Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Abu Dhabi 2015. (UAE)

Recommended Posts

Trijumf Rozberga na zatvaranju sezone u Abu Dabiju

 

f1%20abu.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg odneo je trijumf na poslednjoj trci sezone u Formuli 1, Velikoj Nagradi Abu Dabija. Bila je to šesta pobeda Nemca u Šampionatu, a treća uzastopna. Drugi je bio njegov timski kolega Luis Hamilton, što je čak 12. put ove godine da Mercedesov dvojac odnese duplu pobedu na jednom Gran Priju. ''Oduševljen sam kako se sezona završila. Naredna može da krene već sutra'', rekao je prezadovoljni Rozberg. ''Srećan sam što se sve završilo, sada možemo da uživamo. Pokazali smo da je Mercedes najbolji tim na svetu'', reči su Luisa Hamiltona. Treće mesto zauzeo je Kimi Raikonen. Fincu je to bio treći podijum u sezoni, a uz to je čak pet puta osvajao četvrtu poziciju. Raikonen je u generalnom plasmanu tako pretekao Botasa, i završio kao četvrti. ''Ovo nije bila baš idealna sezona. Tako stoje stvari... Ali, ovog vikenda sve je išlo glatko'', izjavio je Raikonen. Četvrti kroz cilj u Abu Dabiju prošao je Sebastijan Fetel, ispred Serhija Pereza i Danijela Rikiarda.
U prvih deset na zatvaranju sezone našli su se još Hulkenberg, Masa, Grožan i Kvjat. Titulu je još ranije osvojio Luis Hamilton, dominaciju Mercedesa potvrdio je Rozberg, drugom pozicijom, dok je treći Sebastijan Fetel. Njih trojica su ujedno i jedini vozači koji su odnosili pobede na trkama ove sezone - Hamilton 10, Rozberg 6 a Fetel 3 puta. Naredna sezona počinje 20. marta 2016. trkom u Australiji, a Sport Klub će i dalje prenositi najbrži cirkus na svetu.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daleko je ovo sve od onoga što F1 mora da bude.

Gledam nešto F1 iz 2007. godine i svaki put se oduševim kada vidim izgled bolida. Ajde što je izgledao kao svemirski brod za ovo danas, već što su mu performasne bile neuporedivo bolje. Pa gde je logika da se ulažu enormna sredstva u razvoj nečega, jer su glupa pravila to nametnula, i troši se ogroman novac na nešto što daje lošije performanse od onoga što smo imali pre više od jedne decenije! 

 

Ove sezone smo gledali McLaren kako se vuče po stazi kao prebijena mačka, Manor koji se vozika čisto radi fore, Lotus koji se nešto kobelja, Sauber koji slavi bodove kao da su šampioni.... Čitava sezona se svela na to da li Ferrari može prići Mercedesu, i ako imamo sreće da nam klinci iz Toro Rossa prirede neki potez i to je to... 

 

Nadam se da će sledeće sezone odnos snaga biti približen, i nadam se da ćemo moći gledati Manor kao tim koji se takmiči protiv nekoga, a ne protiv samog sebe, i da će Has racing doneti preko potrebno osveženje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa tasko da ce manor i sledece godine da bude brz,kad dovode nekog vozaca iz indonezije,jer mu drzava njegova daje 15 miliona eura da vozi i da sponzorise drzavu

a bilo je ove godine zanimljivih trka,nije da nije,jest mercedes najbrzi ,al bilo je dosta duela okrsaja izmedju slabijih ekipa

videcemo sledece godine kakvo je stanje,wilijams vec najavljuje mnogo bolji bolid,kao i mclaren,dok nova ekipa Has tek treba da pokaze sta zna,videce se na prvim zimskim testiranjima,a prvi dan testiranja je u barseloni 22 februara

Kimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam Siki, ali sve se to svodi na nekoliko detalja... Neka sezona da bi ostala u sećanju mora da ima neka značajna dešavanja, da se trke pamte, prepričavaju...

 

Evo ja npr moto GP sam gledao samo ako slučajno uhvatim na TV-u, a svaki put kada pogledam trku ostavi tri puta snažniji utisak od F1. 

Za F1 ustajem u sitne sate da bih gledao, sve predodređujem tome, da na kraju posle 3 dana zaboravim uopšte i šta je bilo na trci, jer bude toliko ''zanimljivo''. 

 

Znam da Manor neće biti brz, ali ranije su barem imali Caterham kao konkurenciju, pa su imali barem neki cilj, a to je da pobede svog konkurenta. Sada ne znam šta je cilj, da završe trku? Više predstavljaju opasnost po bezbednost, nego što su takmičari u jednom ovakvom sportu... Prelaze na Mercedesove motore, i nadam se da će imati jaču finansijsku podršku, pa da će moći da budu barem malo konkurentniji. 

 

Ne znam šta će Has predstavljati sledeće sezone, ne znam koji rang očekivati, ali u svakom slučaju mi je drago što dolaze, još ako budu u onoj žutoj boji biće baš lepo videti vozila koja će razbiti ove tužne note koje preovladavaju padokom. 

 

Najavljuju jake bolide i McLaren i Wiliams, to je tačno, e sad koliko će McLaren biti u mogućnosti da odskoči, videćemo. Ja čvrsto verujem da će Japanci napraviti taj motor kako treba, inače će svi izvršiti kolektivno samoubistvo, čudi me kako već nije neko od njih. Ipak su to Japanci. 

 

O Force Indiji ne znam šta bih rekao, ali bilo bi dobro za šampionat da budu još konkurentniji nego ove sezone. 

 

Drago mi je što Toro Rosso prelazi na Ferrarijeve agregate, uvek mi je taj tim bio simpatičan, i stvarno uspevaju da izvuku maskimum. 

 

Ubeđen sam da bi Red Bull opet bio glavni konkurent za titulu, samo da reše problem pogona.

 

O Mercu i Ferrariju ne treba trošiti reči, i mislim da će opet u žiži dešavanja biti ta dva tima, ali videćemo. Mercedes se pomalo us*ao, ne silazi im se sa trona tako da svim silama ne dozvoljavaju bilo kakve promene ili bilo šta što bi ih moglo ugroziti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...