Jump to content
FAS Goran
stralis3

Fiat 500L 1.4 16v - jače se čuje pumpa goriva?

Recommended Posts

Pozdrav svim vlasnicima 500L-a.
Naime, na osnovu iscitavanja ostalih tema, shvatio sam da 500L-ovi imaju uglavnom slicne zackoljice i probleme, tako da verujem da je neko imao vec slicno iskustvo.

Pre neki dan, kada sam dao kontakt, primetio sam da u pumpa za gorivo ispusta cudan, zavijajuci zvuk...isto se ponavlja i kada se statrtuje motor. Auto normalno radi, prima gas, medjutim pored rada motora cuje se i zavijanje iz predela zadnjeg sica, glasno i veoma neprijatno. Osnovna pretpostavka mi je da je u pitanju pumpa za gorivo. U pitanju je ulazni 1.4 16v, auto je presao 38 000km. Obratio sam se ovlascenom serviseru, i nakon praznika vozim auto na proveru.

 

A u medjuvremenu, bio bih zahvalan da mi neko napise da li je imao slican problem, s obzirom da su mi iz servisa rekli da se vec desavalo na 500L-u.

Napomena: Auto nema TNG instalaciju.

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvuci kao da ce da baci kasiku brzo il kao da nema goriva, znaci ovo prvo :)

Nego, kad si uzeo Mikija, i sto te nema? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto je najcrnje, uvek je nagruvan gorivom i ne dam mu na rezu. Firmino je vozilo, pa sam ga parkirao "u stranu", a radim mojom prvom ljubavlju - desetkom.

Nemoj mi zameriti, nisam skontao ovo "Mikija", a sto se drugog tice, ako mislis na prisustvo forumu, osmatram redovno, ali retko pisem.:D

Pozdrav za Toplicu. ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primetio sam da mi se cuje zvuk neki cudan u kabini dok automobil radi, kao da dolazi sa zadnje klupe. Sumnjao sam na zvucnike (zvuk je zujanje). 

Napokon sam shvatio sta je. To je isti zvuk koji se cuje par sekundi kada date kontakt. Samo sto u mom slucaju to krene da se cuje opet kada se automobil startuje. Sta je taj zvuk? Mozete ga primetiti kada date kontakt, traje par sekundi i onda prestane. Da nije pumpa za gorivo? I sta moze biti problem da se cuje konstantno? Mozda hladnoca?

Auto mi je u garanciji, al trenutno nisam blizu servisa

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na kontaktu ako se čuje par sekundi zujanje i prekine se to je pumpa, relej je ugasi, kad startuješ auto konstantno se čuje tako da je pumpa.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ViktorBGDa li je to normalno? Jel ona mora da radi sve vreme ili motor sam vuce gorivo kad se upali? Mislim nije normalno da se cuje non stop, jel? Pre mi se nije cula, a zvuk je bas ono bolan. Mozda je relej crko pa non-stop radi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod tebe je električna pumpa goriva kao kod svakog injection motora, nije mehanička koja se koristi kod karburatora obično koja se nalazi u motornom prostoru. Radi uvek kada je motor upaljen pošto ona gura gorivo pod pritiskom. Nalazi se u rezervoaru i ako ti odatle dolazi zvuk onda je ona, relej nije kod rezervoara, on samo cakne kada daš kontakt, obično stoji negde kod kutije sa osiguračima ili na požarnom zidu. Ne znam kako je na 500l ali ne bi trebalo da se čuje previše glasno javiće se neki vlasnik tog auta u ovu temu nadam se. Ako je u garanciji odvezi da provere pumpu možda je zveknula, obično ako se vozi na rezervi nema dobro hladjenje pa hoće da se pregreva, hladi je benzin. Nadam se da sam ti pomogao.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ViktorBGHvala puno... Auto je retko vozen na rezervi... uglavnom tocim pun pa teram do lampice. mada par puta sam vozio sa ono minimumom minimuma...

naleteh na slican post, izgleda kao identican problem u temi na kojoj smo...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

jedini problem je sto se covek vise nije javio pa ne znamo da li je servis resio ili ne.

 

Ne cuje se kod mene ako to pitas, ako jos u garanciji pici u servis i ne brigaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamenjena pumpa goriva.. Majstor rekao da im je to falinka, al da rade bez problema, samo se  cuje jbg... tako da ako neko ima problem van garancije a ne smeta mu zvuk da zna. i zvuk se meni javljao samo kad je napolju hladno -5

Share this post


Link to post
Share on other sites

@despotbg

 

U kojem servisu si zamenio pumpu goriva? Ja sam isto tako vozio auto u januaru u AK Kole i tamo su mi rekli da to jeste falinka kod Fiata 500l, ali da najverovatnije fabrika neće prihvatiti zamenu. Kasnije su me nazvali i javili da dođem da preuzmem auto i da fabrika nije prihvatila zamenu pumpe, sa obrazloženjem da su velike hladnoće i da je normalno da se pumpa jače čuje.

 

Sada se pitam da li su se uopšte i obratili fabrici sa upitom za zamenu pumpe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...