Jump to content
FAS Goran
Dante Bg

London: Ko turira auto, platiće kaznu od 1.000 funti

Recommended Posts

London: Ko turira auto, platiće kaznu od 1.000 funti

 

Obesni vozači snažnih i uglavnom veoma skupih sportskih autombila, koji su poslednjih godina izluđivali stanovnike pojedinih londonskih četvrti turiranjem motora, više to neće moći da rade nekažnjeno.

Za jedne muzika za uši, za druge nesnosna buka. Dok zaljubljenici u supersportske automobile uživaju u reskom zvuku moćnih mašina Lamborghinija, Ferrarija, Aston Martina, koji "demonstriraju silu" ulicama Londona, obični ljudi koji žive u obližnjim stambenim zgradama ne mogu da žive od buke motora. I tako već godinama.

Ipak, stvari se menjaju s obzirom da su lokalne vlasti Kensingtona i Čelsija odlučile da stanu na put turiranju motora. Tako će se ubuduće odredbe Zakona o zaštiti javnog prostora u Londonu primenjivati i na vozače automobila koji uznemiravaju građane "prekomernim nivoom buke". Za kršenje ovog zakona predviđena je novčana kazna od 1.000 funti (oko 1.400 evra). Međutim, ako se zna da su za turiranje motora u najvećem broju slučajeva odgovorni stranci - najčešće bogati vlasnici skupocenih automobila iz arapskih zemalja, koji tokom leta dolaze u London zbog provoda - postavlja se pitanje da li će ih novčana kazna sprečiti da to rade. Dejli mejl tvrdi da je malo verovatno da će kazne uopšte biti plaćene.

Naime, ako stranac odbije da uplati novac, lokalne vlasti najpre će kontaktirati ambasadu zemlje iz koje dolazi vozač. Ako ni to ne upali, kazna će biti poslata direktno vlastima zemlje koja je izdala vozačku dozvolu prekršioca. Smatra se da će ovakva procedura biti neefikasna i da je mnogo bolje privremeno zapleniti automobila, dok vozač ne plati kaznu i ležarinu vozila. Da li će novčane kazne od 1.000 funti zaista sprečiti imućne vlasnike superautomobila da ih turiraju, pokazaće vreme, a prvi ozbiljniji test biće u leto 2016. kada će se ovi vozači u većem broju ponovo naći na londonskim ulicama.
A kako leti izgledaju ulice glavnog britanskog grada, možete videti na snimku iz 2012:

 

 

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponekada ni najmoćniji nisu iznad zakona

 

176301-ferrari p 1.jpg

 

Najmanje što možete da uradite kada posedujete egzotični automobil, jeste da posedujete sve potrebne papire za njega. Ova retka mašina, vredna preko 600.000 evra dolazi iz linije ograničenih Ferrari modela, a podignuta je od strane službe pauka zbog neposedovanja osiguranja. Upravo ovo se može dogoditi svakome, kada policija uhvati vlasnike ovih neprocenjivih automobila, nakon što ih dobro pretresu sa strane. Jedan mladi vlasnik ovog ograničenog izdanja Ferrari modela, vrednog pravo malo bogatstvo, naučio je ovu lekciju na teži način.

 

176302-ferrari p 11.jpg

 

Londonski Mejfer, predstavlja dobro poznatu lokaciju za slikanje i uživanje u pogledu na super-skupocene automobile, ali je dodatnu akciju obezbedilo prošlonedeljno popodne, kada je policija konfiskovala ograničeno izdanje Ferrari 458 Speciale Aperta modela i odnela ga sa ulice. Ova situacija je veoma brzo privukla pažnju mnogobrojnih građana, čineći da se prolaznici zaustavljaju kako bi svedočili bizarnom incidentnu, koji su slikali i snimali telefonima.

 

176303-ferrari p 111.jpg

 

Sve je počelo kada je policijski automobil primetio retki plavi Ferrari parkiran nepravilno na duploj žutoj liniji. Predstavnik Metropolitan policije izjavio je na Tviteru da je vlasnik ovog modela zadržan zbog nepravilnog parkiranja, ali su stvari po njega ubrzo postale gore, jer su policajci saznali da njegova polisa osiguranja ne navodi isto ime. Ne samo da je vozač u svojim dvadesetim godinama morao da plati kaznu od 300 funti, pored čega mu je odužeto šest bodova iz vozačke, već je Azzurro California obojeni Ferrari natovaren na kamion i odvezen u garažu. Ukupno 499 Ferrari 458 Speciale Aperta modela kreirano je od kada je linija ugledala svetlost dana, a samo njih 49 dobilo je volan sa desne strane, što ove superautomobile namenjene Britaniji čini izuzetno retkim.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...