Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Fiat Talento - naslednik modela Fiat Scudo

Recommended Posts

Linija Fiat Professional ima mnogo Talenta

 

fiat%20talento.jpg

 

Za svoje novo vozilo, Fiat Professional odabrao je ime u skladu sa tradicijom, koje, podsećajući na naziv antičkog novčića, dočarava koncept visoke vrednosti i kombinuje vodeću nosivost u klasi sa izvrsnom kompaktnošću i agilnošću. To liniju Fiat Professional čini još konkurentnijom kada su u pitanju opseg vožnje i broj primenljivih rešenja. 

 

Fiat Professional predstavlja Talento, model koji je, zahvaljujući velikoj nosivosti, idealan saradnik za profesionalce koji se kreću po gradskim ulicama, kao i za one na otvorenim putevima. Model se odlikuje svestranošću i mogućnošću prilagođavanja najrazličitijim potrebama kupaca. Njegovo ime – Talento – dočarava urođeni kvalitet i koncept visoke vrednosti, podsećajući na naziv antičkog novčića, u skladu sa najboljom tradicijom brenda Fiat Professional. Ime nosi veliku simboličku vrednost i upućuje na mogućnosti i sposobnosti vozila i – ukratko – na njegov talenat. Sve njegove funkcije su od suštinskog značaja za odgovor na izazove budućnosti.
Kada je reč o stilu, novi Talento se odlikuje kompaktnošću i skladnim proporcijama: izdužen vetrobran je funkcionalno spojen sa kratkom haubom, tako da prednji deo vozila ostavlja impozantan ali dinamičan utisak. Horizontalna struktura, sa smelim, jasnim linijama, u skladu sa duhom nove game Fiat Professional povećava širinu i nosivost vozila, što je jasno sugerisano četvrtastim oblikom zadnjeg dela, istovremeno prenoseći ideju dinamičnosti i stabilnosti. Novi model je izveden sa pouzdanim, snažnim i štedljivim turbo i twin turbo dizel motorima, koji isporučuju do 145 KS. Linija novog modela Talento predstavlja vezu između modela Doblò Cargo i Ducato i uvećava opseg kapaciteta i dužina tovarnog prostora u ponudi game Fiat Professional, dajući sveobuhvatne, zadovoljavajuće odgovore na sve potrebe poslovnog prevoza tereta. Kao rezultat, dobijeno je funkcionalno vozilo koje maksimizuje rad, vreme i prihode, fokusirajući se na stvarne potrebe kupaca, kroz čitav niz verzija, uključujući kombi vozila, minibus verzije, kamionete i vozila sa ravnim platformama. Talento – sa jednostavnom, kompletnom linijom – i Fiat Professional – sa sveobuhvatnim linijama modela i organizacijom prilagođenom profesionalcima – zadovoljavaju sve potrebe kupaca koji traže sve specifičnija rešenja. 

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzeo je sada i kombije :) da testira na svoj prepoznatljiv način: 

 

Autogefühl: Test Fiat Talento

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Talento Sportivo

 

Fiat Talento Sportivo.jpg

 

Fiat se potrudio da i vozilo kao što je Talento može da izgleda atraktivnije. Naravno, ne treba očekivati čuda, ali ovakav Talento Sportivo ipak privlači pažnju, zahvaljujući između ostalog i mat crnim alu točkvoima od 17 inča, crnoj bočnoj zaštiti, zatamnjenim kućištima prednjih svetala, kao i izmenjenim prednjim branikom sa mat crnim donjim delom i crvenom linijom. Takođe, promena ima i na oslanjanju pa je Talento Sportivo napred niži za 28 mm a pozadi za 18 mm. Za pogon se brine 1.6 litarski turbo-dizel motor sa 125KS i 320 Nm ili sa 145KS i 340 Nm. Cene za ovaj model sa osam sedišta u Nemačkoj startuju od 39.901 evro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

kako švabe sredjuju Fiat,irmscher tuning kuca,koja je vecinom radila Opel,sad evo odradili Talenta

Odlican je

Fiat-Talento-Sportivo-Shuttle-fotoshowBig-278c316e-1232996.jpg

Fiat-Talento-Sportivo-Shuttle-fotoshowBig-20467496-1232992.jpg

Fiat-Talento-Sportivo-Shuttle-fotoshowBig-bee0c630-1233002.jpg

Fiat-Talento-Sportivo-Shuttle-fotoshowBig-e41ad679-1233007.jpg

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Irmscher Fiat Talento Sportivo Shuttle

 

irmscher talento 11.jpg

 

Irmscher, nemački specijalista za doterivanje Opelovih modela, u svojoj gami već duže vreme ima i program za modifikaciju Vivara, a sada je paletu proširio i paketom za Vivarovog rođaka to jest za Fiat Talento sa 7 sedišta.

 

irmscher talento 111.jpg

 

Irmscher je Fiat Talento Sportivo Shuttle predvideo novi prednji spojler i pragove, alu točkove od 18 inča, bočne grafike, zadnji krovni spojler, izduvni sistem od nerđajućeg čelika, modifikovano oslanjanje (vozilo je niže za 25 mm), kao i doterani enterijer.

 

irmscher talento 1111.jpg

 

Takođe, nude se i paketi za pojačanje 1.6 MultiJet i 1.6 EcoJet motora, dok cene u Nemačkoj startuju od 46.070 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2020. Fiat Talento

 

fiat-talento 004.jpg

 

Fiat je izvršio određene izmene na modelu Talento, pre svega što se tiče game motora i infotainmenta. Najvažnija novost je 2.0 EcoJet dizel motor (zadovoljava Euro6d-Temp standarde), koji pruža više snage i do 11 odsto manju potrošnju u odnosu na raniji 1.6 motor. Kupcima je 2.0 EcoJet dostupan u verzijama sa 88 kW/120KS i 320 Nm, 107 kW/145 i 350 Nm, kao i 125 kW/170KS i 380 Nm obrtnog momenta.

 

fiat-talento 003.jpg

 

Takođe, u gami je i 1.6 EcoJet dizelaš sa 70 kW/95KS i 260 Nm obrtnog momenta.

 

fiat-talento 002.jpg

 

U unutrašnjosti Talenta modelske godine 2020 se ističe 7.0-inčni inch infotainment sistem, uz Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth i DAB radio.

 

fiat-talento 001.jpg

 

2020 Talento je na raspolaganju u više karoserijskih oblika, sa standardnim i povišenim krovom, u dve dužine i sa dva međusoovinska rastojanja. U zavisnosti od verzije, raspolaže sa 5.2 do 8.6 kubnih metara unutrašnjeg prostora, nosivost iznosi do 1.266 kg, a zahvaljujući sklopivom suvozačevom sedištu može da preveze predmete dugačke od 3.75 do 4.15 metara (ovaj poslednji podatak važi za verziju Talenta sa dužim međuosovinskim rastojanjem).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Talento MY 2020 je stigao - savršena kombinacija agilnosti i performansi

 

Fiat Talento 05 2020.jpg

 

Ovaj model brenda Fiat Professional je unapređen kako bi iznova dokazao svoju moć po pitanju kapaciteta nosivosti i udobnosti, sa novim enterijerima, novim motorima Euro 6D i novom tehnologijom povezanosti.

 

fiat-talento 04 2020.jpg

 

Novi Talento, model za 2020. godinu je stigao, sa 2.0 motorom Euro 6D normi i mnogo novih funkcija u kabini, uključujući ekran osetljiv na dodir od 7 inča, preko kog se upravlja sistemom za  informacije, zabavu i navigacijom. Sistem je kompatibilan platformama Apple CarPlay i Android Auto preko prateće aplikacije. Osobine koje ga čine savršenim vozilom - saradnikom za profesionalce u gradskim sredinama i van njih, poput najbolje nosivosti u klasi i funkcionalnosti kabine sada su i potvrđene. Inovacije na modelu MY2020 će zasigurno doprineti konsolidaciji uspeha ovog modela koji je tokom prvih šest meseci prošle godine zabeležio rast prodaje od 13% u odnosu na isti period 2018. godini.

 

fiat-talento 03 2020.jpg

 

Novi Euro 6D motori sa potrošnjom efikasnijom do 11%

Velika inovacija na modelu Talento MY2020 je uvođenje novog 2.0 EcoJet motora koji ispunjava Euro6D standarde, a karakteriše ga manja potrošnja do 11%, kao i veća snaga i obrtni moment nego što je isporučivao prethodni 1.6-litarski motor. Ovaj motor je dostupan sa tri različita nivoa snage (120 KS/320 Nm, 145 KS/350 Nm i 170 KS/380 Nm), i maksimalnim obrtnim momentom koji se ostvaruje već pri 1.500 rpm, i opremljen je turbopunjačem varijabilne geometrije za ugodniju vožnju i izvanredne performanse pri malim brzinama kao i efikasniju potrošnju u realnim uslovima vožnje. Zahvaljujući elektronskoj kontroli, novi turbopunjač može bolje da se prilagodi obrtajima motora i stilu vožnje kako bi se omogućila prava količina boost-a u svakom trenutku. Nadalje, motori koriste tehnologiju selektivne kataliktičke redukcije (SCR) koja smanjuje emisiju oksida azota tako što ubrizgava AdBlue u gas izduvnog sistema. I na kraju, porodicu motora za Talento MY 2020 zaokružuje kompaktni 1.6 EcoJet Turbo S&S sa 95 KS i 260 Nm obrtnog momenta, takođe sa turbopunjačem varijabilne geometrije i SCR tehnologijom.

 

fiat-talento 02 2020.jpg

 

Udobnosti i funkcionalnost za one koji putuju i voze bez brige

Iznutra, Talento MY2020 je dizajniran da pruži maksimalnu udobnost i izvrsnu ergonomiju, koristeći izdržljivu tkaninu i dobro oblikovana sedišta koja garantuju udobno sedenje za sve putnike, kao i savršeno pozicionirani volan i komande koji čine svakodnevnu vožnju opuštenijom i bezbednijom. Konkretno, crni enterijer je osvežen kako bi se kreirao elegantan i funkcionalan ambijent koji je praktično dopunjen brojnim prostorima za odlaganje stvari - sa izvanrednim ukupnim kapacitetom od 90 litara - i ''mobilnom kancelarijom''/Mobile Office. Ovo praktično i pametno rešenje na zahtev može da uključuje i inovativno centralno sedište sa naslonom koji se spušta, kao i preklopni stočić uz njega, dok se u naslonu nalazi prostor za odlaganje stvari i dokumenata.

 

fiat-talento 01 2020.jpg

 

Zapremine i dužine koje zadovoljavaju sve potrebe profesionalnog transporta

Talento MY2020 je dostupan u svim tipovima karoserije (kombi sa niskim i visokim krovom, kombi za prevoz putnika, kombi sa produženom kabinom i podni kombi) i dolazi u dve dužine, dve visine kao i sa dva različita međuosovinska rastojanja. Kombinacijom ovih elemenata redizajnirani model može da se prilagodi kako bi zadovoljio sve potrebe vezane za laki transport, od 5.2 do 8.6 kubnih metara i sa ukupnom težinom vozila između 2.80 i 3.05 tona, kao i korisnu nosivost koja dostiže 1.266 kilograma.

Konkretno, kada otvorite CargoPlus particiju koja se nalazi ispod putničkih sedišta, možete prenositi predmete dužine do 3.75 metara (4.15 metara u verziji sa dužim međuosovinskim rastojanjem). Neverovatnu fleksibilnost takođe garantuje i visina utovarnog praga od samo 552 mm i širina kliznih vrata od 1.030 (na 100mm visine od poda). Zapremina tovarnog prostora iznosi 5.2 kubna metra kod verzije sa kraćim međuosovinskim rastojanjem, 6 kubnih metara u verziji sa većim međuosovinskim rastojanjem i ogromnih 8.6 kubnih metara u verziji sa većim međuosovinskim rastojanjem i podignutim krovom. To znači da Talento MY2020 može da preveze tri Euro palete čak i u verziji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...