Jump to content
FAS Goran
milan81

Beranovac 2016. trkanje i na 402m?

Recommended Posts

Sada sam video da se na Beranovcu tera 402, 16 i 17 ovog meseca,ima li neko preciznije informacije o cemu se tacno radi?

A spominju brdo i reli Beranovac, trebalo je da se vozi 23 i 24 04 ali je promenjeno zbog izbora?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ide li ko danas na trke?Klinja i ja se spremamo da krenemo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stigli na Beranovac,ulaz 400din po osobi,za dete do12g i za auto gratis ulaz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poz za kolegu Siktera...on ce nabaciti bolje slike,ove od mene samo sto mi je bilo tu u blizini jer nisam mogao dalje od klinca....

 

zza2116.jpgzza2117.jpgzza2118.jpgzza2119.jpg

zza2120.jpgzza2121.jpgzza2122.jpgzza2123.jpg

zza2124.jpgzza2125.jpgzza2126.jpgzza2127.jpg

zza2128.jpgzza2129.jpgzza2130.jpgzza2131.jpg

zza2132.jpgzza2133.jpgzza2134.jpgzza2135.jpg

zza2136.jpgzza2137.jpgzza2138.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obzirom da smo samo jednu trku gledali celu, nemam nešto puno slika, ovo je sve :rolleyes: 

 

Felne i gume na jugićima sa tvoje prve dve slike ja montirao :D 

 

_MG_5373.JPG_MG_5376.JPG_MG_5377.JPG

_MG_5378.JPG_MG_5379.JPG_MG_5380.JPG

_MG_5384.JPG_MG_5385.JPG_MG_5386.JPG

_MG_5388.JPG_MG_5391.JPG_MG_5394.JPG

_MG_5396.JPG_MG_5397.JPG_MG_5398.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sezona se nastavlja u Kraljevu

 

kv%202016.jpg

 

Nakon kružne trke na beogradskom Ušću u kojoj je učešće uzelo oko 70 takmičara, sezona se nastavlja na Beranovcu, koji se nalazi u blizini Kraljeva. Kao i uvek do sada, automobilisti će i ovog puta voziti veliki krug. Kako se navodi na sajtu SAKSSa, i pored brojnih problema i opstrukcija, šampionat se uspešno nastavlja. Trka je zakazana za 17. i 18. septembar 2016. godine, a do kraja šampionata voziće se još jedna trka u Kraljevu 8. i 9. oktobra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beranovac u znaku kašnjenja i čekanja

 

beranovac%201.jpg

 

Pretposlednje izdanje šampionata Srbije u automobilizmu na kružnim stazama koje je održano na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac, tik nadomak Kraljeva, ostaće upamćeno po ozbiljnom kašnjenu komplet programa i prilično nezanimljiv trkama po divizijima, čast izuzecima. Kada se program, tačnije satnica koncipira tako da se sve podredi jednom čoveku koji će doći da označi početak takmičenja, a isti ne može pre 14 časova, onda ima da se čeka. I tako, jer smo svi bili u take mogućnosti, siti smo se načekali i slabo šta od dobrih duela videla na stazi, opet čast izuzecima. Biće da se razlog za nedostatak duela krije u činjenici da je tokom obaveznog brifinga u subotu mlađani Radojković pitao kako se tačno, odnosno pravilno pretiče konkurent na trci!!!

Sve u svemu, pomeuti srednoškolac rutinski je odradio mali N i popravio bodovni saldo. Jedina neizvesnost tokom trke pomenute klase viđena je u okršaju za treću poziciju između Zorana Milisavljevića i Đorđa Rakića. Istini za volju Aleksandar Marinković i Luka Kotorečević su se nadmetali za poziciju šest. Ostali na po par dužina razmaka između automobila i tako u krug!!! Da diviziju sačinjavaju klase, to je verujem svima poznato, a da na trci staratuju dve divizije, kao što je danas viđeno na Beranovcu, zahteva novi naziv, možda MEGA divizija. Naime, da budemo sasvim precizni u divizijama 1 i 2 kako stoji na rezultatima vozilo je ukupno 16 takmičata u klasama: 3, 4, 5, 9 i 10. Od toga čak sedam, skoro pa pola, nije stiglo do cilja, a što je i najgore nemaju ni dovoljan broja krugova (80% ili u ovom slučjku 10 krugova) da bi se domogli bodova. Finale je pripalo Hibridu na čiji se start dobarno čekalo. Na kraju Nastasijević i Tošić nisu mogli ozbiljnije da naude Davidosvakom koji je trijumfovao. 

Konačni rasplet u svim klasama sledi za tri nedelje isto na Beranovcu. Napomena, drugog vikenda oktobra, uveliko je kalendarski jesen, drugim rečima mrak ranije ''pada'', a prilogođavanje satince moglo bi da se uskladi sa situacijom, bez obzira na rang zvanice koja će nas udostojiti sa nekoliko biranih reči koje se završavaju sa ''trke mogu da počnu''…

 

Nezvanični rezultati po Divizijama:

Divizija 3 - Trka

Divizija 4 - Trka

Divizija 5 - Trka

Divizija 1 i 2 - Trka

 

Radojković na korak do titule u klasi mali N

Aleksa Radojković u aktulenoj sezoni šampionata Srbije na kružnim stazama, takmičarski vikend pre kraja, ima toliku bodovnu prednost u klasi mali N, da je praktično na korak do osvajanja još jedne u nizu titula u 2016. godini.Posle trke na Beranovcu koja je održana minulog vikenda učenik srednje škole samo je učvrstio poziciju u klasi.

 

155089-Aleksa-Radojkovic.jpg

Foto: T. Cvijović

 

- Posle uspešno odrađenih kvalifikacija tokom subotnjeg dana i osvajanja pol pozicije, istu mi nije bilo toliko teško da zadržim na startu nedeljne trke, odnosno da je uspešno sačuvam tokom 12 krugova koliko se vozi po Pravilniku takmičenja. Konkurencija je bila na visni zadatka, što meni pobedu čini dodatno dražom, ali jednostavno nisu imali nikakvih šansi, ni da mi se približe, a ne da probaj da me prestignu. Drugim rečima sve sam bliži šampionskoj tituli – jasan je Radojković.

Finale šampionata na krugu zakazano je za drugi vikend oktobra takođe na Beranovcu. U pitanju je dupli program, odnosno voziće se dve odvojene trke. - Trenutno imam 35 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog kolegu, tako da imam sasvim pristojnu bodovnu zalihu. Potrebno je da rutinski odradim obe trke i domognem se titule. Međutim, kako zbog našeg običaja u klubu, tako i zbog publike za koju sigurno znam da uživa u okršajima tokom trke klase mali N, voziću kako da mi treba svaki bod – dodao je srednjoškolac. Pre overe titule na krugu u vikednu pred nama na kartodromu Ada Huja, Radojković vozi za zvanje najboljeg u klasi 5, karting šampionata Srbije. - Ne bih da zvučim hvalisavo, ali to će biti još jedna u nizu titula za ovu sezonu. Karting još uvek vozim jer to moja prva ljubav i uvek mi pruža novi izazov i uživanje. Ujedno mi dobro dođe da između takmičarskih vikenda u automobili odradim po koji u kartingu, kako bih ostao u formi – slovi Aleksa Radojković.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupla trka za vikend na Beranovcu

 

beranovac.jpg

 

Beranovac kraj Kraljeva će ponovo ugostiti najbrže automobiliste na krugu. Vozači će nastupati podeljeni u pet divizija. Najbrojniji će biti vozači Zastave Yugo, podeljeni u dve klase - Mali N i Hibrid. Brojni će biti i vozači Zastave - Fića Kup, a nešto manje vozila biće u divizijama koje voze vozila zapremine do 1.400, 1.600 i 2.000 kubika. Za Beranovac je planiran dupli program. U subotu će u 09:00 izaći prvi automobili na stazi. Svaka divizija voziće po dva treninga, a start prve trke - Fića Kup, planiran je za 11:45, naredna klasa startuje u 13:00 i tako redom. Ista satnica primenjivaće se i u nedelju, kada će svaka klasa voziti i drugi trening. Kao i uvek do sada, na auto trkama se vozi takozvani ''Veliki krug'' dug 5.250 metara. Širina staze varira od 7 do 8 metara i vozi se levi krug. Propusna moć staze je 32 vozila.

  • Nakon šest odvozanih trka na krugu, u klasi 1 - Mali N, Aleksa Radojković nalazi se na vodećoj poziciji sa 135 poena. Ristić Đorđe ga prati sa 100 poena, dok Petar Jovanović ima 92 poena i nalazi se na trećem mestu. Kako se za pobedu dobija 25 poena, a do kraja šampionata imamo još tri trke na brdu, teoretski se za titulu mogu boriti i Luka Kotorčević i Zoran Milisavljevića koji se nalaze na pozicijama četiri i pet, sa 89, odnosno 65 poena. Unutar klase boduju se i Juniori, a prva trojica među njima su Radojković, Ristić i Kotorčević.
  • Nastasijević Dušan nalazi se na čelu generalnog plasmana klase 2 - Yugo Hibrid, sa osvojenih 138 poena, a prate ga Časlav Tošić sa 109 i Viktor Davidovski sa 105 poena. Lazarević Jovan koji ima 87 poena još uvek teoretski može ugroziti Nastasijevića u borbi za titulu.
  • Napeto će biti i u klasi 3 - 1400 N. Vojnović Radmilo sakupio je do sada 145 poena i nalazi se na prvoj poziciji, dok ga Mirko Deretić prati sa samo 3 poena zaostatka. Jevtić Srđan nalazi se na trećoj poziciji i ne može ugroziti prvu dvojicu u borbi za titulu.
  • U klasi 4 - 1400 E1, Savić Nenad sakupio je najviše poena na krugu - 104, ali je Zahirović Mario odvezao i jednu brdsku trku i sada broji 115 poena. Dejan Ilić nalazi se na trećoj poziciji sa 41 poenom i ne teoretski se može umešati u borbu za titulu.
  • U klasi V - 1.600 Supe Sport Petković Dušan ima 30.5 poena, Brkić Uroš sakupio ih je 28, dok Marinković Aleksandar ima 27.5 poena. U grupama N i A do 2000 kubika Vladimir Zečević je jedini vozio i ima 12.5 poena.
  • Vozači koji voze automobile zapremine do 2.000 kubika podeljeni su u tri klase. Pored klase 7 u kojoj je Zečević, klasu 8 čine vozila grupe E1 i među njima najviše poena ima Vladan Kostić - 34, prate ga Nemanja Milovanović sa 28 i Miodrag Marinković sa prikupljenih 12.5 poena.
  • Najpopularnija je svakako klasa 9 - 2.000 SP u kojoj Mirko Milovanović do sada ima 142 poena. Prate ga Dragan Stojković sa 111 i Darko Božilović sa prikupljenih 94 poena. U borbi za titulu je i Aleksandar Tošić sa 87 poena.
  • Fićisti su podeljeni u dve kategorije - Kup 1 i Kup 2. U kupu 1 Savo Jančević ima 135 poena, a prate ga Marko Pavlović sa 112 i Ivan Maganić sa 103. Simić Milen prikupio je do sada 89, Bojan Filipović ima 75 poena, Jović Radoslav 58, a Miletić Dejan 28 prikupljenih poena. Radiša Radisavljević ima 129 poena i nalazi se na prvom mestu Kupa 2, a prate ga Nikola Ekmeščić sa 66,5, Aleksandar Japundžić sa 25 i Dimitrije Ilić sa 15 poena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...