Jump to content
FAS Goran
darkofilip88kv

Fiat Uno 1.4 '96 monopoint - mnogo troši, gasi se

Recommended Posts

Zdrsvo ljudi.Moram da se obratim iako sam pregledao skore sve teme vezan za svoj auto,medjutim ja majstore placam,a kola i dalje imaju problem. Kola vozim na plin,pomalo na benzin,nesto zeza,ali rekoh da sredim. Auto trosi kao fap,srce benzin samo tako. Kad se upali hladan,nece da slozi rad,kad mu se doda gas,on se gasi ili gusi,cim prebacim na neutral na prekidacu on slozi rad,ali na neutralu,logicno ne mogu da vozim.

Odem kod majstora,zakaci na dijagnostiku,kaze lambda sonda i potenciometar leptira,odem na otpad,kupim,odnesem i zamena. Kola probam,mako bolje,ali sve do narednog jutra. Sve isto. Vratim kola majstoru,on pronadje drugi kvar,kaze pumpa za gorivo gura mnogo benzina i da mi je otisla membrana za gorivo,zameni,ja probam kola,cini se sve ok. Dodjem kuci,upalim ujutru opet nece hladan,a najgorr je sto mi je sad sjebao ler,koji mi se povecava kako se motor greje,pa kad stanem u mestu i izbacim iz brzine,ler se polako smanji.

Dajte neku ideju,bilo sta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majstor i dalje nista nije resio,kaze da mu n dijgnostici stalno izbacuje gresku polozaja leptira,cak i posle zamene. Auto jednostavo ujutru,kada je hladan trokira cak i na leru i ne prima gas,tj gusi se. Kad se zagreje,druga je prica. Potrosnja je smanjena na toliko da je trenutno 8.2 l na otvorenom,sto je opet mnogo. UglAvnom,rece da jedino moze biti kompjuter,koji za sada ne mozemo da nadjemo i isti probamo. Ako imate neke,ideje,rado bih voleo da ih cujem??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo, promeni majstora. To ponekad i najviše pomogne.

Kako radi na plinu? Da li možeš to prvo paljenje da odradiš na plinu? U kakvom je stanju dizna?

I meni je lamda sonda bila sumnjiva, ali recimo da si to rešio polovnom...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pali na plin,i ide brz greske,bez stucanja i trokiranja,cak i hladan,pa sam samim tim otpisao problem u vezi struje.Plina trosi oko 10l gradske,voznje.Stavljena je cak i nova pumpa i izmeren pritisak,koji je redu. Poucen nekim iskustvom ljudi sa foruma i majstora koje sam kontaktirao,kazu da je tesko da ona nije ispravna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam da pišeš za pumpu.

To je pogrešno mišljenje. I benzinske dizne mogu da zezaju. Zavisi koliko goriva doziraju u određenim momentima. Ako imaš moguċnost, stavi neku drugu, pa probaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...