Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Italijanska mafija zarađuje više od Fiata

Recommended Posts

136055-fiat%20500x.jpg

 

Kako piše Tanjug, organizovane kriminalne grupe u Italiji godišnje zarade više od 32 milijarde evra trgujući drogom, objavilo je italijansko državno tužilaštvo za borbu protiv mafije. Prodajući narkotike u Italiji mafijaši zarade koliko bi kompanija Fiat zarađivala prodajući automobile kada ne bi plaćala porez, saopštilo je tužilaštvo, pozivajući se na procene kancelarije Ujedinjenih nacija za narkotike i kriminal.

''To je kao da najveći italijanski proizvođač automobila, zajedno sa svojim dobavljačima delova i prodajnom mrežom, isplaćuje sve plate i svoje dobavljače, a sve proizvodi na crno i bez poštovanja propisa, a zatim prodaje i ponovo ulaže sve bez plaćanja ikakvih poreza'', navodi se u godišnjem izveštaju tužilaštva. Mala razlika je u tome što je marža kod trgovaca drogom najmanje deset puta veća od one koje naplaćuje bilo koji industrijski proizvođač, navodi se u izveštaju. U dokumentu se zarada mafije poredi sa zaradom Fiata u Italiji, a ne prihodima čitave grupacije Fiat Chrysler Automobiles (FCA) na svetskom nivou.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari 458 Spider oduzet mafiji, dodeljen policiji

 

ferrari police.jpg

 

Italijanska vlada konfiskovala je Ferrari 458 Spider koji je pripadao jednom članu organizovane kriminalne grupe u toj zemlji, a vozilo je zatim ustupljeno policijskoj upravi grada Milana. Kao i u slučaju drugih policijskih automobila i ovaj, originalno beli, Ferrari dobio je oznake snaga reda na spoljašnjosti i dodatnu svetlosnu signalizaciju, dok je u kabini instaliran policijski radio. Iako raspolaže performansama koje su idealne za gonjenje onih koji prekrše zakon, policijski Ferrari služiće za odnose sa javnošću i edukaciju dece uz jasnu poruku da se zločin ne isplati.

''Mafijaški'' Ferrari 458 Spider ipak neće zadugo ostati u vlasništvu policije, s obzirom da će vozilo na kraju biti prodato na aukciji a prikupljen novac biće uplaćen u fond žrtava organizovanog kriminala u Italiji. Model 458 Spider pogonjen je 4.5 litarskim V8 motorom sa 570 ks, koji je uparen sa F1 menjačem sa duplim kvačilom. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...