Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

citroen%20c6%20499.jpg

 

Citroen C6 se ne proizvodi već nekoliko godina, ali francuski proizvođač je odlučio da oznaku C6 ponovo vrati u život.

 

citroen%20c6%2048.jpg

 

Ipak, novi Citroen C6 je namenjen samo kineskom tržištu, pri čemu je promocija ovog novog sedana za širu javnost održana na sajmu automobila u Pekingu (prodaja će međutim startovati u četvrtom kvartalu).

 

citroen%20c6%204999.jpg

 

Novi C6 (kodne oznake X81) je napravljen na PSA EMP2 platformi, dok će se za njegovu proizvodnju u Kini brinuti Dongfeng-PSA.

 

citroen%20c6%2049999.jpg

 

Dužina iznosi više od 5 metara, međuosovinsko rastojanje je 290 cm pa ne čudi najava o prostranom i komfornom enterijeru (u kome se ističu i digitalna instrument tabla, veliki ekran osetljiv na dodir, kožna sedišta...).

 

citroen%20c6%20499999.jpg

 

Što se motora tiče, pominje se 1.8 litarski turbo agregat sa 205KS i 280 Nm, u paru sa šestostepenim automatskim menjačem.

 

citroen%20c6%2049.jpg citroen%20c6%204999999.jpg

 

Novi C6 će imati i sestrinski model u okviru ponude DS brenda, najverovatnije pod nazivom DS9, a njega će od prvog kvartala 2017. godine proizvoditi Changan-PSA.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iskreno, meni bezveze. C6 od pre 10-ak godina mi je sinonim za luksuzni Francuski auto kao sto je nekada bila Ajkula. Ovo mi je...       bezveze

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam zasto, ali ovo me podseca na pokusaj onog sto je vw probao da uradi sa phaeton-om. Ford mondeo ce pre u ovoj klasi da izdominira po meni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Francuzi su završili sa proizvodnjom svojih automobila / Citroen definitivno / zaključno sa XM-om '90-ih. Jeste bio nepouzdan, ali bar poslednji francuz...originalan i otkačen kao DeLorean - sada prodaju samo imena, bolje neka se i automobili  zovu po onima ko ih i pravi,  da vlasnici shvate šta voze i ne čude se nekim kvarovima koje čak ni Zastava nije sebi dozvoljavala.. nekako ti lakše padne kada te izda .. Dongfeng, Samsung, Oyak, Lada, Dacia, Revoz :)

 

Inače kod italijana je izgleda ipak postojao drugačiji pristup istoj temi,  ja u stvari vozim Tofas, ali stalno viđam novije zarđale Dačije dok čekam da moj turčin počne da truli ....i opet merkam Tofas... Tipo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi veliki Citroen za dve godine

 

citroen 6 1.jpg

 

Iz Citroena su još ranije stizale vesti da će za nekoliko godina na tržište lansirati novi veliki model, koji će predstavljati zamenu za nekadašnje modele C5 (ukinut 2017. godine) i C6 (izbačen iz ponude još 2012. godine). Dakle, očekuje nas automobil čiji spoljašnji izgled će velikim delom biti inspirisan Cxperience conceptom (predstavljen 2016. na sajmu u Parizu), uz moderno dizajniranu i prostranu unutrašnjost koja će putnicima nuditi vrhunska udobnost. Naravno, podrazumevaju se veliki ekran osetljiv na dodir, kao i brojni bezbednosni i sistemi asistencije vozaču.

 

citroen 6 11.jpg

 

Podsećanja radi, pomenuti Cxperience concept je dugačak 485 cm i ima međuosovinsko rastojanje od 300 cm. U Citroenu sa novim velikim modelom pre svega ciljaju na kineske kupce budući na značaj tog tržišta za francusku marku. Zato i ne bi bilo iznenađenje ako njegova svetska premijera bude održana na sajmu u Šangaju 2021. godine. Ranije se pominjalo da bi u ponudi trebalo da se nađe i plug-in hibridna verzija, dok nove glasine kažu da moženo očekivati i potpuno električnu varijantu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: 2006. Citroen C6

 

Od 2005. do 2012. godine ovaj auto je bio najskuplji Citroen  - njihov rival Mercedesovoj E klasi....ali, čudan rival. :D Toliko čudan da ga faktički jedino po tome i pamtimo danas. Bio je zvanično vozilo predsednika Francuske, ali mu ni to nije pomoglo da se značajnije prodaje. Pogledajte koje je to njegove osobine i karakteristike izdvojio Doug:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste, bilo je naravno, poprilicno komplikovan proces. Aparat na stativu, pa posebna fotka za pozadinu, za stranicu, za prednjicu/zadnjicu, itd, pa posle sve to selektivno spojeno u jednu fotku... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...