Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Tata Zica

Recommended Posts

tata%20zica%201.jpg

 
Tata Motors će svoj novi manji model Zica (''Zippy Car'') zvanično predstaviti 1. decembra, ali tajne više nema zahvaljujući ovim špijunskim slikama koje objavljuju indijski mediji. Prodaja na indijskom tržištu će početi u januaru 2016. godine, a radi se o gradskom vozilu napravljenom na modifikovanoj platformi X0, uz najavu da dolazi kao naslednik modela Indica.
 

tata%20zica%20111.jpg

 
Tata Motors najavljuje da će ovaj hatchback konkurisati modelima kao što su Maruti Celerio, Wagon R, Renault Kwid i Hyundai i10, a u zavisnosti od paketa opreme između ostalog će imati i el. podizače prednjih i zadnjih stakala, klima uređaj, key-less entry, alu točkove, svetla za maglu, zadnja LED svetla, zadnje parking senzore, prednje vazdušne jastuke, ABS, EBD...
 

tata%20zica%2011.jpg  tata%20zica%201111111.jpg

 
U gami motora će biti potpuno novi trocilindarski 1.2 litarski benzinac (u paru sa 5-stepenim manuelnim menjačem), kao i trocilindarski dizelaš od 1050 kubika zapremine (u kombinaciji sa manuelnim ili automatizovanim manuelnim menjačem). Treba pomenuti da će početkom 2016. godine Tata Motors promovisati i model Zica sedan.
 

tata%20zica%201111.jpg


preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kako drugima, ali meni dizajnerski ovo izgleda tako privlacno :unworthy: Da je ovo novi Yugo iz KG, ja bih odmah kupio :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dok se svetom širi Zika virus, indijski Tata Motors lansira auto Zica

 

tata%20zica%208.jpg

 
Dok svet strahuje od novog Zika virusa, indijski Tata Motors se sprema da lansira automobil nazvan Tata Zica. Ime automobila je zapravo kombinacija dve reči i to ''energičan'' i ''auto'', a izabrano je pre nego što se pojavio virus. Tata Motors je indijski peti najveći proizvođač automobila, a vlasnik je i britanskih brendova Jaguar i Land Rover. Oni se nadaju da će zahvaljujući automobilu Zica, koji će biti predstavljen ove nedelje na Auto Expou, uspeti da vrate učešće na tržištu.
 

tata%20zica%2088.jpg

 
Automobil koji je dobio pohvale zbog savremenog izgleda dizajnirali su međunarodni stručnjaci, a Tata Motors ima nameru da ga sledi i novom linijom vozila. Iz firme su najavili da trenutno nemaju nameru da menjaju naziv automobila zbog virusa, ostavljajući prostor da bi automobil mogao da bude preimenovan u budućnosti.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tata Motors odustao od naziva Zica

 

tata%20zica%208.jpg

 
Indijski proizvođač automobila Tata Motors odlučio je da preimenuje automobil nazvan Tata Zica i to zbog naziva ''Zika'' virusa koji je u poslednje vreme izazvao globalnu zabrinutost. Iz Tata Motorsa ističu da su oni društveno odgovorna firma i da su zbog toga doneli odluku o preimenovanju. Automobil će biti prikazan na sajmu automobila u Delhiju u sredu pod starim imenom, ali će Tata Motors objaviti novi naziv automobila za nekoliko nedelja. Podsećamo, ime ''Zica'' izabrano je pre nego što se pojavio virus, a kombinacija je dve reči i to ''energičan'' i ''auto''.
Na drugoj strani Svetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je Zika virus globalnom pretnjom. Prema ovoj odluci, virus Zika je stavljen u isti rang kao i ebola. Ova odluka WHO znači da će maksimalno biti ubrzana istraživanja kako bi se zaustavilo širenje virusa.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tata Zica promenio ime u Tata Tiago

tata%20tiago.jpg

Tata Motors je prve slike svog novog manjeg modela Zica (''Zippy Car'') objavio krajem novembra prošle godine, dok je zvanična promocija održana prošlog meseca na sajmu automobila u Nju Delhiju. Međutim, Indijci su baš u vreme promocije u Nju Delhiju odlučili da zbog virusa Zika promene ime svog automobila, uz napomenu da će novi naziv automobila biti saopšten naknadno. To se sada i desilo i pred nama je Tata Tiago koji će na indijskom tržištu startovati krajem marta. Bez obzira na ime, radi se o gradskom vozilu napravljenom na modifikovanoj platformi X0, uz najavu da dolazi kao naslednik modela Indica. Tiago je dugačak 3746 mm, širok 1647 mm, visok 1535 mm, a međuosovinsko rastojanje mu iznosi 2400 mm. Tata Motors najavljuje da će ovaj hatchback konkurisati modelima kao što su Maruti Celerio, Wagon R, Renault Kwid i Hyundai i10, a u zavisnosti od paketa opreme između ostalog će imati i el. podizače prednjih i zadnjih stakala, klima uređaj, key-less entry, alu točkove, svetla za maglu, zadnja LED svetla, zadnje parking senzore, prednje vazdušne jastuke, ABS, EBD... U gami motora će biti potpuno novi trocilindarski 1,2 litarski benzinac sa 85KS i 114 Nm (u paru sa 5-stepenim manuelnim menjačem), kao i trocilindarski dizelaš od 1050 kubika zapremine sa 70KS i 140 Nm (u kombinaciji sa manuelnim ili automatizovanim manuelnim menjačem).

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema Tata Indigo na forumu ali evo slike iz unutra. Stao sam pozadi doduše povijene glave:D

Neka mi oproste taxisti sa foruma ali Uber rules

IMG_20170212_153738.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kakve sad to ima veze s Uberom, ali koliko vidim i ovo je jedan od automobila u kojem vozač mora da se tuče sa saputnikom da bi se dokopao menjača.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovde se vozam Uberom stalno, taksi je 3x skuplji, ili na foru kako se dogovorimo.

A uglavnom uber ima raznovrsnija vozila, da ne kažem egzotičnija. Dešavalo se da noge vadim rukama iz auta :D

 

A slikao sam Tatu Indigo unutra pošto ne verujem da ima dosta ljudi koji su sedeli unutra. Mogu reći da sam pozadi imao mesta kad se prednje sedište povuče napred. Jedino sam glavom udarao u krov, ali npr u novom Tipu isto tako sedim pozadi, tj ne mogu skroz da se ispravim.

Još nas usput udario motorciklista u zadnji levi deo gepeka. Čovek se diže, podiže motor i nastavi svojim putem :) 

Samo sam osetio Bau

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma dobro, ali realno ovaj nema mesta ni kao ''naš'' GP. Mani me toga kad gurneš prednje sedište napred, valjda treba i neko tamo da sedi, a neće valjda vozač da bude zalepljen za volan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A zato je tebi ova Tata biska srcu. Ovde to ne vozi niko niti znam bilo koga da namerava. Ima doduše poneki pick up, mada i to veoma retko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...