Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Stižu novi Abarth modeli

Recommended Posts

fiat%20500x%20abarth.jpg

 
Fiat Chrysler Automobiles planira nove modele u gami brenda Abarth (bar jedan će se pojaviti već sledeće godine), kao i širenje njegove prodajne mreže.
Po sadašnjim najavama, broj prodajnih mesta za Abarth će u narednih nekoliko godina porasti sa sadašnjih 300 na oko 750, što će uz nove modele pomoći i povećanju prodaje. Prodaja i sada ide sve boje, budući da se procenjuje da će ovu 2015. godinu Abarth završiti sa oko 10.000 prodatih vozila, što je za 50% više u odnosu na 2014.
 
Što se novih modela tiče, već je bilo reči o tome da Abarth priprema i sportsku verziju crossovera 500X.
Ukratko, 500X Abarth bi trebalo da dobije agresivniji eksterijer, Abarth oznake, modifikovano sportsko oslanjanje, sportski izduvni sistem sa dve izduvne cevi, jače kočnice, veće alu točkove, kao i sportski enterijer sa novim sedištima i volanom, dok bi po nekim ranijim izvorima pod haubom mogao da bude motor 1750 TBI 16V sa oko 200 konja (ali ne treba isključiti ni 1.4 litarski turbo). Pominje se i Abarth varijanta novog Fiata 124 Spider (jedna od premijera sajma automobila u Los Anđelesu). Standardni Fiat 124 Spider ima 1.4 litarski turbo motor sa 140KS (za evropsko tržište), dok će Abarth 124 Spider po svemu sudeći imati isti motor, ali sa više snage (u više verzija, uključujući i jednu sa 200+ KS). Ranije se inače nezvanično govorilo da bi Abarth 124 Spider možda mogao da dobije oslabljeni 1.75 litarski turbo četvorocilindraš iz Alfe 4C. Možda i najzanimljivija glasina jeste ona o trkačkoj verziji Abartha 124 Spider koji bi navodno mogla da se takmiči u WRC-u. Abarth bi u WRC po nekim glasinama mogao da se uključi 2017. godine, i to sa hardtop verzijom Abartha 124.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...