Jump to content
FAS Goran
nemanjastole1

FIat Marea 1.6 16v TNG - gasi se u leru

Recommended Posts

Imam problem sa plinom,u pitanju je obican plin,isparivac je tomaseto.

Kad je hladan auto ler pada i gasi se,kad se ugreje radi normalno.

Plin konstantno smrdi i kad je hladan i kad je vruc,pokusavao sam da stelujem plin ali bezuspesno.Ako smanjim onda nema snagu do 2000 obrtaja,al kad predje preko onda vuce normalno.

Sta mu moze biti?

I jel zna neko sta treba da dodje na cev koja ide od usisa do filtera vazduha se gornje strane do kabine,na internetu sam video da ide neka crna kutija,za sta ona sluzi?kod mene nema nista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemam pojma,skoro sam uzeo auto i nisam ni pitao iskreno.

I jos jedan problem,ako ne drzim gas kad upalim auto(da se ne ugasi) i on se ugasi,posle nema sanse da sastavi,smrdi plin al nece da upali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promeni membrane na isparivaču, tj. uradi servis. Membrane su ispucale i pušta previše plina. Kad se motor ugreje to nekako i proguta, međutim to mu smeta dok je hladan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je za obican brc sistem trebalo 2500 dinara sa rukama. Znaci membrane zamenjene, filterce, slavinica, i 2 creva. Sve to skupa 2500. Idi kod nekog plinadzije i resi to...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pardon,multiventil mi je TOMASETO a isparivac LANDIRENZO.Znate li nekoga blizu Karaburme,Ima onaj iznad crkve ka Partizanskom putu,jel ima jos neki?Mislim imaju Rasic i GTA al su skupi ko otrov.Za Lovato na golfu su mi trazili 5900 za zamenu membrana i stelovanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Landirenzo, ali koji isparivač? Renzomatic, SE81 ili EC04? Razlikuju se setovi za njih. Ako ne znaš koji je , slikaj isparivač sa prednje strane i postavi sliku a ja ću ti pomoći da ga identifikuješ. Delove za Landirenzo  možda možeš da nađeš kod uvoznika u Kragujevcu, 034/310-129 ili 062/288-901. Kad identifikuješ isparivač, možeš pozvati i pitati da li imaju set za reparaciju i koliko košta. Ako ti je na autu EC04, više se isplati zameniti ga nego remontovati. Renzomatic i SE81 se isplati remontovati ali to mora da uradi neko ko se razume u to, jer je potrebno uraditi i neka podešavanja pre sklapanja.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probleme je pravilo kuciste filtera vazduha,donji deo se raspao.Prvo sam izvario to staro ali se tokom varenje deformisalo pa nije lezao poklopac lepo i opet je vuklo fals vazduh.Potom sam zamenio,zamenio gumicu na mesacu,i zamenio membrane u isparivacu.Sada je bolje,mada opet ima problem kad je hladan nece da drzi ler gas a i trosi malo vise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...