Jump to content
FAS Goran
Markobgd

Lancia Ypsilon 1.2 8V 44kw

Recommended Posts

Pozdrav društvo

Rešio sam da proširim Lancia porodicu za još jednog malog ali punopravnog člana pa reko da je predstavim (mora da sam piglu kad sam se vezao za brend koji je ugašen:sleeping::lol:). Izbor je pao kao što se vidi iz naslova teme na Ypsilonku. Rekao bih da sam prvi put kupovao auto bez preterane žurbe tako da se potraga otegla na par meseci (poslednjih mesec dana intenzivno). Listali se oglasi svakodnevno, isključivo se gledala Lancia sa ovim 8v motorom, išlo se na nekoliko strana pa sam tako i do Subotice stigao po neku u Cosmopoliten opremi sa kožnim sedištima i grejanjem istih ali kako se nisam dao zbrzati a auto u odnosu na ono što je pisalo u oglasu i što se moglo videti na slikama bio lom, odistao sa i alalio 50eura koje sam potrošio na put. Iz ove perspektive ne da mi nije žao tih para nego...:)

Elem, vozilo koje sam uzeo je od prvog i jedinog vlasnika od kad je proizveden jer je kupljeno u salonu u Italiji od izvesne gospođe Isabele *68 na koju glasi i fabrička garancija koju sam dobio među svim ostalim papirima od auta. Auto je sa neverovatnih 66000km na satu i pored originalne servisne knjižice dokaz je i mint stanje auta kako kompletnog enterijera tako i podvoza, motora, trapova, felni...... O ovome će više par kolega koje su videle auto uživo a naročito jedan kolega sa kojim sam imao anegdotu prilokom kupovine auta...ali to ću ostaviti njemu da ispriča:). Auto je uzet na auto placu u Pančevu. Uvežen je u decembru 2015 i dosta dugo je bio na oglasima jer je cena bila baš jaka...1.990,00eura. čim je cena spuštena u roku od odmah sam otišao da je pazarim. 

Jedini "nedostatak" auta je promašena boja za nijansu na zadnjem levom krilu koje je sanirano zbog manjeg oštećenja. Naravno postoji i nekoliko sitnijih oštećenja laka/boje na pojedinim mestima ali u skladu sa onim što je i za očekivati od gradskog auta starog 15god u vlasništvu žene vozača. Častiću auto kompletnim poliranjem jer je neko (verovatno ovi na placu gde sam ga uzeo) nestručno ispolirao pa ima na jakom suncu holograma.

Auto je u LS opremi i od dodataka ima: centralnu bravu sa daljinskom kontrolom, el.podizače stakala, el. podesive retrovizore, klimu, fabrički radio CD Clarion sa skidajućom pločicom, branici u boji auta, svetla za maglu i to ona duguljasta lepša a ne ona okrugla mala, podešavanje sedišta po visini, podešavanje lumbalnog dela naslona, podešavanje volana po visini, airbag za vozača i bočne airbag-ove....

Evo nekoliko slika auta koje trenutno imam (biće više kad padne jedan tretman od šuraka )

IMG_20160215_111003.jpg IMG_20160218_095707.jpg IMG_20160218_095916.jpg IMG_20160218_095924.jpg IMG_20160218_095948.jpg IMG_20160218_095956.jpg IMG_20160218_100006.jpg IMG_20160218_100020.jpg IMG_20160218_100043.jpg IMG_20160218_100106.jpg IMG_20160218_100119.jpg IMG_20160218_100231.jpg IMG_20160218_100242.jpg IMG_20160218_100256.jpg 

Naravno odmah po kupovini sam uradio mali servis u sopstvenoj režiji. Za to su posužili neki ivičnjaci koje sam imao na koje sam naterao auto da se mogu podvući ispod. Filtere sam uzeo u Euroautu a ulje u AP Sportu. Sve komplet sa popustom me izašlo okruglo 3.000,00din:thumbsup: Ulje sam ovaj put uzeo Syntium 1000 jer planiram da malo ranije uradim prvu zamenu da kao isperem motor pa da na sledećoj zameni sipam Seleniu 20K. Još jedan dokaz o stanju auta i kilometraži je taj što je pored kartera koji je u neoštećenoj crnoj fabričkoj boji (iako nema šuspleha) i sam šraf kartera takođe u crnoj jedva ogrebanoj boji što će reći da je ulje zaista zamenjeno svega nekoliko puta.

IMG_20160220_105607.jpg IMG_20160220_110831.jpg 

Pored kompletne dokumentacije o autu dobio sam i tri originalna ključa od kojih je jedan onaj crveni (servisni ili kako ga već zovu). 

img_1456175353623.jpg IMG_20160222_212946.jpg

Kako su mi zadnje gume bile priločno loše iste sam planirao da kupim pto skorije ali me je burazer preduhitrio i poklonio dve odlične Hankok gume 175/65/14 sa skoro 7mm šarom koje su mu ostale od prethodnog auta tako da sleduje jedino kupovina zimskih kad za to dođe vreme!B) Prilikom montaže guma sam snimio da je zadnji lonac u lošijem stanju i da je pukla cev na ulazu i njega. Odmah sam od vulkanizera oterao u auspuh servis i na njegovu konstataciju da je krpljenje "bacanje para" jer neće dugo odlučio sam da stavim nov zadnji lonac i cev između njega i srednjeg lonca. Operacija lonac-cev-ruke izađe 7.000,00 din sa 3 godine garancije. Sve urađeno u auspuh servisu "Šampion" u Trgovačkoj ulici u Žarkovu. Znam da sam mogao da prođem i jeftinije ali me je strpljenje koje sam imao prilokom kupovine ovde izdalo pa nisam ni razmišljao u tom pravcu. Sad se auto ne čuje uopšte.:scooter:

IMG_20160222_131154.jpg

Iako je auto uzet za gospođu, dotična nije imala pristup vozilu dok ga nisam malo izgustirao i otklonio sve nedostatke koje sam uočio. Danas je preuzela ključeve i srećna otišla na posao. :animier:Delta će sad da dobije glanc tretman prvom prilikom.

Fali još Thesis pa da kompletiram gamu

img_1456175601566.jpg

Udavih malo više al reko da sve upakujem u jedan post što sam do sada zapazio i uradio!

 

E da, umalo da zaboravim...sam utisak o auti je fantastičan. Kako u prostoru koji pruža iako je mali gradski auto (prilikom probe jednog od gledanih auta sedeo sam bez problema pozadi iza oca koji je samo par santimetara niži od mene i dobrih 20-ak kg teži - šta dodati) tako i kvalitetom izrade, prepoznatljivim Lancia stilom i različitošću a bogami i voznim karakteristikama za ovako mali motor. Iako sam bio skeptičan na pisanja kolege Jankovića po kupovini njegove Ypsilonke sad sam više nego uveren u sve hvale izrečene na konto ovog auta. Sve u svemu prezadovoljan sam kupovinom u svakom smislu!!!:thumbup:

Edited by Markobgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lep auto i kao i uvek od Marka odličan opis :)
Marko treba da razmotriš prelazak u auto novinare :D Da vas u zdravlju služi i treća Lancia.

Ako ima Alfa virus rekao bih da je tebe uhvatio Lancia virus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema ga dva meswca i onda napiše roman :)

Autić bombonica i konačno pravi motor. Vidim ja da ti se svideo, zato i nisi hteo odmah da predaš gospođi ;)

U zdravlju da se vozate

Share this post


Link to post
Share on other sites

@igor0511 ne mesaj se, ti se talis sa dedom, orodiste se jos malo :P

 

Marko bi je mozda i prodao tebi ali posto smo rodjaci a rodja uvek ima prednost nad nekim tamo programerom.........jel treba jos da pisem? :D:D:D 

Edited by kolega.jankovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prelep auto. Ubo si baš kako treba.
Mislim da znaš vrlo dobro da izabereš auto :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dezurni

Nećemo ovde o tome jer će Milutin da nas grdi!;):)

Hvala ljudi. Zaista mislim da nikad staloženije nisam birao, mada je i to gledano sa strane verovatno izgledalo na brzinu. Ali za moje pojmove više nego lagano i smišljeno.

U glavnom mislim da sam imao baš baš dosta sreće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna je!

Svaka cast. Stvarno "nov" auto. Pogld granu, kosrve, enterijer! Sve na mestu. I mog da pojmim to za karter, sraf i ostalo! Ubo si je za medalju! U zdravlje da se sluzis i da se lepsa polovina lepo navoza ;)

U zdravlje Mare!

Mada nisam ni sumLJao u tvoj odabir! Za italijane si ispraksovan samo tako!!! ;):D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu vam reći da me Mare sve više i više podseća na Eda Čajnu... kako konstitucijom, tako i radovima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogrešno upućujete čestitke

Treba Markovoj gospođi da čestitate na novom autu. Po svemu novom osim po krštenici. Znači auto nov, nov, nov. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah taj HDR :P

Salu na stranu stvarno si pazario ne dobar nego odlican primerak. :clap: Nek te/vas sluzi jos dugo i naravno kao i svaki auto nastavi da ga odrzavas onako kako samo ti umes. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam ti rekao uzivo sta sam imao za auto. Stvarno kao čaša. Retkost za videti, automobil star 15 godina a da je stvarno kao nov. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...