Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Bahrein 2016.

Recommended Posts

Vrućina i još vrelije gume

 

rozberg%20aus.jpg

 

Formula 1 dolazi u daleki Bahrein posle gostovanja u Australiji, a pitanje je isto kao i prethodne dve godine pred svaki trkački vikend. Da li neko može da ugrozi Mercedes? Ovo je staza koja odgovara Ferariju, iz italijanskog tima najavluju da će baciti sve karte na napad, pa ćemo videti. Malo im je nedostajalo i sreće u prvoj trci, ali obično se to vrati tokom sezone. Luis Hamilton je bio drugi u Australiji, što je bila njegova već četvrta trka bez pobede. Britanac je rekao medijima da je spreman za osvetu i da nikada u karijeri nije imao veći motiv da pobedi. Bolid i hrabrost ima, u to ne sumnjamo. Ipak, sve je to zasenila vest da Fernando Alonso neće voziti ovu trku. Ipak nisu povrede posle teškog udesa u Australiji bile baš tako bezazlene, pa su mu doktori zabranili učešće. Još jedno zanimljivo pitanje pred Bahrein je: može li Has ponovo onako dobro da se pokaže?

Bahrein je prva staza napravljena u ovom delu sveta i oni imaju pravo veta na svaki sledeći projekat u ovom regionu, tako da su oni dali zeleno svetlo za Abu Dabi. Staza je duga 5.412 kilometara, ima 15 krivina, a najbrži krug izvozio je Kimi Raikonen prošle godine.

 

Alonso progovorio: Pluća, rebra...

Fernando Alonso je konačno progovorio i otkrio zašto ne vozi na Velikoj nagradi Bahreina. ''U nedelju sam bio OK, izašao sam iz bolida, osećao sam samo bol u kolenu, sve ostalo je bilo OK, doktori su mi dali slobodu da napustim stazu''. Ali, onda se situacija okrenula. ''U utorak sam počeo da osećam bolove u grudnom košu. Doktori su otkrili frakturu dva rebra, i da je jedno plućno krilo kolabiralo. Ništa strašno, ali dovoljno da ne vozim u Bahreinu'', rekao je Alonso.

 

Rozberg dominantan u Bahreinu

Niko Rozberg je imao najbolje rezultate i na prvom i na drugom treningu, iza sebe je ostavio timskog kolegu i aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona. Treninzi u Bahreinu voženu su u idealnim vremenskim uslovima, a veći intezitet saobraćaja viđen je na drugom u kom su svi vozači koristili supermeke gume postavljajući rezultate koji su pravo merilo vrednosti za kvalifikacije. Jedini izuzetak bio je Sebastijan Fetel, jer je vozač Ferarija imao kvar u poslednjoj fazi treninga, pa sa dozom neizvesnosti očekuje nastavak vikenda. Treće mesto na drugom treningu osvojio je Dženson Baton iz Meklarena što je i najprijatnije iznenađenje, s obzirom da je britnaski tim podigao formu u odnosu na prethodnu sezonu. Trku u Bahreinu preskočiće prvi vozač Meklarena Fernando Alonso, koji je zbog povrede rebara na prvoj trci u Australiji dobio preporuku da se ne takmiči, pa ga je za upravljačem Meklarena zamenio mladi Belgijanac Štof Vandorne. Na četvrtoj poziciji bio je mladi Maks Ferštapen iz Toro Rosa, dok je dvojac Ferarija Rajkonen Fetel, trening završio na petom i šestom mestu. Na sedmoj poziciji se našao Kvjat iz Toro Rosa, osmi je bio Botas iz Vilijamsa, deveti Rikardo iz Red Bula i deseti Masa iz Vilijamsa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

===========================

 

Hamiltonu pol u Bahreinu

 

hamilton%20pol.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa i aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton osvojio je pol-poziciju na drugoj trci sezone, Velikoj nagradi Bahreina. On je u kvalifikacijama bio brži od timskog kolege Nika Rozberga za svega 0.077 sekundi. Velika borba je viđena između dva Mercedesa i njihovih ljutih rivala iz Ferarija, ali ni Sebastijan Fetel ni Kimi Raikonen nisu uspeli da ugroze vodeći dvojac iz prošle sezone. Nemac je na kraju završio kao treći, dok je Raikonen startovati u nedelju sa četvrte pozicije. Danijel Rikardo je bio peti, ispred tandema Vilijamsa Valteri Botas - Felipe Masa. Osmi je Niko Hulkenberg. Trka u Bahreinu vozi se u nedelju u 17 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakve gluposti od kvalifikacija,pa ko je ovo smislio taj je teski debil,normalan covek tako nesto nemoze da izmisli

jest da je Luis uzeo pol 3 minute pred kraj kvalifikacija,al imao je ferari sansu da ugrozi mercedes koji je za nijansu brzi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bar jurcaju. Malo da se doradi i valja će.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozbergov start iz snova, Fetel odustao

 

147205-f1%20bahrein.jpg

 

Nemac Niko Rozberg ostvario je pobedu na trci za Veliku nagradu Bahreina. Vozač Mercedesa slavio je i u drugoj trci u sezoni na stazi Sahir u vremenu 1:33:34.696, deset sekundi ispred drugoplasiranog Kimija Raikonena u Ferariju i klupskog kolege Luisa Hamiltona. Najviše uzbuđenja bilo je na samom početku trke. Prvi vozač Ferarija, četvorostruki šampion Sebastijan Fetel, morao je da odustane još u krugu za zagrevanje jer mu je motor otkazao. Ništa manje zanimljivo bilo je na samom startu. Luis Hamilton je loše krenuo, izgubio pol poziciju od Nika Rozberga, a potom došao u kontakt sa Valterijem Botasom, posle čega je oštetio prednje krilo i završio na devetoj poziciji. Svetski šampion se ipak brzo oporavio i posle nekoliko krugova odličnom vožnjom došao na treće mesto. Pokušao je da se upusti u borbu za viši plasman, ali su Rozberg i Raikonen bili perfektni i Britanac na kraju nije mogao više od poslednjeg mesta na pobedničkom postolju. Rozberg je u Bahreinu ostvario peti uzastopni trijumf i u generalnom plasmanu vodi sa 50 bodova, ispred Luisa Hamiltona sa 33 i Danijela Rikarda sa 22 boda.

Treća trka na programu je 17. aprila u Šangaju za Veliku nagradu Kine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bila je odlična trka, zanimljiva od početka do kraja sa puno preticanja. Sigurno bi bila još bolja da je Fetel učestvovao. Ovako je Ferari pokazao da najzad kapira taktiku sa gumama.

Inače Grožan se lepo trkao i polako sazreva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao i svima, i meni su Manor i Haas pozitivno iznenađenje. Možda Manor, tj. njegovih jedno 5 koraka bolje trkanje nego prošle godine najbolje pokazuje šta znači Mercedes motor. Može Ferrari do sutra da se trudi sa aerodinamikom, izgleda je glavni problem što Mercedes daje znatno više KS. Ne malo više što se odavno zna da Mercedes ima, nego znatno...toliko da vozač i/ili aerodinamika ne mogu to da nadokande. Toliko je Manor napredovao, a plus šanse nema da Hamilton ima isti motor iza sebe kao i vozači Manora, tj. Hamilton ima još bolji. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HAAS, evropski stručnjaci, američki gazda, iskustvo u nascaru i vozač željan postolja. Samo nek nastave ovako.

Mnogo sam se iznervirao zbog Fetela što je odustao na početku, bila bi trka mnoogo jača. Kimiju jednostavno fali nešto....

I dalje sam stava da mercedes forsira Hamiltona u odnosu na Rosberga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne ne, Hamilton je vrhunski vozač, ali neke stvari su evidentne. U ovoj trci je bio žrtva nekih okolnosti koje tim nije uspeo da ispegla.

Rosberg je ušao u mercedes kao perspektivan vozač i NEMAC u nemačkom gigantu. Ali treba se setiti da kad je počeo pokazivati zube i ugrožavati Hamiltona ( višestrukog prvaka) i kako je Britanac sve češće kukao timu preko radi veze i na najmanju sitnicu u vezi Rosberga.A Rosbergu su zamerali na manjku srčanosti itd. Ali kad god je Nemac pripretio na stazi, bio je ukoren od tima u vidu zamene guma itd.

Pošto je prošlu sezonu Rosberg, vidno iznerviran, završio, i nije mogao da sakrije svoje nezadovoljstvo plasmanom i tretiranjem u timu, nešto je valjda i naučio, da mora da da sve od sebe i da ignoriše Engleza, dobio je novu armiju navijača, pogotovo svojih zemljaka, što mu sad daje vetar u leđa, a i svi znamo kako Nemačka vlada stoji iza svojih sportista , pogotovo posle Šumahera (treba ga neko naslediti).

Inače, pošto pratim F1, sa manjim prekidima, od '88-'89 pa do danas, ovakve situacije sa favorizovanjem vozača nisu usamljene, setimo se samo Mase(večiti drugi) i Šumija. Ali Šumi je pokazao kvalitet a Masa je i posle Šumija ostao.......

Elem, Rosberg je pokazao zube i nema respekt prema Hamiltonu i samo tako može tas na vagi AMGa izjednačiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozberg je taj koji je kukao kao piTčkica. Zapomagao i bio kvaran u duelima. Seti se onog namernog bušenja gume u SPA.

A što se tiče ekipe mislim da je daleko više favorizovan Rozberg od strane nemačkog tima. Srećom Hamilton je bio daleko brži vozač i osvojio titulu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma Hamilton je mnoogo kompletniji vozac os rozberga,al eto imao je srecu na zadnjih 5 trka,a svaka cast Kimiju,njegova najbolja trka od kako se vratio u ferarri,brz je ferarri,al ipak Mercedes je malo brzi i pouzdaniju,zao mi Fetela sjeba mu se motor inace ko zna sta bi bilo do kraja trke,jeste u pravu ste Ferari pocinje polako da radi taktiku sa gumama i pikiranjem kad je najbolje vreme i krug za zamenu guma i koje montirati.Ferari ove godine ako nebude nekih tehnickih kvarova i odustajanja i samo timskim radom,mogu doc do vise pobeda,

Svaka cast ekipi HAAS,imaju sjajnog vozaca,Grozan je sazreo da bude vrhunski vozas i plus sto ima sjajan auto,Gutjerez tek treba da pokaze sta ume 

A Manor je dooosta napredovao zahvaljujuci Mercedes motorima,kao i sjajnom aktuelnom DTM sampionu Paskalu Verlhlenu koji vozi ove godine vozi za Manor

Reno je brz,al na ove dve trke nije dosao do izrazaja po petformansama,dok je RedBul bas brz,al imaju i sjajne vozace,dok mi Reno bas i nema p meni sjajne vozace il se ja varam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko je počeo u Ferariju da prati vremena i saobraćaj na stazi. Brzim reagovanjem naterali su Mercedes da koriguje taktiku.

Reno je rekao da mu treba bar dve godine kako sustigao timove sa vrha.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rozberg je taj koji je kukao kao piTčkica. Zapomagao i bio kvaran u duelima. Seti se onog namernog bušenja gume u SPA.

A što se tiče ekipe mislim da je daleko više favorizovan Rozberg od strane nemačkog tima. Srećom Hamilton je bio daleko brži vozač i osvojio titulu.

 

To je dokaz koliko je Rosberg pukao, jer je imao protiv sebe odličnog Hamiltona i sve je bio nervozniji, kako se šampionat bližio kraju.Tome su doprinele i neke "naredbe" iz boxa u toku šampionata.

Na jednom forumu sam se kladio za prošlu sezonu, da će Rosberg osvojiti šampionat ali ako izdrži psihički, što naravno nije uspeo.

Ferari bi češće trebao da povlači ovakve taktičke poteze u boxu, pa čak i hazarderske ako misle da ugroze mercedes.

Nekad su to radili doktorski.

Reno nema nikakve šanse ove godine. Mislim da im je izbor vozača loš kako za trke tako i za razvoj bolida. Šasija im je, bar ja tako mislim, loša. RED Bull ima njihov agregat i svoju šasiju i razlika je očigledna.

Honda me ubija u pojam koliko su loši, a jedva sam čekao da se vrate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa to i kazem Reno,ok tek pocinje razvoj,al nema dobre vozace,ona dvojica su samo prosecni,pa da im je mladi verstapen u bolidu,sta bi bilo,A sto se tice Meklaren honda,pa rezervni vozac dosta bolji i agresivniji nego od ova dva svetska sampiona,cak uzeo i poen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...