neshaoct 9590 Posted February 25, 2016 Kako piše Mojauto, Volkswagen je drugu godinu zaredom proizveo više kobasica nego automobila. Ne, ovo nije prvoaprilska šala, a moguće je i da će VW pokrenuti i proizvodnju vina kako bi se oporavio od afere. Da budemo nemački precizni, u 2015. godini je proizvedeno 7.5 miliona kobasica sa VW znakom, dok se brojanje automobila zaustavilo na 5.82 miliona za 12 meseci. Kobasice sa karijem su i dalje najtraženije, mada se visoko kotiraju i one sa ljutim sosom. Zanimljivo je da izveštaj Svetske zdravstvene organizacije da hrana od mesnih prerađevina može da prouzorokuje pojavu ozbiljnih bolest kao što je rak nije uticao na prodaju kobasica. preuzeto sa - Auto Blog Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3431 Posted February 25, 2016 Kobaje kao katalizator... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9590 Posted May 22, 2018 Volkswagen obeležava jedan neobičan jubilej - 45 godina proizvodnje kobasica Najveći evropski proizvođač automobila, Volkswagen, u 2018. obeležava jedan neobičan jubilej - 45 godina proizvodnje kobasica. Kobasice sa znakom VW prave se u toj kompaniji još od 1973. godine i po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih automobila ovog nemačkog brenda. U 2017. Volkswagen je napravio i prodao 6.8 miliona popularnih kari kobasica, a godišnja proizvodnja pre par godina iznosila je i preko 7 miliona komada. Nemački auto-gigant proizvodi kari kobasice već 4 ipo decenije. U početku su korišćene isključivo za ishranu radnika u Volkswagenovim fabrikama, a danas su dostupne i u prodavnicama širom zemlje. Lokalni prodavci Volkswagen automobila rado ih poklanjaju mušterijama, a nemački proizvođač za njih ima i kataloški broj, poput automobilskih delova koje izrađuje - u katalogu komponenti vode se pod oznakom 199 398 500 A. Kobasice se prave uglavnom od svinjskog mesa, koje u fabriku u Volfsburgu stiže tri puta sedmično. ''Naše kari kobasice sadrže samo 20% masnoće, dok u drugim obično ima oko 35 procenata'', ističe sa ponosom glavni mesar Franko Lo Presti, koji pravi kobasice u Volkswagenu od 1979. U skladu sa novim trendovima, VW je u svoju ponudu nedavno uvrstio i vegetarijanske kobasice. preuzeto sa - Auto Blog Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13160 Posted September 19, 2018 . 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9590 Posted January 27, 2020 Kobasice sa VW znakom po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih VW automobila Kobasice sa znakom Volkswagena prave se u toj kompaniji još od 1973. godine i po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih automobila ovog nemačkog brenda. Volkswagen je u 2019. napravio i prodao 6.8 miliona popularnih kari kobasica, a godišnja proizvodnja pre par godina iznosila je i preko 7 miliona komada. Sa druge strane, nemački auto-gigant je prošle godine izradio 6.2 miliona vozila, što je primarna delatnost ove kompanije. Volkswagen proizvodi kari kobasice već 47 godina. U početku su korišćene isključivo za ishranu radnika u fabrikama ove kompanije, a danas su dostupne i u prodavnicama širom zemlje. Lokalni prodavci Volkswagen automobila rado ih poklanjaju mušterijama, a nemački proizvođač za njih ima i kataloški broj, poput automobilskih delova koje izrađuje - u katalogu komponenti vode se pod oznakom 199 398 500 A. Kobasice se prave uglavnom od svinjskog mesa koje u fabriku u Volfsburgu stiže tri puta sedmično. ''Naše kari kobasice sadrže samo 20% masnoće, dok u drugim obično ima oko 35 procenata'', ističe sa ponosom glavni mesar Franko Lo Presti, koji pravi kobasice u Volkswagenu od 1979. godine. U skladu sa novim trendovima VW je u svoju ponudu nedavno uvrstio i vegetarijanske kobasice. preuzeto sa - Auto Blog 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites