mercedes) 100

2. Hamilton (Mercedes) 57

3. Rajkonen (Ferari) 43

4. Rikardo (Red Bul) 36

5. Fetel (Ferari) 33

6. Masa (Vilijams) 32

7. Grožan (Has) 22

8. Kvjat (Red Bul) 21

9. Botas (Vilijams) 19

10. Verštapen (Toro Roso) 13

11. Alonso (Meklaren) 8

12. Magnusen (Reno) 6

13. Hulkenberg (Fors Indija) 6

14. Sainc (Toro Roso) 4

15. Perez (Fors Indija) 2

16. Baton (Meklaren) 1

17. Vandorn (Meklaren) 1

 

 

Rozberg: Vratiće se Luis

Vozač Mercedesa Niko Rozberg smatra da će se njegov timski kolega Luis Hamilton brzo vratiti u borbu za titulu. Nemac je dobio prve četiri trke u šampionatu Formule 1 2016, dok aktuelni šampion zaostaje 43 boda. ''Ovo je bio odličan vikend, vozilo je bilo fantastično. Od početka do kraja sam bio koncentrisan, jer kada usporite, onda počnete da pravite greške. Luis je obavio odličan posao, brzo se sa deseto popeo na drugo mesto. Prošlo je četiri trke od 21, Luis će se sigurno vratiti. On je motivisan, više nego ikada. Imamo neverovatna vozila i želimo da pobeđujemo'', rekao je Rozberg.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

f1%202016.jpg

 

Arivabene: Nije do sreće...

Jedan od čelnika Ferarija Mauricio Arivabene rekao je da ne veruje u slučajnosti nakon sudara Danila Kvjata i Sebastijana Fetela u Sočiju. ''Ne radi se tu o sreći, radi se o ljudskoj grešci. Ako bih morao da vam opišem našu sezonu, pa, mi smo tim koji ne voli da dođe do podijuma lako, volimo te obilaznice''. Pokušavajući da ''udari brigu na veselje'', Arivabene je dodao i to da se nada boljem u narednim trkama. ''Volim kada je ovakav problem više nego kada je do softvera i onda se parkiraju pored staze. Mislim da će biti bolje na narednim trkama, i da ćemo naučiti iz svega što nam se dešavalo'', rekao je Arivabene.

 

Volf: Hamilton imao sreće da završi trku

Toto Volf je posle trke u Sočio otkrio da je Luis Hamilton imao sreće što je uopšte došao na cilj. Niko Rozberg je zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu za početak sezone, a odmah iza njega na cilj je stigao Hamilton. ''Imao je problem na sredini trke, nismo mogli da identifikujemo šta je, opadao je pritisak, ali definitivno je bio problem i definitivno je i da je imao sreće što je završio trku'', rekao je Volf. Sa druge strane, Hamilton je rekao da je bilo vrlo moguće da se dobije ova trka i da je ovo vidan napredak u odnosu na prethodne mečeve.

 

Alonso: Šesto dokaz napretka

Fernando Alonso je bio zadovoljan nakon što su on i njegov Meklaren završili trku u Rusiji na šestom mestu. Alonso je propustio trku u Bahreinu, nije baš sve bilo kako treba u Kini, izgledalo je da neće ni u Rusiji, pošto je krenuo sa četrnaestog mesta, ali na kraju je uspeo da se popne na šesto. ''Na početku je bilo ludo, video sam bolide na sve strane i jedini cilj je bio da izbegnem. Trka je bila dobra, mislim da je vožnja i pozicija dokaz koliko smo napredovali'', rekao je Alonso. Podsetimo, Španac je pre nekih nedelju dana izjavio i to da bi u jednakom bolidu dobio svakoga od konkurenata u F1.

 

Raikonen: Bili smo brzi, ali...

Kimi Raikonen razočaran je što nije mogao da iskoristi brzinu svog Ferarija na Velikoj nagradi Rusije. Finac je bio treći u Sočiju u nedelju popodne. ''Naravno, ovo nije ono što smo želeli, pošto smo želeli da pobedimo. Pokušali smo, imao sam prilično dobar start i uspeo da prodjem Valterija Botasa u prvom krugu. Posle izlaska bezbednosnog vozila sa staze, nisam imao dobar tempo, ne toliko brz za Mercedes. Bili smo brzi, ali uz uštedu goriva, morali smo da preduzmemo određene mere'', rekao je Raikonen. Raikonen je gleda u leđa vozačima Mercedesa Niku Rozbergu i Luisu Hamiltonu i u generalnom plasmanu, ima 43 boda iz četiri trke, 14 manje od aktuelnog šampiona iz Britanije, a 47 manje od Rozberga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...