Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Volkswagen opet proizveo više kobasica nego automobila :)

Recommended Posts

vw%20kob.jpg

Kako piše Mojauto, Volkswagen je drugu godinu zaredom proizveo više kobasica nego automobila. Ne, ovo nije prvoaprilska šala, a moguće je i da će VW pokrenuti i proizvodnju vina kako bi se oporavio od afere. Da budemo nemački precizni, u 2015. godini je proizvedeno 7.5 miliona kobasica sa VW znakom, dok se brojanje automobila zaustavilo na 5.82 miliona za 12 meseci. Kobasice sa karijem su i dalje najtraženije, mada se visoko kotiraju i one sa ljutim sosom. Zanimljivo je da izveštaj Svetske zdravstvene organizacije da hrana od mesnih prerađevina može da prouzorokuje pojavu ozbiljnih bolest kao što je rak nije uticao na prodaju kobasica.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen obeležava jedan neobičan jubilej - 45 godina proizvodnje kobasica

 

vw kobaje.jpg

 

Najveći evropski proizvođač automobila, Volkswagen, u 2018. obeležava jedan neobičan jubilej - 45 godina proizvodnje kobasica. Kobasice sa znakom VW prave se u toj kompaniji još od 1973. godine i po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih automobila ovog nemačkog brenda. U 2017. Volkswagen je napravio i prodao 6.8 miliona popularnih kari kobasica, a godišnja proizvodnja pre par godina iznosila je i preko 7 miliona komada. Nemački auto-gigant proizvodi kari kobasice već 4 ipo decenije. U početku su korišćene isključivo za ishranu radnika u Volkswagenovim fabrikama, a danas su dostupne i u prodavnicama širom zemlje. Lokalni prodavci Volkswagen automobila rado ih poklanjaju mušterijama, a nemački proizvođač za njih ima i kataloški broj, poput automobilskih delova koje izrađuje - u katalogu komponenti vode se pod oznakom 199 398 500 A.

 

vw kobasice.jpg

 

Kobasice se prave uglavnom od svinjskog mesa, koje u fabriku u Volfsburgu stiže tri puta sedmično. ''Naše kari kobasice sadrže samo 20% masnoće, dok u drugim obično ima oko 35 procenata'', ističe sa ponosom glavni mesar Franko Lo Presti, koji pravi kobasice u Volkswagenu od 1979. U skladu sa novim trendovima, VW je u svoju ponudu nedavno uvrstio i vegetarijanske kobasice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kobasice sa VW znakom po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih VW automobila

 

vw kobasice.jpg

 

Kobasice sa znakom Volkswagena prave se u toj kompaniji još od 1973. godine i po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih automobila ovog nemačkog brenda.

Volkswagen je u 2019. napravio i prodao 6.8 miliona popularnih kari kobasica, a godišnja proizvodnja pre par godina iznosila je i preko 7 miliona komada. Sa druge strane, nemački auto-gigant je prošle godine izradio 6.2 miliona vozila, što je primarna delatnost ove kompanije. Volkswagen proizvodi kari kobasice već 47 godina. U početku su korišćene isključivo za ishranu radnika u fabrikama ove kompanije, a danas su dostupne i u prodavnicama širom zemlje. Lokalni prodavci Volkswagen automobila rado ih poklanjaju mušterijama, a nemački proizvođač za njih ima i kataloški broj, poput automobilskih delova koje izrađuje - u katalogu komponenti vode se pod oznakom 199 398 500 A.

Kobasice se prave uglavnom od svinjskog mesa koje u fabriku u Volfsburgu stiže tri puta sedmično. ''Naše kari kobasice sadrže samo 20% masnoće, dok u drugim obično ima oko 35 procenata'', ističe sa ponosom glavni mesar Franko Lo Presti, koji pravi kobasice u Volkswagenu od 1979. godine. U skladu sa novim trendovima VW je u svoju ponudu nedavno uvrstio i vegetarijanske kobasice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...