Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
nemanja982

Fiat Tipo - naknadna ugradnja univerzalne centralne brave

Recommended Posts

Interesuje me da li je neko radio centralnu bravu na Tipu,tecnije da li je menjao njegove fabricke elektronske brave onim univerzalnim motorcicima?Naime,zezaju me centralne na kolima,pa bih stavio univerzalne koje su mnogo jeftinije od fabrickih.Hvala....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebalo bi i meni. Prestala je raditi, a i kad je radila zezala su me suvozačeva vrate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Centralna brava je i meni takodje pravila problem na tempri sto mu dodje isto, pogotovu zimi, desi se da se skupi dosta kondenzacije u onim konektorima same brave i tu krecu problemi, naime relej kao relej nece tek tako da crke, problem prave i mikroprekidaci u samoj bravi. Ja sam taj problem resio tako sto sam svaku bravu skinuo i ocistio od korozije, negde sam cak i celokupni konektor morao da prelemim jer ga je korozija unistila. Jeste dosta posla, skidanje svakog tapacirunga, ali jbg meni se isplatilo i evo sad radi super da kucnem u drvo :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prekidaci se nalaze u samoj jedinici brave, kao i motor, ne mora da znaci da su oni crkli, kazem neverovatan problem pravi korozija u konektorima. Ova brava sa dva konektora je od vozacevih i suvozacevih vrata. Na zadnjim vratima su sa po jednim konektorom, ovim vecim. Sledeca stvar sto moze da bude su kablovi, da ima neki prekid. Ako nekog interesuje jos nesto u vezi brave neka kaze. Postavicu i princip rada releja, nadam se da ce nekom pomoci :)

brava.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ide li išta od kablova ili slično za centralnu kroz pragove, ili je sve u vratima? Otkako mi je limar uradio pragove kaže da je brava zajebavala, izbijala osigurač. Da li je moguće da je unutra šta pa da je zakačio?

Sent from my SM-J700H using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uffff ne znam tacno, ali mislim da ne ide, snop zica ide uz prag sa unutrasnje strane do centralnog stuba za zadnja vrata, pa posle uz zadnji deo praga isto iznutra za gepek vrata, tako je kod mene bilo koliko se secam. Za prednja vrata idu zice ispod kutije osiguraca kroz sasiju pa kroz onu gumu u vratima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam kupio tipa i vlasnica je izgubila kljuc kad sam skino tapacirung rasturio bravu fabricka je pocupo sam neke delove i ugradio obicne motorice uspelo je sa prednjim vratima a zadnje jos nisam stigo  kupio centralu i 2 motorica isekao stare djekove i na njih spoio centralu i iskljucio relej njegove fabricke centrale i radi sve  samo sto je problem nemam kljuc od vozaceve brave  ali rade ekstra kako sam to izveo skino sam motoric bravu negovu fabricku i vidi se mehanizam fabrickog motorica koji ide gore dole kad rucno zakljucate bravu kao kad zatvorite vrata e taj motoric izlomite tu sipkicu da nema dodir sa fabrickim motoricem i nece ici vise gore dole onda sve to vratite na mesto spricnete vd da lakse radi i na sipkicu koja ide gore dole kad otkljucate vrata postavite obican motoric i radi savrseno a za zadnja vrata klikcem rucno  za sad 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...