Jump to content
FAS Goran
neshaoct

GPS brzinomeri

Recommended Posts

Ok, ima ih milion, mogu se skinuti sa Play Store i instalirati na skoro svaki Android.

Ali...ovaj je meni do sada najbolji:

Ulysse Speedometer

Link ka Play Store

 

Postoji verzija (Pro) koja se plaća 2 dolara, ali i besplatna verzija radi skroz ok i ima mnoštvo funkcija. Sve što pišem se odnosi samo na tu besplatnu verziju.

Kad je pokrenete na fonu, izgleda ovako:

 

56de506518050_GPS01.thumb.png.54c3268fd6

 

Ali, ne mora da izgleda tako. Sve možete da podešavate. Boje mogu da budu drugačije, ili uopšte ne mora da bude u boji, postoji i poseban noćni mod.

Šta će se prikazivati u ovim krugovima isto možete da menjate. Dovoljno je samo da se pipne na bilo koji od njih i menjau se funkcije. Na slici gore, manji krug levo prikazuje kompas, ali tu može da bude prosečna brzina. Manji krug desno pokazuje ubrzanja, ali može da pokazuje nadmorsku visinu, ili efektivnu prosečnu brzinu (samo tokom kretanja), kao i ukupnu prosečnu brzinu (računajući i stajanja, kao što to radi board komp na autu). Svaki put kada stanete, oni brojači ubrzanja se resetuju i automatski počinju da vam mere ubrzanja. 

 

56de506a6d865_GPS02.thumb.png.2d06cdfee9 56de506ec3804_GPS03.thumb.png.26593e8ee5 56de5071288b7_GPS04.thumb.png.e88357a1e0 56de50722d130_GPS05.thumb.png.197157ab13

 

Plus, možete da dodate podatke o vremenu, temperaturu baterije fona (ako se previše greje), međutim čak ni LG G3 se ne greje uopšte kada radi ova aplikacija, a kad se on ne greje, onda neće nijedan fon imati tu brigu. :D Za rad ne treba internet signal, samo satelit, tj. uključena lokacija. Možete uključiti alarm za prekoračenje brzine, naravno prvo podesiti limite kada želite da vas upozori. Najveći krug će uvek biti zelene boje (podeoci) kada ste u okviru ograničenja, i kažu da će pocrveneti kada se prekorači ograničenje na deonici kojom vozite, ali neće nita pištati ako to prethodno ne podesite.

Možete uključiti opciju da automatski uradi screenshoot kada dostignete maksimalnu brzinu za konkretnu putanju, i da uradi svaki put novi screenshoot kada dostignete novu najveću brzinu u toku jedne putanje.

Jedna od funkcija je pamćenje vaših putanja, sa gomilom podataka, uz grafikon kako ste se kretali, kojom brzinom, kada, na kom putu, sa sve mapom koja to pokazuje:

 

56de5077beb0c_GPS06.thumb.png.095632220d56de507dafc18_GPS07.thumb.png.5ad3369a34

 

Ovo je primer moje maršute odlaska na okupljanje nedeljom, kao i dokaz kako se poštuje ograničenje brzine. :D  Slajder možete da pomerate po grafikonu, i kako to radite, tako se menja i pozicija na mapi u skladu sa tim. Videli ste gore, aplikacija nije samo GPS brzinomer, nego i navigacija istovremeno. Nisam je probao, ne znam koliko dobro radi, ali vidim da ima.

Ovo sa pamćenjem maršuta sa svim ovim podacima je vremenski ograničeno na prvih 14 dana od instaliranja, ali kontam da će nakon isteka tog perioda (mora da se kupi Pro verzija ako se želi stalno imati ta funkcija), biti dovoljno deinstalirati i ponovo instalirati aplikaciju kako bi se ''dobilo'' novih 14 dana. Možda i neće moći...videćemo.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanimljivo za nas, jer bi trebalo da glumi kopiju instrument table od Fiata koji se isto tako zove. Zauzima nešto preko 4 Mb, tako da ni u kom slučaju ne bi trebalo da koči bilo koji telefon. Video sam da ima funkciju HUD, što će reći da ako nađete način da pričvrstite telefon vodoravno blizu vetrobrana i okrenete ga naopako brzina i ostalo će vam se očitavati na vetrobranskom staklu. Imao sam jedno vreme drugu aplikaciju koja je to omogućavala i mogu vam reći da je noću baš zanimljivo, dok za dan baš i nije. Ipak, ta opcija dosta ubrzava pražnjenje baterije, a i inače rad ove aplikacije ne verujem da može da se ostvari na duži rok bez dopunjavanja telefona, mada ću to još da probam. Sve to važi i za druge aplikacije ovog tipa. Instaliraću to, pa ću baš da vidim kako se ponaša.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja instalirao na samsung j5 - veoma interesantna i korisna aplikacija. Mora da se udje u podesenja da se prebaci na km jer stoji u miljama i temp. na celzijuse itd , itd - ali sve je lako ...... ☺.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino što ono sa mapom i podacima traje samo 15 dana čini mi se...- onda mora da se kupi full verzija. 

U svakom slučaju uvek će raditi sve ostalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...