Jump to content
FAS Goran
Doni

Probna vozačka dozvola

Recommended Posts

E ovako probna vozacka dozvola istekla je: 26.12.2015. Prvi put sada vadim onu da kazem normalnu, da li ja trebam da platim nesto i koje bitne dokumente trebam poneti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da treba burazeru,nema kod nas dzabe nista.. :D Mislim da je oko 2000.. Kod nas ovde u topoli prava ti stize za nekih 10-14 dana,a pre toga dobijes onaj papir sto ti izdaju..
Takva je prica,mozda kod tebe stigne brze,sta znam.. Uglavnom,i meni istice tacno za mesec dana tacno.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema potrebe za novim temama za ovakva pitanja. Elem, da znas da ako te policija sada zaustavi sa probnom da ces popusiti kaznu. Tako da nemoj da vozis dok ne dobijes pravu.

Moja preporuka, nadji sve podatke i popuni uplatnice kod kuce da ne gubis vreme tamo.

Ja kada sam vadio, namerno sam napisao samo na papir molbu da mi se brze zavrsi izrada jer idem na put. Nista dodatno ne placas, samo ti bude gotova za 2 dana. Naravno nece uvek da prihvate to.

Evo ti sve sto treba da znas:

http://www.mup.gov.rs/cms_lat/dokumenta.nsf/izdavanje-dozvole.h

 

235f2df01bbefc7b93f088933b54f201.jpg692f8164e72b941db7501d9de0b3defc.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve ti je Zrnke objasnio.. E sad,postoji glupost koju su uveli oni.. A to je,da u tvom slucaju,ako ti vozacka istice 26.12,ne mozes da je zamenis 26,nego tek 27-og.. A 27 vozis kao da nemas dozvolu.. :) Tako da ti savetujem,pesaka,busom,ili kako vec idi zameni,nemoj kolima zaustavice te negde,neces se izvuci sigurno.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je oduvek bilo za svaki dokumentrecimo za dozvlu važi do ponoći 26,al ne važi recimo u 00:02 27  :) Mene su tako za registarciju jednom drndali,zaustavi me u 00:20 17 aprila,meni registarcija istekla 16 u 00:00 jedva me pustili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E samo ljudi da pitam jos nesto, da li ima neki rok do kada moram da produzim ili???Posto ce tek pocetkom januara plata.. :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da javim, izvadjena je nova ali sam dobio papir neki i 10 dana vozim sa istim i placeno je 1.700 din sve ukupno.Cisto sam stavio cenu da budete upoznati kolge "P" pozz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probna vozačka ubuduće na 2 godine

 

dozvola

 

Novopečeni vozači će po novim pravilima morati da nose probnu vozačku dozvolu najmanje 2 godine umesto 1 godine kao do sada. Međutim, to ne bi bio toliki problem, kada uz probnu vozačku ne bi dolazila i razna ograničenja, među kojima ima nekoliko vrlo diskutabilnih.

 

Koliko dugo će novi vozač morati da nosi probnu vozačku dozvolu?

Ovo važi za kategorije A1, A2, A, B1 i B:

1. dve godine - oni koji polože vozački ispit sa navršenih 19 godina života

2. svi ostali koji polože vozački ispit pre nego što navrše 19. godinu života, imaće probnu vozačku dozvolu sve do 21. godine života, bez obzira koliko to trajalo

Dakle, pošto je dozvoljeno da se vozački ispit polaže i sa napunjenih 17. godina, na takve vozače se neće primenjivati rok od dve godine, nego će biti ''osuđeni'' na probnu vozačku dozvolu sve dok ne napune 21. godinu. Izuzeci ipak postoje. Učenici srednjih stručnih škola koji se obrazuju za profil ''vozač motornih vozila'' i oni koji su položili vozački ispit za upravljanje vozilima C i CE kategorije, dobiće probnu vozačku dozvolu za B kategoriju sa rokom važenja od 1 godine.

 

Ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom

Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da:

1. Vozi brzinom većom od:

    - 110 km/h na autoputu

    - 90 km/h na motoputu

    - brzinom većom od 90% od dozvoljene brzine na svim ostalim putevima

2. Vozi u periodu od 23:00 do 06:00 časova

3. Koristi telefon ili druge uređaje za komunikaciju, čak ni uz pomoć ''hands free'' uređaja

4. Vozi auto čija snaga motora prelazi 80 kW, tj. 109 KS (108.8 - malo preciznije)

Takođe, za njih važi nulta tolerancija na alkohol - dakle, biće kažnjeni i ukoliko se utvrdi da imaju 0.1‰ (promila) alkohola u krvi. Početnici koji su položili pre 18. godine, ne smeju da voze bez nadzora osobe koja ima dozvolu najmanje 5 godina. Dakle, sve dok ne napune 18. godina, sa njima u automobilu mora da bude neko ko ima vozačku dozvolu B kategorije minimum 5 godina. Pritom ne smeju u kolima da prevoze više od tri osobe.

 

Nalepnica za automobile koji voze oni sa probnom vozačkom?

U predlogu zakona piše: ''Motorno vozilo kojim upravlja vozač koji ima probnu vozačku dozvolu mora biti označeno posebnom oznakom ''P'', koja mora biti na vidnom mestu sa prednje i zadnje strane vozila. Ministar nadležan za poslove saobraćaja propisuje posebne uslove o izgledu, tehničkim karakteristikama i načinu postavljanja ove posebne oznake.'' Dakle, automobili koje voze vozači sa probnom vozačkom moraće da imaju posebne oznake, ali za sada ne znamo kako će one izgledati, kako će se postavljati i slično.

 

Kada nova ograničenja stupaju na snagu?

Vlada Srbije usvojila je ovaj predlog (u sklopu drugih izmena ZOBS), a sada ostaje da ga usvoji skupština, zatim da se objavi u Službenom glasniku i onda nakon 8 dana počinju nova pravila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nove vozače čekaju i novi propisi

 

probna dozvola.jpg

 

Duže trajanje probne dozvole i ograničena snaga motora - najznačajnije promene

 

Od 3. aprila stupile su na snagu brojne izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS). Probna vozačka dozvola će se od sad trajati dve godine i ona se dobija samo jednom u životu. Ovo znači da ako ste imali probnu vozačku dozvolu B kategorije, pa nakon njenog isteka, položite za A1, automatski dobijate pravu vozačku za tu novu kategoriju. Ukoliko je vozač probnu dozvolu dobio pre navršenih 19 godina, njemu će probna vozačka trajati sve do 21. rođendana. Osim za B kategoriju, probna dozvola će se izdavati i za A1, A2, A i B1 kategorije.

 

Vozač-početnik i dalje ima ograničenja u brzini kretanja vozila, pa tako maksimalna dozvoljena brzina na autoputu iznosi 110 km/h, na moto putu 90 km/h, a na ostalim - 90 odsto od dozvoljene (u gradu 45 na sat). Za vlasnike probne dozvole važi pravilo ''nulte tolerancije'' po pitanju alkohola i psihoaktivnih supstanci u krvi, a zabranjena im je vožnja u periodu od 23 do 6 časova (pre izmena, zabrana je važila do 5 ujutru). Zabranjen je i bilo kakav razgovor telefonom, čak i uz korišćenje ''hendsfri'' uređaja ili spikerfona telefona. Najveća prašina se digla oko maksimalne dozvoljene snage vozila kojim sme da upravlja početnik. Dozvoljeno je upravljanje vozilom koje ne prelazi snagu od 80 kW (109 konjskih snaga), osim u slučaju kada je vozač pod nadzorom člana porodice koji ima važeću vozačku dozvolu kategorije B u trajanju od najmanje pet godina. Nadzor je obavezan i za sve vozače mlađe od 18 godina, a osoba koja vrši nadzor je odgovorna da se vozilom upravlja na bezbedan način i u skladu sa propisima. Vozilo kojim upravlja početnik mora imati vidljivu posebnu oznaku ''П'' sa prednje i zadnje strane vozila.

 

Najzanimljiviju informaciju smo ostavili za kraj. Sve nove izmene (probna dozvola od dve godine i za više kategorija i zabrana vožnje do 6 ujutru) počeće sa primenom od aprila 2019. godine. Jedino što je počelo da važi od danas jeste novina vezana za maksimalnu dozvoljenu snagu motora. Nijedna od ovih izmena se ne odnosi na vozače koji već poseduju probne dozvole.

 

Kategorije za koje se izdaje probna dozvola:

A1: Motocikli zapremine do 125 kubika i snage motora do 11kW (15 KS), čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0.1 kW/kg, i teški tricikli snage motora do 15kW (20.4 KS)

A2: Motocikli čija snaga motora nije veća od 35kW (47.6 KS) i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0.2 kW/kg

A: Motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 35kW

B1: Teški četvorocikli

B: Motorna vozila, osim vozila kategorije A, A1, A2, AM, F i M, čija dozvoljena masa nije veća od 3500 kilograma i koja nemaju više od osam sedišta ne računajući sedište za vozača

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li probna vozačka dozvola sada važi i u inostranstvu?

 

179768-probna dozvola.jpg

 

Donedavno je zakonom bilo određeno da probna vozačka dozvola važi samo u Srbiji, odnosno da osoba sa probnom vozačkom ne sme da vozi automobil u inostranstvu. Nije nam poznato da li je neko imao problema zbog toga (naročito na našoj granici), ali sada je bar situacija jasna. U prethodnoj verziji Zakona o bezbednosti saobraćaja pisalo je da se probna vozačka dozvola može koristiti samo u Srbiji (Član 182.). Po nekima je ovo ograničenje bilo potpuno nelogično, dok su drugi smatrali da početnici verovatno nisu ni spremni da sami putuju u inostranstvo... Uglavnom, u novoj verziji Zakona ova stavka je izbačena.

Za svaki slučaj, kontaktirali smo MUP i dobili smo potvrdu da je ovo ograničenje zaista uklonjeno iz Zakona, ali i da: ''Činjenica da je navedena odredba brisana iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ne znači da vozač kome je izdata probna vozačka dozvole u Republici Srbiji ima pravo da upravlja vozilom u inostranstvu jer to zavisi od nacionalnih propisa svake pojedinačne države na čijoj teritoriji vozač upravlja vozilom sa probnom vozačkom dozvolom.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probna vozačka dozvola po novim pravilima

 

probna.jpg

 

Pošto i dalje dobijamo pitanja u vezi probnih vozačkih dozvola, pokušaćemo da razjasnimo neke od nedoumica. Podsetimo se, izmene su stupile na snagu 03. 04. 2018. godine.

 

Da li se sada probna vozačka dobija na jednu ili na dve godine?

Probna vozačka dozvola se i dalje izdaje sa rokom važenja od jedne godine. Dakle, ako sad položite - dobićete probnu vozačku dozvolu na godinu dana, a nakon toga dobijate standardnu.

 

Kada će početi da se izdaju probne vozačke dozvole koje moraju da se nose dve godine?

Početkom aprila 2019. godine. Međutim, probnu vozačku na dve godine će dobijati samo oni koji polože sa napunjenih 19 godina starosti. Oni koji polože sa manje od 19 godina starosti, moraće da nose probnu vozačku sve dok ne napune 21 godinu.

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja piše: Probna vozačka dozvola izdaje se licu koje prvi put položi vozački ispit za upravljanje motornim vozilima kategorija A1, A2, A, B1 i B sa rokom važenja:

1) dve godine - licima koja su položila vozački ispit sa navršenih 19 godina života,

2) do navršene 21. godine života - licima koja su položila vozački ispit pre navršene 19. godine života.

 

Da li nova ograničenja važe i za one koji su dobili probnu vozačku pre stupanja na snagu izmenjenog Zakona?

Da. Iz MUP-a su nam odgovorili sledeće: Nova pravila saobraćaja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom odnose se i na vozače kojima je pre  stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima izdata probna vozačka dozvola.

 

Da li to znači da kola sa motorom sa više od 80 kW (109 KS) ne smeju da voze ni oni koji su dobili probnu vozačku pre uvođenja ovog ograničenja.

Da.

 

Da li postoji izuzetak kada neko sa probnom vozačkom sme da vozi auto sa više od 80 kW (109 KS)?

Da. Samo ukoliko je pod nadzorom člana porodice, koji se nalazi u tom vozilu i koji ima važeću vozačku dozvolu za upravljanje vozilom kategorije B u trajanju od najmanje pet godina.

 

Koje je vremensko ograničenje za vožnju sa probnom vozačkom dozvolom?

Vozači sa probnom vozačkom dozvolom ne smeju da voze auto u periodu od 23:00 do 06:00 časova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav! Na polovini časova vožnje sam, sta se desi ako sam započeo obuku po starom a zakonu a nekim slučajem položmi posle aprila 2019e godine? Da li mi tada izdaju na dve godine ili jednu probnu vožačku? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro probna vozačka dozvola na 2, 3 ili 4 godine!

 

probna dozvola.jpg

 

Uskoro se probna vozačka dozvola neće izdavati na jednu godinu, nego na minimum dve godine. Neki će morati da voze sa probnom vozačkom i do 4 godine!

 

Da li se sada probna vozačka dobija na jednu ili na dve godine?

Još uvek se dobija na jednu godinu. To važi do aprila 2019. godine. Nakon toga dobija se na minimum dve godine. Dakle, ako dobijete probnu vozačku do početka aprila, ona će važiti godinu dana, a nakon toga dobijate standardnu.

 

Kada tačno počinju nova pravila po pitanju trajanja probne vozačke dozvole?

Novi propisi bi trebalo da počnu da važe od 3. aprila ove godine, osim ukoliko u međuvremenu ne dođe do nekih promena. Ne možemo da garantujemo da će to biti tačno 3. april. Naime, novi Zakon je stupio na snagu 3. aprila prošle godine, ali je stavka o dužini trajanja probne vozačke dozvole odložena za godinu dana. Dakle, 3. aprila ističe tih godinu dana odlaganja, pa bi novi propisi trebalo da počnu da se primenjuju od 3. aprila ove godine.

Iz MUP-a su nam odgovorili sledeće: ''Članom 163. stavom 5. Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima (Sl. glasnik RS, br. 24/2018) propisano je da odredbe člana 182. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koje se odnose na izdavanje probne vozačke dozvole, ostaju na snazi do isteka roka od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona. Navedeni Zakon je stupio na snagu 03.04.2018. godine.''

 

Koliko traje vađenje probne vozačke dozvole?

Probna vozačka dozvola se dobija istog dana kada podnesete zahtev. Listu neophodne dokumentacije i uplatnice možete da vidite klikom na ovaj link.

 

Šta se menja od aprila 2019. godine?

Svi koji dobiju probnu vozačku dozvolu nakon ovog datuma, moraće da je nose do 21-ne godine starosti ili najmanje 2 godine ukoliko je dobiju sa napunjenih 19 godina. Da ponovimo - ako položite sa 17 godina, probnu vozačku ne dobijate na 2 godine, nego morate da je imate sve dok ne napunite 21-nu godinu. Dakle, probnu vozačku svi moraju da imaju minimum 2 godine, a oni mlađi od 19 godina i duže, odnosno dok ne napune 21-nu godinu.

 

Ako upišem auto-školu pre 3. aprila, da li ću dobiti probnu vozačku dozvolu na jednu godinu ili na dve ili više?

Nije važno kad ste upisali auto-školu. Važno je kada će vam dozvola biti izdata. Dakle, ako vam probna dozvola bude izdata do 3. aprila, važiće godinu dana. Za sve probne dozvole izdate posle 3. aprila važe nova pravila.

 

Znači, ako dobijem probnu vozačku dozvolu kad napunim 17 godina, moraću da vozim sa njom sve dok ne napunim 21 godinu?

Da. Do 21. godine.

 

Ako položim sa 20 godina, koliko dugo ću morati da imam probnu vozačku?

Dve godine. Svi koji imaju punih 19 i više godina, nakon 3. aprila dobijaju probnu dozvolu koja važi 2 godine.

 

Da li se od aprila menjaju i neka druga pravila?

Ne - ostaju sva ostala ograničenja koja su važila i do sada.

 

Koja ograničenja imaju oni sa probnom vozačkom dozvolom?

Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da:

1) vozi brže od:

- 110 km/h na autoputu,

- 90 km/h na motoputu,

- 90% od ograničenja na ostalim putevima (npr. ako je ograničenje 50 km/h, početnik sme da vozi do 45 km/h)

2) vozi ukoliko u krvi ima alkohola (nulta tolerancija - nula promila) ili psihoaktivnih supstanci. Kazna: 10.000 din za alkoholisanost do 0,5 promila

3) vozi u periodu od 23:00 do 06:00 časova. Kazna: od 10.000 do 20.000 din, 6 kaznenih poena i zabrana od najmanje tri meseca.

4) za vreme vožnje koristi telefon, čak ni sa blue-tooth slušalicom ili nekim drugim „hands-free“ uređajem, kao ni bilo koji drugi uređaj za komunikaciju. Kazna: 10.000 din.

5) vozi auto sa preko 80 kW, odnosno 109 konjskih snaga. Međutim - postoji izuzetak. Sme da vozi auto jači od 109 KS ukoliko je pod nadzorom člana porodice koji se nalazi u tom vozilu i koji ima vozačku dozvolu B kategorije najmanje 5 godina. Kazna: 20.000 do 40.000 dinara ili zatvor do 30 dana.

 

Maloletni vozači sa probnom vozačkom - oni imaju dodatna ograničenja!

Maloletni vozač sa probnom vozačkom dozvolom ne sme:

1) da vozi bez nadzora lica (ne mora da bude član porodice) koje se nalazi u tom vozilu i koje ima vozačku dozvolu B kategorije najmanje 5 godina. Kazna: 20.000 do 40.000 din ili zatvor do 30 dana, 6 kaznenih poena i zabrana od najmanje 3 meseca. Lice koje vrši nadzor nad maloletnim vozačem dužno je da se stara da vozač vozilom upravlja na bezbedan način i u skladu sa propisima. Ukoliko to ne učini, preti mu kazna od 10.000 do 20.000 din.

2) da u autu vozi više od 3 putnika, uključujući i lice koje vrši nadzor.

Dakle, samo maloletnici ne smeju da voze bez nadzora. Čim napune 18 godina dozvoljeno im je da voze sami. Punoletni vozači sa probnom vozačkom dozvolom mogu da voze bez nadzora!

 

Oznake za vozače sa probnom dozvolom

Auto koji vozi vozač sa probnom vozačkom mora da ima posebne oznake ''P'' sa prednje i zadnje strane. Prednju stavite u gornji desni ugao vetrobrana (kod suvozača), a zadnju u desni ugao zadnjeg stakla. Ne morate da ih lepite, kako bi drugi članovi porodice mogli da ih uklone ukoliko ne žele da voze sa njima. Možete npr. od providne folije da napravite ''futrolu'' koju zalepite na staklo, a oznaku ubacujete po potrebi. Poslužiće i providna najlonska kesica za DVD ili CD. Ovu oznaku možete da dobijete u auto-školi, a možete i da je skinete sa sajta neke auto-škole i sami odštampate. Mora da bude u boji.

 

Autor: Dragan Romčević

 

preuzeto sa - polovniautomobili.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od 3. aprila stroži propisi za sticanje vozačke dozvole: Vozač početnik i do četiri godine

 

190422-dozvola.jpg

 

Ko stekne vozačku dozvolu posle 3. aprila ove godine moraće da ''pregura'' najmanje dve, a najviše četiri godine sa statusom početnika i poštuje brojna ograničenja koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja Srbije. Naime, ukoliko posle ovog datuma sa 18 godina položite vozački, dobijate probnu vozačku dozvolu koju možete da zamenite tek sa navršenom 21 godinom života (probna dozvola može da se dobije i sa 17 godina) ili posle dve godine ''sticanja iskustva''. To u praksi znači da će i osoba sa na primer 35 godina života morati da dve godine ''usavršava znanje'' po strožim propisima, do sticanja ''prave'' dozvole za vožnju. Zato i ne čudi ogromna navala na auto-škole mladih kandidata koji pokušavaju da pre 3. aprila dođu do vozačke dozvole.

 

''Prema ranijem zakonu probna vozačka dozvola je važila godinu'' - objašnjava Mladen Rašeta iz Privredne komore auto-škola Srbije. ''Ali, zbog hroničnog manjka ispitivača ni kandidati koji su završili teoretsku obuku u novembru nisu sigurni da će do 3. aprila dobiti priliku da polažu praktični deo nastave.'' Zašto svi pokušavaju da dođu do vozačke pre 3. aprila je sasvim jasno kada se uzmu u obzir brojna ograničenja koja propisuje ZOBS. Naime, po članu 182. ZOBS vozač sa probnom vozačkom dozvolom može da upravlja vozilom samo uz prisustvo osobe koja ima najmanje pet godina vozačkog iskustva. Pri tome u vozilu ne sme da bude više od tri osobe računajući i ''supervizora'' uz čije prisutvo jedino sme da vozi. Srećom po buduće vozače starijih leta, ovo se odnosi samo na maloletnike. Stariji od 21 godine će moći da voze i sami. Ipak, automobil za čijim upravljačem se nalaze ne sme da ima više od 80 kilovata (108.76 konjskih snaga), pri čemu ne sme da se nalazi u saobraćaju između 23 časa i 6 časova! I to važi za sve. Zakonodavac je ovde, računajući da će početnici voziti ''porodični auto'', napravio mali ustupak vozačima sa probnom dozvolom, pa će oni moće da voze i jači auto od 80 kilovata u prisustvu člana porodice koji ima vozačku dozvolu najmanje pet godina.

 

''Da ovo nije urađeno mladi vozači ne bi mogli, na primer, da voze očev automobil koji ima više od 109 konja'', objašnjava analitičar automobilskog tržišta Dragan Škrnjić. ''To je dobra vest i za uvoznike automobila jer sada je, zbog turbo ere, teško naći automobil sa malo konjskih snaga iako su u pitanju motori sa tri cilindra, dakle smanjene radne zapremine.'' Opšta tolerancija na količinu alkohola u krvi od 0.3 promila ne važi za vozače sa probnom dozvolom. Oni se tretiraju kao profesionalni vozači - za njih važi nulta tolerancija. Za ovu kategoriju vozača važi i ''izuzeće od ograničenja maksimalne dozvoljene brzine na putevima''. Tako, na auto-putu ne smeju da voze brže od 110 km na čas, na moto-putu od 90, a na svim ostalim smeju da razviju maksimalnu brzinu koja ne prelazi 90 odsto od zakonski dozvoljene (u gradu to znači 45 km na čas). I vozač sa probnom dozvolom ne sme da telefonira u toku vožnje, čak ni uz pomoć ''hends-fri'' uređaja!

 

Izuzetak

Za đake srednjih stručnih škola, koji se obrazuju za obrazovni profil ''vozač motornih vozila'' i koji su položili vozački ispit za upravljanje vozilima ''C'' i ''CE'' kategorije, ne važi odredba po kojoj moraju najmanje dve godine da imaju probnu dozvolu. Naime, njima se probna vozačka dozvola za upravljanje vozilom kategorije ''B'' izdaje sa rokom važenja od jedne godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve mogu da razumem (do neke mere), ali da li se sprdaju sa ograničenjem brzine od 45km/h??? Da li su ti retardi što su pisali zakon vozači?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U celoj ovoj blesavoj priči postoji jedan medjunarodni apsurd.

Te probne dozvole ne važe u inostranstvu.

I sad pazi: Naša deca od 18, 19, 20 godina ne mogu da voze u stranim zemljama, a njihova deca mogu bez ikakvih ograničenja da voze u Srbiji.

Šta država pokušava da kaže?

Da su mladi u drugim zemljama odgovorni i savesni a da su naša deca retardi...

Pre bih rekao da su zakon pisali retardi...

(Na čelu sa oberretardom Okanovićem)

Edited by danko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...