Jump to content
FAS Goran
gomba34

Fiat Bravo 1.6 - ne pali ventilator hladnjaka

Recommended Posts

Pa slika je približna realnoj, a šta je relej 124?Pitam zato što ako nije neki neophodan za rad auta mogao bi da se proba umesto ovog 122 pošto mislim da su isti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da se menjaju prva 2 koja su za brzine ventilatora..Nemaju iste pinove..Prvi ima 4 dok je drugi sa 5 pinova različito raspoređeni..Taj rejel što pitaš je za kompresor klime..

Ispitivanje releja se vrši tako što se na kontaktima broj 85 i 86 propusti  12 volti napona i ako cakne ok je..Elektromagnet odradio poso i napravio stujno kolo..

Edited by kreator

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, kreator said:

.Releje sam proveravao ispravni su.

Izvini ovu rečenicu sam prevideo, onda ostaje neki osigurač da je neispravan

1 hour ago, kreator said:

.Releje sam proveravao ispravni su.

Izvini ovu rečenicu sam prevideo, onda ostaje neki osigurač da je neispravan

8 minutes ago, kreator said:

Ispitivanje releja se vrši tako što se na kontaktima broj 85 i 86 propusti  12 volti napona i ako cakne ok je..Elektromagnet odradio poso i napravio stujno kolo.

ovo jeste tačno ali između 87 i 30 u tom momentu treba da bude kratak spoj a ako su ta dva kontakta nagorela ništa od tog:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto znate da je petljano oko instalacije hladnjaka na mom Bravu , kupio sam drugu instalaciju, ali ni ona ne odgovara jer je na njoj veliki crni dzek koji je kod mene kod instalacije koja izlazi iz Ecu-a. Princip prve brzine mislim da sam skontao. Plus sa akumulatora ide preko osiguraca do releja, koji dalje vodi do ventilatora koji je povezan sa termodavacem u hladnjaku koji ga pali, i reostatom koji kontrolise njegovu brzinu od zavisnosti od toplote hladnjaka. Sve to predpostavljam da pali 12v sa Ecu-a koji kada se da kontakt spaja relej koji dalje propusta struju sa akumulatora, i sve to ceka da termodavac spoji na temperaruri od 87 do 92???

Sad mene zanima kako da osposobim i drugu brzinu, koju predpostavljam pali Ecu kada termodavac na termostatu dobije 105c preko drugog 12v voda koji napaja drugi relej koji je direktno spojen na ventilator bez reostata na max obrtaje. Potrebno mi je da ako neko zna koje su to zice da mogu sve to lepo da povezem. 

Edited by Reloaded92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...