nenadpetrovic 0 Posted February 2, 2016 (edited) Koje ulje ide u ovaj motor? Pozdrav sva.Od skoro sam vlasnik Lancie Kappe i interesuje me koje je najbolje ulje za ovaj motor? Edited October 23, 2021 by neshaoct update Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milosnis18 7 Posted February 2, 2016 selenia racing mozda, ne znam koje je preporuceno 10-40 ili gusce Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 2, 2016 Kada kliknem na service on mi izbaci 10w40.Znaci racing bi bilo nejbolje?Zbog turbine...Pitam jer mi se desava da mi auto dimi plavo na prvo paljenje a zamenio sam gumice ventila pre 5 dana... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bojke 126 Posted February 2, 2016 (edited) Moguce da ti je turbina problem ako dimi plavo kad upalis a zatim dim nestane.A sto se tice ulja najbolje ti je da sipas racing. Edited February 2, 2016 by BOJKE Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 2, 2016 Pa ne znam.Auto ide dobro turbina ne zvizdi mada kad je hladan malko se cuje...prvi minut...posle nista...Kako da je proverim neki predlog...?nisam menjao ulje nego sam malo dolivao seleniju plava boca pa posle neko ulje bez veze...mozda je to problem?Inace na meracu nilad ne pokazuje ulje.ma koliko dolio... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bojke 126 Posted February 2, 2016 Skini downpipe i crevo za vazduh pa proveri luftove i eventualno da li ima tragova curenja ulja.Moj je auto isto to radio kada sam ga kupio.Mozes i da je ostavis u leru kad je zagrejana da radi malo duze.Ako pocne da dimi posle nekog vremena,to je to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 2, 2016 U leru kad radi i kad je zagrejana nema gram dima...A raskacicu creva sa turbine pa cu da vidim dal se nesto menja...inace promenio sam gumice ventila vec sam napisao... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 3, 2016 Zdravo drugari...skinuo sam crevo sto ide od turbine u interkuler i nema nikakvih tragova ulja...oprao interkuler,turbo ima vrlo malecki luft ali mislim da je to u granicama normale...Misljenje??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniđa 1 Posted February 3, 2016 Jel dimi samo na hladnom startu ili uvek? Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 3, 2016 Na hladnom najvise...cim upalim nista tek posle minut i posle 3 minuta nista. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniđa 1 Posted February 3, 2016 Ako dimi i zagrejan,recimo tipa voziš ga zagreje se ugasiš,i posle opet kad pališ baci dim onda tu ima još problema vođice,sami ventili i ostalo.Tako je emni na Corsi dva puta menjane gumice ventila na kraju skinuta glava i dijagnoza bila otišle vođice i sicevi,pa je uvek nalivao ulje u komore kad malo odstoji.Zamena gumica samo smanjila količinu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 3, 2016 Pa kad je zagrejan na normalnu temperaturu nema dima bas uopste i kad ga ugasim i upalim sve ok...samo je dim kad je hladan....nisam pametan... Quote Share this post Link to post Share on other sites
SkyBlu 3 Posted February 4, 2016 (edited) a jel tebi auto trosi ili gubi ulje nekako? kako na merecu ne mozes da vidis nivo ulja? kako znas koliko da dolijes kad ne vidis nivo? Edited February 4, 2016 by SkyBlu Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 4, 2016 E pa o tome se radi...od kako imam auto nema ulja na meracu a dosipao sam jednom 1 litar a posle jos 2 litra i nema na meracu nista.Cak sam uzimao od ortaka njegov merac sa kappe...isto...Lampica za ulje ne gori...nemam ni jedan chek upaljen u autu....sve ok... Quote Share this post Link to post Share on other sites
SkyBlu 3 Posted February 4, 2016 a cekaj, kako motor radi, pravi li neke zvukove? kako dostize radnu temperaturu? nemoguce da 2 meraca ne mogu da mu izmere nivo ulja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 4, 2016 Motor radi ok ne bas savrseno po mom ukusu ima malene vibracije na volanu...lenja je u startu sacuvaj boze...ja sam u cudu...od 2000 do3000 ubrzava pa rupa do 4000 posle ide lepo...temperatura nikad preko 75-80 stepeni...normalno dize. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SkyBlu 3 Posted February 4, 2016 ne znam sta da ti kazem, ja bi da je moj auto ako nista drugo ispustio ulje da vidim ima li ga uopste i koliko a posle bi nasuo odgovarajucu kolicinu u pratio sta se desava, dal pravi fleke, dal nestaje itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 4, 2016 Evo malo pe sam dosao sa posla znaci ceo dan auto ugasen.Pre paljenja skinem ja crevo sto ide od interkulera u usis i upalim...Dima skoro uopste nema...vrlo malo....kad se ugasio vratim crevo i raskacim lambdu sondu,upalim krene samo kondez iz auspuha a dima nigde...mozda je sonda problem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
SkyBlu 3 Posted February 4, 2016 (edited) a jel ti svetli takozvana lampica greske motora? ako je lamda sonda u problemu svetlece ti greska. ali opet, lamda sonda nema nikakve veze sa uljem i time sto ne mozes isto da izmeris Edited February 4, 2016 by SkyBlu Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 4, 2016 Ne sija chek lampica....mozda je stvarno do sonde.... Da sonda daje vise goriva i pali garez ujutru iz turbine ili auspuha....Da kazem tako.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
SkyBlu 3 Posted February 4, 2016 visak goriva ne dimi plavo vec crno i stipa za oci. vidi ti ispusti to ulje iz auto i sipaj novo, i sam kazes da si prvo dolivao seleniu pa posle neko drugo ulje tako da je taj MIX zreo za menjanje. Sipaj odgovoarajucu kolicinu ulja, ako merac nije polomljen pokazace ti novo normalno, i onda prati potrosnju Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted February 4, 2016 Evo malo pe sam dosao sa posla znaci ceo dan auto ugasen.Pre paljenja skinem ja crevo sto ide od interkulera u usis i upalim...Dima skoro uopste nema...vrlo malo....kad se ugasio vratim crevo i raskacim lambdu sondu,upalim krene samo kondez iz auspuha a dima nigde...mozda je sonda problem? Nece da dimi plavo ako je zbog sonde. Te turbine imaju problem i ubacuju ulje u izduvni - pogonski deo turbine. Malo nakaplje kad prenoci i ujutro oblak belog ili plavog dima, ali mora dobro da odstoji da se to dogodi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 4, 2016 Auto nje vozen dugo....videcu ujutru pa cu znati sta je...hvala drugari na pomoci..Javljam sta se desava Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenadpetrovic 0 Posted February 5, 2016 Ljudi jutros upaljen auto bez sonde bilo -1 stepen ni traga od plavog dima... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniđa 1 Posted February 5, 2016 Jel si siguran ti da ti dimi plavo?Nema sonda dodirnih tačaka sa pojavom plavog dima,jer nema veze sa bilo čime vezanim za ulje.Sačekaj ti da otopli da se izgubi kondezat koji sad svaki auto baca na auspuh pa onda utvrdi.I nemoj da voziš bez sonde nije zdravo po motor. Quote Share this post Link to post Share on other sites