Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
dmilos

Fiat Uno 1.1 i.e - štucanje, gašenje na leru, gubljenje snage

Recommended Posts

Pozdrav drustvo, nov sam na forumu. Prvo da cestitam Novu Godinu svim clanovima i posetiocima foruma. ZIVI BILI! 

 

E sad ovako, imam Fiat Una 1.1 i.e , 93 godiste, 37kw. Imam problem, a vidim da ovde na forumu ima pravih poznavaoca Fiata. Problem je u sledecem, na autu je zamenjen zupčasti kaiš, ulje, filter ulja, svećice, razvodna kapa, razvodna ruka (prsten), filter goriva, motor je opran u servisu gde je menjano sve to.

 

Posle toga je auto vožen nedelju, dve i poceo je sam na leru da daje gas, to jest sauh sam nabije gas kao da je hladan motor. Onda je zamenjen termodavac ali opet isti problem. Zatim je štelovan potenciometar i namesteno je sve normalno.

Da bi sada na leru motor počeo da štuca i da se nekad gasi. Takodje i u vožnji štucne, trgne jako dva tri puta obično na nižim obrtajima, ređe na višim. Takođe nekad prilikom polaska krene i počne da se guši, i nekad ugasi, tako da se dešava da ne mogu da pođem, blam haha.

Promenio sam majstora koji mi je rekao da sumnja na komutator paljenja jer je primetio da izolacija žica koje izlaze iz komutatora su oštećene, kao mozda je voda ušla i oštetila.

E sad da vidimo ko može da pomogne, bio bih zahvalan, a možda još nekom bude od koristi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jutros novi problem upalim, ugasi se, nije hteo da digne sauh pa sam malo zadrzao gas dva tri minuta i posle radio onako tiho, kad krenem izgubi snagu, tako nekoliko puta, jedva izasao iz garaze, posto mi je izlaz iz nje uzbrdo, zatim vozio dva tri kilometra i kad stao radio u mestu neko vreme i kad opet da krenem nema sanse gubi snagu i gasi se,verglam nece da upali, upali posle nekoliko pokusaja i opet ugasi i sve tako dok posle nekoliko pokusaja krenem. Stigo kuci sve normalno sem trzanja, seckanja gusenja pri naglom dodavanju gasa. Nista mi nije jasno :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

E sad jos nesto primeceno, jutros upalio iz prve radio normalno u mestu nekih dvadesetak minuta i poceo da varira na ler gasu kad pogledam skazaljka za temperaturu varira kako on varira s gasom tako i ona, a sve ostalo stoji u mestu. Na kraju se ugasio i opet ne mogu da podjem gasi se i gusi. E sad pokusavam sto bolje da vam iznesem sve sto primetim pa ko moze da pomogne izvolte. Reko sam u ponedeljak narucujem komutator pa cemo videti, ako neko misli drugacije izvolte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...